هدر رفت آب در تهران ۲۲ درصد است/آسیب به آبخانه‌های پایتخت

تهران بزرگ - ایرنا - رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران گفت: استفاده بی رویه از منابع آب‌های زیرزمینی در پایتخت سبب شده تا آبخانه‌های شهرمان آسیب بیبند که این امر در طولانی مدت خسارت جبران ناپذیری بر شهر وارد می‌کند.

مهدی پیرهادی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حفاری بی رویه و احداث چاه‌هایی عمیق در حدود ۲۵۰ متری در برخی مناطق شهر باعث شده تا منابع آب‌های زیرزمینی به شدت کاهش یابد.

هدر رفت آب در تهران ۲۲ درصد است/آسیب به آبخانه‌های پایتخت

هدر رفت آب در تهران ۲۲ درصد است

این عضو شورای شهر با اشاره به موضوع مهم هدر رفت آب در تهران نیز افزود: شاخص هدر رفت آب از شبکه توزیع آب در تهران حدود ۲۲ درصد است که البته این میزان در مناطق مختلف متفاوت است.

وی از شرکت آب و فاضلاب خواست تا کمتر از چاه‌های آب استفاده کنند و برنامه ریزی مناسبی در هدر رفت آب داشته باشند.

میزان نیترات آب شرب در پایتخت استاندارد است

پیرهادی همچون با اشاره به نیترات موجود در آب چاه‌های حفاری شده با عمق ۲۵۰ متری در پایتخت ادامه داد: طبق گزارشات واصله، هر چند کیفیت آب این چاه‌های عمیق نسبت به آب سدها از کیفیت پایین تری برخوردار است اما کیفیت آب مصرفی در شهر تهران هنوز بالا است.

وی با بیان اینکه انتقال آب از چاه‌های عمیق ۲۵۰ متری به شبکه آب شرب تهران سبب پایین آمدن کیفیت آب می‌شود، افزود: خوشبختانه آب شرب تهران همچنان از استانداردهای لازم برخوردار است.

رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران پایین آمدن کیفیت آب را زنگ خطر جدی برای پایتخت نشینان برشمرد و از مدیران ارشد کشور و متولیان خواست تا به این موضوع اهتمام بیشتری به خرج دهند.

وی تاکید کرد: موضوع هدر رفت آب در پایتخت همچون گذشته مورد توجه شورای شهر بوده و همچنان نیز به این موضوع می‌پردازد اما متولی اصلی شرکت آب و فاضلاب و وزارت نیرو است.

این عضو شورای شهر یادآور شد: حدود ۸۸ درصد منابع آبی پایتخت نیز در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

هدر رفت آب در تهران ۲۲ درصد است/آسیب به آبخانه‌های پایتخت

خطر کم آبی در پایتخت

پیرهادی کم آبی پایتخت را موضوعی مهم قلمداد کرد و افزود: این موضوع مهمی است که پایتخت و البته کشور از دهه‌های گذشته با آن مواجه بوده است.

وی برخی علت‌های کم آبی را کاهش نزولات آسمانی، تغییر اقلیم، توسعه یافتگی صنایع و بعضا آب بر شدن صنایع و نیز ملزوماتی که مربوط به توسعه یافتگی می‌شود، عنوان کرد.

به گفته این عضو شورای شهر، نتوانسته‌ایم در حوزه آب متناسب با پیشرفت‌های دنیا و تکنولوژی‌های بروز دنیا پیش رویم به عنوان مثال برخی کشورها همچون آلمان در استفاده از تکنولوژی و وسایل کاهنده آب موفق بوده و در صرفه جویی آب اهتمام به خرج داده‌اند.

هشدار فرونشست زمین در برخی مناطق تهران طی دهه‌های آینده

رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران هشدار داد: اگر هدر رفت آب‌های زیرزمینی را مدیریت نکنیم طی دهه‌های آینده با خطر جدی فرونشست در برخی مناطق شهری پایتخت مواجه خواهیم بود.

پیرهادی با اشاره به مناطق پرخطر در تهران اعلام کرد: طبق بررسی‌ها بعمل آمده اگر هدر رفت آب به موقع مدیریت نشود در آینده شاهد بیشترین فرونشست زمین در مناطقی همچون ۱۷، ۱۸ و ۱۹ خواهیم بود البته این خطر مناطق جنوبی همچون منطقه ۱۰ و ۲۱ را نیز تهدید می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha