۷ خرداد ۱۴۰۳، ۹:۰۶
کد خبرنگار: 1796
کد خبر: 85490338
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

۱۰۰ هزار هکتار از خاک کشاورزی قزوین شور است

۷ خرداد ۱۴۰۳، ۹:۰۶
کد خبر: 85490338
۱۰۰ هزار هکتار از خاک کشاورزی قزوین شور است

قزوین - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین گفت: ۴۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد که ۱۰۰ هزار هکتار از خاک آن شور و لب شور (در مرز شور شدن) است.

مهرزاد محصص مستشاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امکان کشت محصولات مقاوم به شوری در این اراضی وجود دارد و از نظر علمی می‌توان با تعیین الگوی کشت و افزایش بهره وری روی این اراضی تمرکز کرد.

وی با بیان اینکه استان قزوین با گسترش شوری در خاک‌های کشاورزی استان همراه است، تصریح کرد: تحلیل‌های آماری نشان می‌دهد که ۲۰ سال پیش مقدار شوری خاک در اراضی کشاورزی قزوین ۸۰ هزار هکتار بوده که این رقم اکنون به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است.

محصص مستشاری علت شوری خاک را آب استان برشمرد و تشریح کرد: منابع آب‌های زیر زمینی در دشت قزوین مثل یک کاسه عمل می کند که متاسفانه برداشت بی رویه از این منابع موجب شده تا دشت قزوین با جبهه شوری خاک مواجه شود.

این مسوول ادامه داد: یکی دیگر از عوامل شور شدن خاک در دشت قزوین، استفاده از آب شور برای مصارف کشاورزی است که پس از گذشت اندک زمانی خاک را شور می‌کند و درجه کیفی و حاصلخیزی را کاهش می‌دهد.

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین خاطرنشان کرد: خاک‌های شور و لب شور به اراضی درجه سه و چهار به بالا نیز گفته می‌شود که حجم بالایی را در استان قزوین تشکیل می‌دهند.

محصص مستشاری یادآور شد: تنها ۱۰ درصد از اراضی کشاورزی استان قزوین دارای خاک درجه یک و حاصلخیز است که متاسفانه شاهدیم همین اندک خاک مناسب مورد طمع و سوء استفاده برخی تغییر کاربری‌های غیرمجاز قرار می‌گیرد.

گفتنی است، در علم زراعت و کشاورزی به لحاظ درجه بندی اهمیت، خاک از آب مهم تر بوده و تولید آن به لحاظ به قرن‌ها زمان نیاز دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha