به گزارش جمعه شب ایرنا از "خبرگزاری تاس" در بیانیه مطبوعاتی آمده است که این بسته شامل مهمات توپ های هیمارس، گلوله های توپخانه ۱۵۵ میلیمتری و ۱۰۵ میلیمتری، موشک های ضد تانک جاولین و مین های ضد زره و همچنین تجهیزات حفاظتی شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی و هسته ای است.
بسته نظامی جدید بخشی از تلاشهای واشنگتن برای کمک به اوکراین برای مقابله با حمله روسیه در نزدیکی خارکف است.
در اواخر آوریل، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا لایحه ازسرگیری ارسال تسلیحات به اوکراین، اسرائیل و تایوان را امضا کرد. این لایحه به ارزش ۹۵ میلیارد دلار است که کنگره مدت ها با تصویب آن مخالفت می کرد. این لایحه شامل اختصاص ۶۱ میلیارد دلار برای اوکراین است.
به گزارش ایرنا، ماه گذشته، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده یک بسته دیگر کمکهای خارجی به ارزش ۲ میلیارد دلار به کییف اختصاص میدهد.
جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفتهتر و سنگینتر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند. با وجود تحریمهای بیسابقه و تلاشهای غرب برای انزوای روسیه، کرملین توانسته اقتصاد خود را در شرایط جنگ پا بر جا نگه دارد.
این روزها، ایالات متحده آمریکا همزمان با دو بحران بزرگ یکی در شرق اروپا و دیگری در غرب آسیا (خاورمیانه)، یعنی جنگ اوکراین و دیگری جنگ در غزه و حمایت از رژیم اسرائیل درگیر است که ابعاد جنگ اسرائیل به یمن رسیده و این مسائل معادلات را در حوزه داخلی و نیز سیاست خارجی این کشور متحول کرده است.
نظر شما