به گزارش ایرنا، مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام در خراسان رضوی در مراسم رونمایی از این فرشهای نفیس گفت: بنا بر سیاستهای ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، اموالی که در اختیار ستاد قرار میگیرد، در جای خود به نحوی هزینه می شود که عموم مردم از آن بهرهمند شوند.
محمدرضا صمدیان افزود: آثار اهدایی بخشی از فرهنگ ملی و منابع ملی محسوب میشود که بر ضرورت حفظ آن در موزه های معتبر و بزرگ کشور همچون موزههای آستان قدس رضوی تاکید شده است.
رییس اداره گنجینه های موزه حرم مطهر رضوی نیز گفت: ۸۰ سال پیش تنها سه تخته فرش در موزه حرم بود که به همت واقفان خیراندیش، اکنون این تعداد به ۷۰۰ تخته فرش رسیده است.
عبدالحسین ملک جعفریان افزود: از میان این فرشها، ۱۰۲ تخته فرش در معرض نمایش قرار گرفته است.
قالیچه با طرح افشان دسته گلی در ابعاد ۱۴۴ در ۹۶ سانتیمتر، قالیچه با طرح لچک ترنج در ابعاد ۱۹۸ در ۱۲۵ سانتیمتر، قالیچه باطرح گلدانی درختی در ابعاد ۲۰۵ در ۱۳۷، قالیچه با طرح محرابی درختی در ابعاد ۲۰۰ در ۱۳۰، قالیچه با طرح لچک ترنج در ابعاد ۲۰۶ در ۱۳۲، قالیچه با طرح محرابی گلدانی ۲۰۰ در ۱۲۹ فرشهایی است که متعلق به دوره قاجار است و امروز رونمایی شد.
دو اثرهنری مجسمه اسب و مجسمه شتر مزین به دست بافتههای ارزشمند شرق کشور از دیگر آثاری بود که در این مراسم با حضور هنرمند سازنده آن استاد «مصطفیاکبری» رونمایی شد.
این دو مجسمه مزین به روشتری ترکمن بافته شده با تار پشم و پود پنبه در ابعاد ۱۱۴ در ۷۰ سانتیمتر و رو اسبی با تار و پود پشم متعلق به دوره پهلوی دوم متعلق به شمال شرق کشور اهدایی دکتر سید «طاهر صباحی» است که در سال ۱۴۰۲ این آثار را از ایتالیا به آستان قدس رضوی اهدا کرد.
موزههای آستان قدس با ۱۷ گنجینه متنوع در فضایی به مساحت ۱۸ هزار متر مربع در چهار ساختمان مستقر هستند. اشیای به نمایش درآمده شامل حدود ۹ هزار اثر تاریخی، فرهنگی و هنری دربردارنده آثار تاریخی حرم مطهر و میراث آستان قدس رضوی، اشیای وقفی و اهدا شده و نیز اشیای خریداری شده برای تکمیل مجموعهها است.
ساختمان موزه مرکزی در صحن کوثر حرم مطهر، دارای حدود هفت هزار و ۸۷۵ متر مربع فضای نمایشی در چهار طبقه است که طبقه زیرین، طبقه همکف، طبقه اول و طبقه دوم، شامل موزه تاریخ حرم رضوی و گنجینههای سکه، تمبر، اسکناس، هنرهای تجسمی، آبزیان، نجوم، ساعت، مدال، سلاح و ظروف است.
نظر شما