به گزارش خبرنگار ایرنا، با توجه به اینکه مشارکت در جامعه، مستلزم دسترسی بدون مانع به محتوای آنلاین است، ایرنا در حال تلاش برای برای افزایش دسترسی بیشتر همه افراد و آحاد جامعه برای به اینترنت و عمق نفوذ ایرنا در بین مخاطبین بیشتر و رعایت عدالت اجتماعی، اقدام به فعالسازی افزونه کمک به افراد توانخواه برای کمبینایان است.
در این سامانه، فهرستی تعبیه شده است که دارای برخی ویژگیها از جمله تغییر رنگ و کنتراست صفحه برای افراد دچار مشکلات انکساری و عیوب چشم، تغییر اندازه متن، افزایش فاصله بین کلمات، فعالسازی خط مارکر زیر خطوط مخصوص راهنما و تشخیص خط در حال خواندن، افزایش اندازه مکان نمای صفحه (موس)، افزایش فاصله بین خطوط، برجسته و تغییر رنگ لینکهای موجود در صفحه، تغییر تراز صفحه از چپ به وسط چین و راست چین و برعکس، تغییر شدت رنگ، عدم نمایش تصاویر در صفحه و تغییر فونت صفحه به فونتهای خوانا است.
به گزارش ایرنا، به گفته غلامرضا رضاییفر رئیس دبیرخانه پیگیری و هماهنگی مناسب سازی کشور، در زمینه وبگاهها بیشتر افراد دارای کم بینایی و نابینایی شاکی هستند. آنها میخواهند از اخبار از طریق سایتهای خبری مطلع شوند. حق آنها است که بتوانند وارد سایتها شوند و مانند یک فرد بینا بتوانند استفاده کنند و قانون نیز این حق را برای آنان قائل شده است.
وی با اشاره به ماده ۷ آییننامه اجرایی ماده ۳ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، افزود: سازمان ملی استاندارد ایران موظف است با پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به تدوین استانداردهای طراحی درگاهها و وبگاههای الکترونیکی (سامانههای ارائه خدمات الکترونیکی) همه دستگاههای مشمول به منظور مناسبسازی و دسترسپذیری افراد دارای معلولیت، اقدام کند.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان بهزیستی کشور، از جمع یک میلیون و ۵۰۰ هزار فرد دارای معلولیت تحت حمایت بهزیستی تعداد ۲۵۰ هزار نفر از افراد دارای معلولیت کم بینایی و نابینایی هستند که ۱۳ درصد کل افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی را تشکیل میدهند.
نظر شما