به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، چهارمین نشست خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۲۳ اردیبهشت در سالن اجرایی این نمایشگاه با حضور علی رمضانی قائم مقام نمایشگاه و سعید مجیدی مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی این دوره از نمایشگاه برگزارشد.
رمضانی با تاکید بر فعالیت ناشران استانی در این دوره از نمایشگاه گفت: مخاطبان با مراجعه به این غرفهها میتوانند با ادبیات داستانی متفاوتی مواجه شوند.
مردم در پاسخ به دلیل حضور در نمایشگاه، نمایشگاهگردی و ملاقات با پدیدآورندگان با کتاب را انتخاب کردند. نمایشگاه به دسترسی مردم به کتاب پاسخگو استقائم مقام سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به اینکه نمایشگاه فضای تضارب آرا است، ادامه داد: نمایشگاه یک دانشگاه ۱۱ روزه است و حضور پرشمار اصحاب قلم میتواند دانشگاه ۱۱ روزه را فعالتر از همیشه کند.
رمضانی درباره نظرسنجی روز چهارم اعلام کرد: مردم در پاسخ به دلیل حضور در نمایشگاه، نمایشگاهگردی و ملاقات با پدیدآورندگان با کتاب را انتخاب کردند. نمایشگاه به دسترسی مردم به کتاب پاسخگو است.
سخنگوی نمایشگاه کتاب در خصوص نظرسنجی که روزانه انجام میشود، توضیح داد: مردم در روز چهارم از ۱۰۰ نمره، عدد ۷۴ دادند که بالاترین نمرهای است که تا به حال ارائه شدهاست. به نظر میرسد دلیل کاهش نمره در روز سوم، به دلیل افزایش جمعیت در این رویداد بود زیرا روی خدمات تاثیرگذار است.
وی درباره همزمانی برگزاری نمایشگاه مجازی و حضوری توضیح داد: ظرفیت خدمترسانی محدودیت دارد، که در نتیجه برگزاری همزمان از حجم مخاطبان حضوری کاسته میشود.
فروش ۱۹۴ و نیم میلیارد تومان نمایشگاه
رمضانی در بیان آمار فروش در بخش حضوری و مجازی اعلام کرد: در بخش حضوری از طریق در کارگزاریهای رسمی ۹۰ و نیم میلیارد تومان فروش اتفاق افتاد و ۵۲ میلیارد تومان کارت به کارت انجام شده است. در مجموع ۱۴۲ و نیم میلیارد تومان فروش انجام شد.
به گفته او در بخش مجازی ۵۲ میلیارد تومان فروش اتفاق افتاد که ۳۵ میلیارد تومان سهم ناشران و ۱۷ میلیارد تومان سهم کتابفروشان است. در مجموع تا پایان روز چهارم ۱۹۴ و نیم میلیارد تومان کتاب خریداری کردند.
او ادامه داد: تا پایان چهارمین روز ۳۲۰ هزار نسخه کتاب به فروش رسید و ۱۹۷ هزار بسته ارسال شد. تا پایان ساعت ۱۵ امروز ۲۳ اردیبهشت ۱۵ هزار بسته رسیده توسط شرکت پست ثبت شد.
نخستین واریز ناشرانی که در بخش مجازی فعالیت داشتند، پرداخت شد
بهتر است ناشران و کتابفروشان ارسال بستهها را به روزهای آخر موکول نکنندبه گفته وی هیات رسیدگی به تخلفات پرونده ۱۰ ناشر را مورد بررسی قرار داد و در نتیجه آن پنل مجازی ۲ ناشر به مدت یک روز تعطیل شد، غرفه ۲ ناشر در سال بعد با محدودیت متراژ مواجه خواهد شد، غرفه سه ناشر به مدت معلوم تعطیل شد.باقی تذکر گرفتند.
رمضانی با اعلام اینکه نخستین واریز ناشرانی که در بخش مجازی فعالیت داشتند، پرداخت شد، ادامه داد: این ناشران بستهها را به پست تحویل دادند و بستهها به دست مردم رسیده است. مطابق سنت سالهای گذشته تسویه ناشران شروع شد و بهتر است ناشران و کتابفروشان ارسال بستهها را به روزهای آخر موکول نکنند.
رونمایی از نشان کودک و نوجوان طی روزهای آینده
مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی نیز با اعلام برپایی سرای اهل قلم در چهار نقطه از نمایشگاه، ادامه داد: در مجموع بیش از ۱۱۰ نشست در ۸ سرای نمایشگاه تا پایان روز چهارم برگزار شد و پیشبینی میشود، تعداد نشستها به ۴۰۰ برسد. همچنین در روزهای آینده ۲۰ رویداد برگزار خواهدشد.
به گفته سعید مجیدی، رویکردهای این دوره در قالبهای جدید برگزار میشود.
وی ادامه داد: نشستهای گفتوگو محور در سراها در حال برگزاری است. نشستهایی در حوزه فیلمهای اقتباسی، روایتگری و روایتنویسی اضافه شده است. امسال نشستهای نقد و بررسی محتوای هنری و تخصصی کتاب به مجموع نشستها اضافه شد.
به گفته وی در روزهای آینده رونمایی از نشان کودک و نوجوان را خواهیم داشت.
نظر شما