رضا مقدم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به بارندگی های اخیر، افزایش رطوبت در مزارع و شرایط آب و هوایی مساعد از جمله دمای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد برای گسترش بیماری های لکه برگی غلات از جمله زنگ زرد گندم، پایش، ردیابی و کنترل بیماری در مزارع گندم منطقه ضروری است.
وی اضافه کرد: به منظور کنترل بیماری زنگ زرد اطلاع رسانی مناسب جهت سمپاشی مزارع غلات بر علیه این بیماری، از طریق نصب بنر، ارسال پیامک کوتاه، صدور اطلاعیه های پیش آگاهی و انتشار آن در سطح روستاها و فضای مجازی، برگزاری مانور، دوره های آموزشی- ترویجی و جلسات توجیهی با دهیاران انجام گرفته است،
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: در سطح یک هزار و ۴۴۰ هکتار از مزارع غلات با بیماری زنگ زرد و در ۴۵۰ هکتار از مزارع غلات با سایر بیماریهای لکه برگی مبارزه شده است.
مقدم افزود: در سطح ۱۸۵ هکتار از مزارع گندم نیز با بیماری فوزاریوم خوشه گندم مبارزه انجام گرفته و جهت کنترل آفت سن تاکنون در هشت هزار و ۷۹۶ هکتار از مزارع غلات با آفت سن مادری مبازره شیمیایی انجام گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: امسال همچنین در ۱۶ هزار و ۱۴۳ هکتار از مزارع گندم و جو و ۴۲۰ هکتار از مزارع کلزا با علفهای هرز مبارزه شده است.
وی اظهار کرد: گندم بعنوان یک محصول استراتژیک، عمدترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که امسال بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص یافته است و پیش بینی می شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.
شهرستان میاندوآب دارای ۴۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی و هشت هزار هکتار باغی، ۲۶ هزار بهره بردار بخش کشاورزی است و سالانه بیش از ۸۷۴ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان تولید می شود.
نظر شما