۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۰:۳۵
کد خبرنگار: 948
کد خبر: 85477656
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نوای خوش عرفان در جشنواره آوای خراسان‌شمالی

بجنورد- ایرنا- خراسان شمالی ۲۷ اردیبهشت ماه جاری میزبان جشنواره ملی «آواها و نواهای رضوی» است و کارشناسان این رویداد مهم فرهنگی را نقطه مناسبی برای تقویت و غنای موسیقی استان با مضامین عرفانی عنوان کرده اند.

به گزارش ایرنا، شمال خراسان در برگیرنده شهرهای بجنورد، اسفراین و شیروان از مناطقی است که خواستگاه موسیقی در قالب نواهای کردی، ترکی و ترکمنی محسوب می شود و سازهای کمانچه، سورنا، دوتار، دهل و نی بر دستان نوازندگان این خطه شورآفرینی می کند.

مردم این دیار به گنجینه فرهنگ ها معروف هستند و این موضوع را می توان در سبک زندگی، آداب، رسوم و سلایق افراد به وضوح مشاهده کرد و این خود موجب جاذبه و متفاوت بودن این خطه شده است.

سبک موسیقی این خطه با گرایش به سیرت و زندگی ائمه اطهار رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است و ظرفیت بسیار مناسبی برای جشنواره «آواها و نواهای رضوی» محسوب می شود تا آثاری متفاوت با سرپنجه های هنرمندان این خطه خلق شود.

هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره معتقدند که برگزاری آواها و نواهای می تواند سیره زندگی ائمه معصومین در آوازهای بومی شمال خراسان را تقویت و آغازی برای بهره‌مندی از ظرفیت شاعران استان است تا علاوه برنوآوری در عرصه تولیدات موسیقی، استعدادهای تازه نیز معرفی شود و از طریق سرود معارف اهل بیت(ع) به خوبی به مخاطبان عرضه می‌شود که نشان از جایگاه موثر این هنر را دارد.

نوای خوش عرفان در جشنواره آوای خراسان‌شمالی

هنرنمایی هفت گروه موسیقی

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص این جشنواره از نقش موسیقی منطقه در پرداختن به سیره پیامبران در آوازهای بومی شمال خراسان سخن گفت و آن را دلیل اصلی برگزاری این رویداد عنوان کرد.

مسعود مرواری ادامه داد: حضور سیره زندگی ائمه معصومین در آوازهای بومی شمال خراسان فضای بسیار قابل توجهی ایجاد کرده است و در کنار بهره مندی از خنیاگران و هنرمندان موسیقی استان از ظرفیت موجود نیز باید استفاده شود.

وی ادامه داد: نگاه فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی تعریف نقش خود در رویدادهای ملی است تا مردم استان از ظرفیت‌های ایجاد شده بهره لازم را ببرند و فضای پرنشاطی برای مردم فراهم شود.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: پس از هماهنگی های انجام شده و برگزاری جلسات با هنرمندان استان و با توجه به رویکرد تولید محور، پنج گروه موسیقی، یک گروه سرود و سه تکنواز هنرشان را در این جشنواره ارائه می دهند.

نوای خوش عرفان در جشنواره آوای خراسان‌شمالی

شاعران میدان دار جشنواره

هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی، این رویداد را آغازی برای بهره‌مندی از ظرفیت شاعران استان دانست تا علاوه برنوآوری در عرصه تولیدات موسیقی، استعدادهای تازه نیز معرفی شوند.

سیاوش مهرو بر استفاده از ظرفیت شعر آیینی بر همراه شدن هنرمندان موسیقی مقامی و شاعران برای خلق آثاری نو تاکیدکرد و گفت: این جشنواره می تواند آغازی برای بهره مندی از ظرفیت شاعران استان باشد تا علاوه بر نوآوری در عرصه تولیدات موسیقی، استعدادهای تازه ای را معرفی کند.

وی برگزاری هر رویداد موسیقیایی را به شرط بهره‌برداری مناسب بسیار موثر دانست و افزود: رویکرد این جشنواره در بهره مندی از ظرفیت شاعران استان است و باید از ظرفیت برای غنای موسیقی استان بهره برد.

مهرو ادامه داد: برخورداری از غنای محتوایی در کنار ملودی‌های پر قدرت و جاذبه می‌تواند زمینه ساز خلق آثار ارزشمند در این عرصه شود.

وی یادآور شد:جشنواره بستری است برای همراهی هنرمندان و شاعران با یکدیگر تا اثری تازه مبتنی بر حفظ اصالت‌ها خلق‌ شود.

نوای خوش عرفان در جشنواره آوای خراسان‌شمالی

تقویت سیره ائمه در بین جوانان

سرپرست گروه سرود «طاها» از گروه های شرکت کننده در این جشنواره نیز اظهار کرد: ظرفیت‌های ایجاد شده برای سنجش گروه‌های سرود از بستر جشنواره‌ها اشاره ایجاد می شود و رویداد ملی آواها و نواهای رضوی چالشی برای رشد سرود محسوب می شود.

علی صدوقی سرود را نوعی ابلاغ پیام به مخاطبان دانست و ادامه داد: سرود بستر هنر عرضه می‌شود و از طریق سرود معارف اهل بیت(ع) به خوبی به مخاطبان عرضه می‌شود که نشان از جایگاه موثر این هنر را دارد.

وی که حضور پر رنگی در رویدادهای مختلف ملی داشته بر این باور است که سرود علاوه بر تقویت بعد معنوی، زمینه ساز شادی و نشاط مردم نیز خواهد بود.

سرپرست گروه سرود «طاها» به ضرورت برگزاری رویدادهای مختلف با محوریت سرود در استان پرداخت و افزود: نمی‌توان تاثیر هنر را در ابعاد مختلف نادیده گرفت و این رویداد نیز به طور قطع در شناسایی و معرفی ظرفیت‌ها و به چالش کشاندن فعالان این عرصه نقش مهم و اساسی ایفا می‌کند.

این هنرمند اضافه‌ کرد: جشنواره‌ها چالشی قوی تر و بستری برای اجرای زنده گروه‌هاست که علاوه بر رشد جریان سرود در استان، معنویت را در میان نوجوانان و جوانان تقویت خواهدکرد.

به گزارش ایرنا، هفتمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی از سلسله جشنواره های فرهنگی و هنری امام رضا(ع) است که با همکاری بنیاد ملی رضوی در استان برگزار می شود و پنج گروه موسیقی، یک گروه سرود و سه تکنواز هنرشان را در این جشنواره ارائه می دهند.

"هوشنگ جاوید" دبیری جشنواره آواها و نواهای شرق کشور شامل استان های مازندران، گلستان و خراسان شمالی را بر عهده دارد و "حسین حصاری" دبیر تخصصی این رویداد در استان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha