به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه «القدس العربی»، «أیمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن، «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر و «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق امروز در «منامه» پایتخت بحرین نشست سهجانبه برگزار کردند.
در این نشست وزرای خارجه سه کشور آخرین تحولات منطقهای از جمله تلاشهای صورت گرفته برای برقراری آتشبس در نوار غزه و فاجعه انسانی بیسابقه در این منطقه را بررسی کردند.
وزرای امور خارجه کشورهای مذکور بر ضرورت اقدام فوری و موثر جامعه جهانی برای توقف حملات در شهر رفح تأکید کردند.
منامه پایتخت بحرین امروز میزبان نشست مقدماتی شورای اتحادیه عرب در سطح وزرای امور خارجه به منظور فراهم کردن مقدمات سی و سومین دور از اجلاس سران کشورهای عربی، بود.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه مصر امروز در واکنش به اظهارات «یسرائیل کاتس» همتای صهیونیست خود که مدعی شده بود مصر مقصر بسته ماندن گذرگاه رفح است، گفت: کنترل اسرائیل بر گذرگاه رفح و عملیات نظامی در مجاورت آن دلیل اصلی ناتوانی در رساندن کمکها به نوار غزه است.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از 18 اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بست.
این عملیات تنها ساعاتی پس از آن آغاز شد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که پیشنهاد آتش بس مصر و قطر را پذیرفته است؛ اما اسرائیل ادعا کرد که این پیشنهاد خواستههای ضروری این رژیم را تامین نمیکند.
نظر شما