صالحی: سیاست‌نامه فناوری کوانتومی در فرهنگستان علوم در حال تنظیم است

تهران- ایرنا- معاون پژوهشی و قائم‌مقام فرهنگستان علوم، این مجموعه را بازوی مشورتی علمی رئیس‌جمهور دانست و با اشاره به تهیه و ارسال سیاست‌نامه حوزه هوش مصنوعی برای رئیس‌جمهورِ فقید در چندماه گذشته از اقدامات لازم به منظور تنظیم سیاست‌نامه فناوری کوانتومی خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، علی اکبر صالحی در پاسخ به این سوال که هم اکنون فرهنگستان علوم از چه کارایی در کشور برخوردار است گفت: فرهنگستان علوم در واقع یک مرجع علمی در کشور است و طبق اساسنامه موجود باید بر روی مسائل علمی مورد توجه کشور تمرکز داشته و پیشگام باشد.

وی با بیان اینکه، فرهنگستان علوم همچون دانشگاه نیست که کار تحقیقاتی و آزمایشگاهی انجام دهد افزود:تحقیقات و مسائل علمی باید در دانشگاه ها انجام شود اما در فرهنگستان علوم کاری فراتر از دانشگاه ها انجام می شود و این مجموعه در واقع بازوی مشورتی علمی رئیس‌جمهور است.

تأسیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در یکصد و سی و پنجمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۵ دی ۱۳۶۶، به استناد بند چهار قانون اهداف و وظایف آن شورا، تصویب شد. در ابتدا ۱۵ استاد برجسته رشته‌های مختلف کشور به عنوان اعضای پیوسته اولیه فرهنگستان علوم برگزیده شدند و این فرهنگستان فعالیت خود را در سال ۱۳۶۹ آغاز کرد.

صالحی: سیاست‌نامه فناوری کوانتومی در فرهنگستان علوم در حال تنظیم است

معاون پژوهش و قائم مقام فرهنگستان علوم ادامه داد: به عبارت دیگر فرهنگستان علوم تحولات علم و فناوری را در دنیا رصد می کند و مهمترین مسائلی که باید در کشور باید مورد توجه قرار گیرد را در قالب یک سیاست نامه به رئیس جمهور ارائه می کند. بنابراین جایی که باید توجه لازم را نسبت به موضوعات علمی روز دنیا برانگیزاند و خط مشی، خط سیر و راه حل آن مشکل را نیز ارائه دهد فرهنگستان است.

صالحی افزود: بر همین اساس حدود ۸ ماه پیش در فرهنگستان علوم راجع به هوش مصنوعی چنین کاری انجام شد؛ طوری‌که یک سیاست نامه در حوزه هوش مصنوعی و خدمت ریاست جمهوری فقید ارسال شد و ایشان نیز به مراکز و دستگاه های مرتبط ارجاع دادند. همچنین در حال حاضر هوش مصنوعی به عنوان یک موضوع مهم برای پیاده سازی در سطح کشور مورد توجه قرار گرفته است.

صالحی: سیاست‌نامه فناوری کوانتومی در فرهنگستان علوم در حال تنظیم است

معاون پژوهش و قائم مقام فرهنگستان علوم در ادامه با اشاره به ایجاد ۸ اتاق فکر، ۲۳ کارگروه و فعالیت ۱۳۴ نفر در این کارگروه‌ها در فرهنگستان علوم، سخنرانی، برگزاری نشست‌های سیاست‌گذاری، نشست‌های علمی، تهیه برنامه درسی کارشناسی ارشد میان رشته‌ای و تهیه برنامه درسی برای مقطع متوسطه و تنظیم برخی سندهای اجرایی را از جمله فعالیت‌های این کارگروه‌ها و اتاق‌فکرها عنوان کرد.

صالحی افزود: هم اکنون اتاق فکرهای «آب»، «تغییر اقلیم»، «چالش‌های اقتصادی»، «فناوری‌های کوانتومی»، «مخاطرات طبیعی»، «مسائل اجتماعی»، «هوش مصنوعی» و «دیدگاه فرهنگستان علوم در حوزه علم و فناوری در افق ۱۴۲۰» به صورت مستمر در مجموعه فرهنگستان علوم فعال هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه، هم اکنون سیاست نامه فناوری کوانتومی در این فرهنگستان در حال تنظیم است، محاسبات کوانتومی، اینترنت کوانتومی، رمزنگاری کوانتومی، حسگرها و سنجش کوانتومی را به عنوان گروه هایی نام برد که در اتاق فکر فناوری های کوانتومی درحال فعالیت برای تنظیم این سیاست نامه هستند.

این موضوعات در کشور باید در قرن بیست و یکم مورد توجه قرار گیرد و اگر از اینها غفلت کنیم کشور در آینده دچار مشکل خواهد شد.

معاون پژوهشی و قائم مقام فرهنگستان علوم ادامه داد: در واقع اتاق های فکر در حال تنظیم سیاست نامه مربوط به حوزه های مختلف هستند که شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این زمینه ها مطالعه و فرهنگستان هم در این موضوع کمک می کند.

به گفته وی، تمام اقدامات پژوهشی انجام شده در حوزه های مختلف تبدیل به سیاست نامه شده و برای رئیس جمهور ارسال و پس از تایید مقام عالی اجرایی به قسمت های مرتبط مختلف برای پیگیری های لازم ابلاغ می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha