به گزارش ایرنا، بیمارستان فوق تخصصی ۲۲۰ تختخوابی تنکابن که با صرف حدود ۲۶۵ میلیارد تومان اعتبار برای ساختمان و ۶۵ میلیارد تومان برای تجهیزات با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی آماده بهرهبرداری قرار دارد.
کمبود امکانات و تجهیزات درمانی از جمله چالش های شهرستان های غرب مازندران بوده که با روی کار آمدن دولت سیزدهم به این نیاز اساسی اهالی منطقه پاسخ داده شده است.
آمارهای رسمی نشان میدهند که بیماریهای قلب و عروق نخستین و مهمترین عامل مرگ و میر ایرانیان است. امراضی که بر اساس آمار وزارت بهداشت و سازمان ثبت احوال، دستکم سالانه جانِ ۱۴۰ هزار نفر را در کشور میگیرند و هزاران نفر را به تخت بیمارستان میکشانند.
در چنین شرایطی شهروندان غربِ مازندران سالهاست که از نبود بیمارستانی تخصصی در زمینه قلب و عروق رنج میبرند. حتی زمانی که ثانیهها برای جدال مرگ و زندگی تعیینکننده میشوند مردم غرب مازندران باید با استرس مضاعف و تنِ بیمار، رنجِ سفر یا انتقال بیمار به رشت یا بابل و ساری را هم به جان بخرند.
با این اوصاف بهرهبرداری از یک بیمارستان فوق تخصصی قلب در غرب مازندران را میتوان اتفاقی خوب و ماندگار توصیف کرد و رفعِ این دغدغه دیرین را به حال خوب مردم منطقه گره زد.
وجود یک زیرساختِ درمانی در حد و اندازه بیمارستان فوق تخصصی قلب و جراحی قلب باز در غرب مازندران همراه با جذابیتهای گردشگری و زیرساختهای فرودگاهی مانند فرودگاه رامسر با مرز هوایی و امکان پروازهای بینالمللی فرصتِ گردشگری سلامت را برای این شهرستان فراهم میکند.
کلنگ ساخت بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی تنکابن سال ۱۳۹۰ به زمین زده شد. قرار بود بیمارستان طی چهار سال به بهرهبرداری برسد، اما تکمیل این طرح طی سالهای اخیر به دلایل گوناگون از جمله جانمایی اشتباه در حاشیه رودخانه چشمهکیله، نبود شرایط لازم برای ایجاد راه دسترسی مطمئن و انتقال خدمات چهارگانه همچون آب، برق، گاز و تلفن و کمبود اعتبار به تعویق افتاد. ضمن اینکه در سالهای بعد بخش قابل توجهی از راه دسترسی که برای این بیمارستان ایجاد شده بود تخریب شد و بار دیگر تکمیل این زیرساخت مسکوت ماند. تا اینکه در دولت سیزدهم اقدامات و تزریق اعتبار برای تکمیل این پروژه از سر گرفته شد.
با توجه به سفر دور دوم هیات دولت به مازندران در روزهای آینده، فرماندار تنکابن در همین ارتباط با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی در این شهرستان به خبرنگار ایرنا گفت: برای این زیرساختِ درمانی تا پایان سال ۱۴۰۲ در مجموع ۳۳۰ میلیارد تومان شامل ۲۶۵ میلیارد تومان برای ساخت بنا و ۶۵ میلیارد تومان برای تهیه بخشی از تجهیزات درمانی هزینه شد و اکنون آماده بهرهبرداری قرار گرفته است. به جز تجهیزات هایتک، عمده تجهیزات مورد نیاز این بیمارستان خریداری شده است.
حکمت داجلیری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در تشریح پیشرفت فیزیکی راههای دسترسی به بیمارستان که از محل اعتبارات سفر رئیسجمهور ۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل آن تزریق شد، اظهار میکند: این بیمارستان سه مسیر دسترسی دارد که مسیر "شالیزار" به طور کامل تکمیل و اعتبار لازم برای آسفالت ۲ کیلومتر از این جاده هم تخصیص داده شده است. از این میزان حدود ۵۰۰ متر آسفالت شده و مابقی نیز به زودی عملیاتی میشود. مسیر خرمآباد راه بعدی منتهی به این بیمارستان نیز آمادهسازی شده و فقط ۳۰۰ متر از آسفالت آن باقی مانده است.
نماینده عالی دولت در تنکابن درباره پیشرفت فیزیکی راه سوم بیمارستان که در مسیر رودخانه چشمهکیله قرار دارد، خاطرنشان کرد: در زمان حاضر ۴۰۰ متر از دیوارهچینی مسیر رودخانه چشمهکیله باقی مانده که برای تکمیل آن مکاتباتی با استان انجام و پیمانکار آن نیز مشخص شده است. پس از ابلاغ ترک تشریفات از سوی استان، ۴۰۰ متر باقیمانده نیز از سوی پیمانکاران آسفالت میشود تا این مسیر نیز به طور کامل در مرحله بهرهبرداری قرار گیرد.
داجلیری با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد از سازه سردر ورودی این بیمارستان هم تکمیل شده، در تشریح اهمیت این زیرساخت برای مردم غرب مازندران، تصریح کرد : غرب مازندران با وجود برخورداری از جمعیت ثابت و جمعیت شناور قابل توجه، از بیمارستان فوق تخصصی قلب بیبهره بود. به همین دلیل بیماران برای درمان به استانها و شهرهای همجوار میرفتند. بهرهبرداری از این زیرساخت نقش زیادی در رضایتمندی مردم منطقه، توسعه زیرساختهای درمانی و سلامت مردم ایفا میکند.
به گزارش ایرنا، بیمارستان فوق تخصصی جراحی قلب باز تنکابن در پنج طبقه ساخته شده که در سه طبقه از آن اقدامات درمانی انجام میشود. طبقه چهارم به سالن اجتماعات و کتابخانه این بیمارستان اختصاص دارد و درمانگاه تخصصی و اورژانس نیز طبقه همکف قرار گرفته است. تمرکز این بیمارستان بر عمل جراحی قلب باز است. پنج اتاق عمل جراحی دارد که ۲ اتاق مختص به عمل جراحی قلب باز است. ۲ تخت در بخش آنژوگرافی قرار دارد و خدمات پاراکلینیک نظیر آزمایشگاه و رادیولوژی نیز در این بیمارستان ارائه خواهد شد.
تامین زیرساختهای درمانی علاوه بر اینکه تاثیر زیادی در ارتقای سلامت جامعه دارد به واسطه امنیت خاطری که در بحث درمان به ویژه درمان بیماریهای قلبی ایجاد میکند برای مردم اهمیت دارد.
به گزارش ایرنا، سفر نخست آیتالله رئیسی همراه با تعدادی از وزرا و اعضای هیئت دولت سیزدهم به مازندران ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ انجام شد که علاوه بر دیدار با اقشار مختلف مردم و بازدید از برخی طرحهای زیرساختی، بهرهبرداری از چندین طرح عمرانی و تعیین تکلیف تعدادی از پروژههای نیمهکاره و بر زمین مانده، نتیجه آن در نظر گرفتن ۱۷۶ مصوبه برای اجرای طرحهای مختلف با مجموع اعتبار مصوب بیش از ۱۷۷ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال بود.
از پایان سال ۱۴۰۰ تا کنون افزون بر ۱۲۶ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال اعتبار به طرحهای مصوب سفر نخست رئیسجمهور مازندران اختصاص یافت که معادل ۷۱ درصد کل اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرحهاست.
به استناد آمارهای اعلام شده توسط دستگاههای اجرایی و استانداری مازندران، از مجموع ۱۷۶ مصوبه سفر نخست رئیسجمهور به مازندران ۷۸ مصوبه به طور کامل محقق شده، در ۸۹ مصوبه فرآیند اجرایی طی میشود و عملیات اجرایی با پیشرفت فیزیکی طبق برنامه در حال اجراست و اجرای ۹ مصوبه نیز در حال پیگیری است.
نظر شما