امام جمعه ارومیه: تبیین فرهنگ اهدا عضو نیاز به توجه همگانی دارد

ارومیه- ایرنا- نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه ارومیه گفت: اهدای عضو جایگاه والایی در دین مبین اسلام‌ دارد و تبیین فرهنگ اهدای عضو نیازمند توجه همگانی به این مقوله است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی عصر پنجشنبه در آیین جشن روز نفس که در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: اهدای عضو کنندگان همیشه زنده هستند و در میان ما نفس می‌کشند و در این مساله مبانی علمی، حقوقی و فقهی زیادی وجود دارد.

وی افزود: هیچ دینی به اندازه دین اسلام به حفظ جان انسان‌ها توجه ندارد و تبلیغات منفی علیه دین مبین اسلام در مورد خشونت این دین صحت ندارد.

وی بیان کرد: بسیاری از فقها فتوا داده‌اند که افراد مبتلا به مرگ مغزی می‌توانند اعضای بدن خود را اهدا کنند که امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب نیز بر این مساله تاکید داشته‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قریشی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم فرموده که نجات جان یک انسان همانند نجات تمامی انسان‌ها و گرفتن جان یک انسان همانند گرفتن تمامی جان انسان‌ها است، افزود: این مساله نشانگر ارزش جان افراد در دین اسلام است که افراد اهدا کننده عضو، پزشکان نجات دهنده جان انسان‌ها و همچنین سایر افراد فعال در بخش اهدای عضو دارای ثواب اخروی بسیار زیادی نزد پروردگار هستند.

وی اضافه کرد: وجود چنین آیه‌ای در قرآن کریم در مورد جان انسان‌ها نشان از اهمیت این مساله برای اسلام بوده و علی‌رغم تبلیغات منفی علیه اسلام هیچ دینی به اندازه اسلام به حفظ جان انسان ها توجه نداشته است.

حدود ۹۰۰ در آذربایجان‌غربی نیاز به پیوند کلیه دارند

سرپرست واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم اظهار کرد: برای گرامیداشت پیوند عضو و ترویج این فرهنگ هفته‌ای به نام پیوند عضو نام‌گذاری شده است که از اهمیت بسیاری در جامعه برخوردار است.

وی اضافه کرد: طی سالهای اخیر ۱۲۱ بیمار مرگ مغزی با اهدای اعضای خود جان ۲۵۶ بیمار را با اهدای عضو نجات داده اند که از این تعداد ۹ نفر از گیرندگان عضو کمتر از ۱۵ سال سن داشتند.

به گفته این مقام مسئول در سراسر استان بالغ بر یک هزار و ۸۰۰ بیمار دیالیزی وجود دارد که حدود نیمی از آنها نیازمند پیوند کلیه هستند.

امام جمعه ارومیه: تبیین فرهنگ اهدا عضو نیاز به توجه همگانی دارد

وی ادامه داد: ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۷ اولین پیوند کلیه در آذربایجان‌غربی توسط دکتر تقی زاده افشاری در ارومیه انجام شد و از آن تاریخ تاکنون سه هزار و ۲۰۰ پیوند در مرکز پیوند کلیه ارومیه انجام شده است.

مخدومی بیان کرد: البته پیوندهای کلیه صورت گرفته در ارومیه تنها معطوف به هم استانی‌ها نبوده بلکه مرکز پیوند کلیه ارومیه اقدام به پیوند کلیه برای مردم سایر استان‌ها و خارج کشور نیز نموده و تاکنون ۱۲۱ تبعه خارجی در این مرکز پذیرش شده‌اند.

وی افزود: دکتر تقی زاده افشاری متخصص کلیه و مجاری ادرار در باکو اقدام به آموزش تیم اهدای کلیه پیوند کرده است و نخستین پیوند کلیه از بیمار مرگ مغزی در این استان دقیقا ۲۳ سال پیش یعنی ۲۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۰ انجام شد و این پیوند برای یک گیرنده دیابتی بود که ۱۳ سال بعد از آن نیز به حیات خود ادامه داد.

مخدومی یادآور شد: بیماران نیازمند کبد در این استان بعد از فعال شدن تیم اهدای کبد در تبریز به این شهر جهت پیوند عضو مراجعه می‌کنند.

وی بیان کرد: خداوند برخی انسان ها را همچون بیماران مغزی برای ادامه حیات دیگران بر می‌گزیند.

امام جمعه ارومیه: تبیین فرهنگ اهدا عضو نیاز به توجه همگانی دارد

به گزارش ایرنا سالانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در کشور شرایط اهدای عضو پیدا می‌کنند که تنها یک سوم از این تعداد اعضای بدن خود را اهدا می‌کنند و این در حالی است که روزانه هفت تا ۱۰ نفر و سالانه حدود سه هزار نفر بر اثر نبود عضو پیوندی جان خود را از دست می‌دهند.

هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانواده‌اش خیلی زود برای اهدا عضو رضایت دهد، می‌تواند جان هشت تا ۵۳ نفر را نجات دهد؛ بر اساس آمارها در هر ۱۰ دقیقه یک نفر به فهرست انتظار برای پیوند عضو اضافه می‌شود و هر ۲ ساعت یک نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha