به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۲، در مجموع ۱۶ میلیارد و ۵۶۳ میلیون دلار ارز با نرخهای ترجیحی، نیمایی، اشخاص برای واردات کالاهای اساسی بخش کشاورزی تخصیص داده است.
بر اساس این گزارش، سال گذشته ۱۳ میلیارد و ۹۳۴ میلیون دلار ارز ترجیحی (۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان) برای واردات ۲۰ کالاهای اساسی از جمله ذرت، دانه های روغنی ، گندم، انواع روغن خام، نباتی و پالم، کنجاله سویا، برنج، محصولات باغی و زراعی، گوشت قرمز، جو، کود، قندو شکر، صنایع غذایی، شیلات، دام و طیور و دامپزشکی، سم، بذر، صنایع شیمیایی و پلیمری، حبوبات، چای، گوشت مرغ، تخم مرغ و سایر اختصاص یافت.
در بحث ارز ترجیحی، ذرت با ۳ میلیارد و ۳۸۸ میلیون دلار، دانه های روغنی با ۲ میلیارد و ۶۷۱ میلیون دلار، گندم با یک میلیارد و ۷۲۴ میلیون دلار بیشترین میزان ارز و به صنایع شیمیایی و پلیمری با ۵۲ میلیون دلار و تخم مرغ با ۳۴ میلیون دلار و چای با ۸۲ میلیون دلار کمترین میزان ارز ترجیحی اختصاص یافته است.
همچنین دولت و بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون دلار ارز نیمایی به واردات ۱۵ کالاهای اساسی و ۷۴۳ میلیون دلار ارز اشخاص به واردات ۱۲ کالاهای اساسی در بخش کشاورزی اختصاص داده است.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی در سال گذشته ۳ میلیارد و ۴۳۱ میلیون دلار ارز ترجیجی، نیمایی و اشخاص برای واردات ذرت اختصاص داده که ۳ میلیارد و ۳۸۸ میلیون دلار آن با نرخ ترجیحی بوده است.
۳ میلیارد و ۷۲ میلیون دلار ارز در سال گذشته برای واردات دانههای روغنی تامین شده که در این بخشها هم ۲ میلیارد و ۶۷۱ میلیون دلار آن با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی بوده است.
بانک مرکزی یک میلیارد و ۷۲۴ میلیون دلار برای واردات گندم با نرخ ترجیحی در سال گذشته پرداخت کرده است که بیشتر برای تامین ذخایر استراتژیک کشور بوده است.
یک میلیارد و ۳۵۴ میلیون دلار برای واردات انواع روغن خام، نباتی و پالم داده شده که در این بخش هم یک میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار آن با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین شد.
بنا بر این گزارش، در سال گذشته یک میلیارد و ۱۶۲ میلیون دلار برای واردات کنجاله سویا و ۸۹۷ میلیون دلار برای واردات برنج با نرخ ترجیحی اختصاص داده شده است.
دولت برای واردات گوشت قرمز ۸۳۴ میلیون دلار ارز تامین کرده بود که ۳۵۴ میلیون دلار آن با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود؛ همچنین ۱۱۴ میلیون دلار با برای واردات گوشت مرغ داده شده بود که ۱۰۹ میلیون دلار آن با نرخ ترجیحی بوده است.
واردات جو نیز ۶۱۷ میلیون دلار ارز با نرخ ترجیحی گرفته است.
نظر شما