به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، سیدمحمود نبویان بعدازظهر شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در مراسم نقد و بررسی مجموعه کتاب چالش هسته ای که در نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار شد، اظهار داشت: موضوع برجام دو رویکرد را در ایران در رابطه با جهان زورگویی و سلطه چون آمریکا روشن میکند، شما امروز حامیان اسرائیل را ببینید، آمریکا و چند کشور اروپایی هستند.
وی گفت: برجام فوق العاده ارزشمند است برای اینکه بدانیم با این کشورها چطور باید رفتار کنیم. اگر عملیات «وعده صادق» در زمان دولت روحانی و ظریف بود مطمئن باشید شورای عالی امینت ملی تصویب نمی کرد زیرا آنها دائما عقب نشینی دارند.
نبویان افزود: در ماده ۴ انپیتی داریم که در سه نکته تحقیق توسعه، تولید و بهرهوری همه کشورهای دنیا میتوانند به صورت مساوی برخوردار باشند و البته باید صنعت هستهای آنها هم صلحآمیز باشد و درست هم است. اما آیا فقط متمرکز باشیم بر سانتریفیوژهای نسل یک؟
این نماینده مجلس تصریح کرد: آمریکا، اروپا و اسرائیل برجام را به آقایان تحمیل کردند و آنها نیز پذیرفتند و گفتند ایران استثنا است و حق ندارد از حقوق طبیعی دیگر کشورها در صنعت هستهای برخوردار باشد.
وی گفت: تفاوت آقای جلیلی و ظریف همین بود. در دوره آقای جلیلی دنیا پذیرفت که ایران کشوری استثنایی در دنیا نیست. آقایان روحانی و ظریف این را پذیرفتند و برای همین در غنیسازی ۳.۶۷ درصد، استفاده از نسل اول سانتریفیوژها و محدودیت برای تحقیق و توسعه را قبول کردند.
نبویان تصریح کرد: برخی کشورها پروتکل الحاقی را پذیرفتند اما آقایان بالاتر از اینها را پذیرفتند و این برای هیچ کشوری نبوده و نیست. آقای ظریف گفته ۹۲ درصد همه نظارت های آژانس بعد از برجام در ایران رخداده است، این تحقیر را ببینید.
نبویان بیان داشت: رویکرد عقب نشینی و تسلیم شدن این آقایان بود که ما را به وضعیت کشاند، اما رویکرد مقابل آنها رویکرد مقاومت در برابر نظام سلطه است. یمن را ببینید، حزب الله لبنان را ببینید.
وی ادامه داد: اینجمله آقای سیف (مدیر کل بانک مرکزی وقت) را یادتان هست که گفت تقریبا هیچ و آقای ظریف هم گفت بهره وری ما از برجام صفر است. بله در مقابل غرب عقب نشینی کردن نتیجهاش همین میشود.
نبویان افزود: امروز شاهد عقلانیت و مقاومت در برابر غرب هستیم که نمونه آن عملیات «وعده صادق» ایران بود. شما ببینید اسرائیل امروز هیچ قانون و مقررات بین المللی را قبول ندارد بنابراین در مقابله با آنها نباید رویکرد عقب نشینی را پیش گرفت.
نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: جلسات مختلفی را با کارشناسان و اعضای تیمهای مذاکره کننده هستهای داشتم و ساعتها وقت گذاشتم و این کتاب را به رشته تحریر درآوردم.
وی ادامه داد: منطق جریان غرب گرای کشور ذلیل شدن است. چرا ما نباید صنعت هستهای مثل دیگر کشورها داشته باشیم، همین رویکرد عقبنشینی آقایان روحانی و ظریف بود که ما را به این سمت و سوی کشاند. آژانس هرچه خواست اینها انجام دادند، بالاتر از پروتکل خواستند انجام دادند ولی چه بدست آوردیم به قول خودشان هیچ.
نبویان گفت: کار به آنجا رسید که زیادهخواهیهای غرب به حدی شد که به آقای روحانی هم برخورد و خطاب به غرب گفت پیشنهادات شما شبیه کاپیتولاسیون است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر کس بخواهد بفهمد برجام موفق بود یا نه، نامههای ظریف به آژانس را بخواند و ببینید که چه تحریمهایی را علیه ما وضع کردند. مشکل ما مشکل اوباما و ترامپ نیست، شما ببینید تحریمهای ما به بهانههای مختلفی بود و هست شامل موضوعات هستهای، موشکی، منطقهای، حقوق بشر و ارسال پهپاد به روسیه، اما آقایان در برجام پذیرفتند که فقط هستهای رفع شود و باقی تحریمها باقی بماند.
نبویان تصریح کرد: در برجام آمریکا گفته که هر سه ماه یا هر ۶ ماه تحریمهای هستهای را تعلیق میکند و با این شرایط به نظر شما آیا هیچ شرکت اقتصادی برای قرارداد با ایران میآید؟ برجام طوری نوشته شده است که نمیتوان از زیر تحریمها خارج شد.
وی گفت: در برجام آمده که آمریکا بر اساس قانونی که دارد تحریمها را تعلیق میکند و آقای ظریف هم گفتند که افراد متخصص برای مذاکرات نرفتند زیرا آمریکا انواع قوانینی دارد که نمیگذارد با ایران کاری پیش برود. اینکه تحریمها برداشته نشد بخاطر اوباما و ترامپ نبود بلکه برجام اجازه لغو تحریمها را نمیدهد.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: راهکار همان نکتهای است که رهبری گفتند مبنی براینکه باید رفع تحریمها توسط آمریکا راستی آزمایی شود.
نظر شما