۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۹:۲۶
کد خبر: 85477526
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

۶۵ درصد از تالاب میقان اراک آبگیری شد

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۹:۲۶
کد خبر: 85477526
۶۵ درصد از تالاب میقان اراک آبگیری شد

اراک - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: ۶۵ درصد از سطح منبع آبی فصلی تالاب کویری میقان اراک با حجم بارندگی‌ مناسب امسال آبگیری شده که این مهم در مهار ریزگردهای محلی و اکوسیستم تالاب نقش کلیدی دارد.

یوسف یوسفی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: تالاب کویری میقان اراک در مجموع ۲۵ هزار هکتار وسعت دارد که سطح آبگیر آن ۱۰ تا ۱۲ هکتار برآورد می‌شود و در صورت کاهش شدت بارندگی، حجم آب دریاچه نیز کاهش می‌یابد.

وی گفت: مهاجرت پرندگان از تالاب میقان اراک نیز از اواخر سال گذشته آغاز شده و آخرین پرندگان مهاجر در حال سفر به زادگاه اصلی خود در سیبری هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی یادآور شد: تالاب میقان اراک زیستگاه ۲۰۸ گونه پرنده است و سالانه تا ۹۰ گونه پرنده مهاجر وارد این منطقه می‌شود.

یوسفی عنوان کرد: دریاچه فصلی این تالاب علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانون‌های تولید شن و نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.

وی اظهار کرد: پرندگانی همچون چنگر، خوتکا، اردک نوک پهن، چوب پا، غاز خاکستری، هوبره، آنقوت، حواصیل و اردک سَرسبز و درنای خاکستری از جمله مهمترین پرندگان مهمان در تالاب میقان اراک هستند.

استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوه‌های زاگرس و کویر مرکزی، از آب و هوای متنوعی متاثر از اقلیم‌های متنوع برخوردار است.

در این استان مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین، پناهگاه‌های حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸ هکتار که حدود پنج و چهار دهم درصد مساحت استان می‌شود، به عنوان ذخیره‌گاه‌های زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.

تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت ۵۱ هزار هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شده‌اند و قسمتی از محدوده پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان مرکزی قرار دارد.

گفتنی است استان مرکزی از نظر تنوع زیستی در رتبه سوم کشور قرار دارد و تاکنون ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۱۹ گونه ماهی، چهار گونه دوزیست و یک هزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در این منطقه شناسایی و به ثبت رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha