به گزارش خبرنگار ایرنا، خشایار شاهینی در حاشیه برگزاری اختتامیه نخستین رویداد بین المللی «ایده شو» در پتروشیمی زاگرس اظهار کرد: باید تا حد امکان از توان و ظرفیت متخصصان داخلی استفاده شود چراکه این مهم نیاز اصلی برای حرکت به سمت استقلال و خودکفایی صنعتی است.
وی بیان کرد: برای اینکه این ایده در حوزه عمل پیاده شود نیاز به برگزاری رویدادهای فناورانه همچون «ایده شو» است که پتروشیمی زاگرس این مهم را بخوبی اجرایی کرده است.
رئیس فناوری منطقه ویژه انرژی پارس تصریح کرد: عسلویه و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، قطب اقتصاد کشور است و بدون تردید در شرایط تحریم و غیرتحریم، راه سعادت این کشور از مسیر اتکا به تولید داخل میگذرد.
شاهینی ادامه داد: بالغ بر ۲۴ فاز پالایشگاهی و ۲۷ پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس شکل گرفته که به طور میانگین ۲۰ سال از عمر این تاسیسات گذشته و آنها را وارد مرحله تعمیر و نگهداری کرده است.
شاهینی ادامه داد: در حوزه تعمیرات، نیاز به کالا، خدمات و قطعات کاملا ضروری بوده و اولویت تولید این کالاها توسط نیروی متخصصان داخلی است.
وی افزود: برگزاری رویدادهایی مانند «ایده شو» میتواند بازار عرضه و تقاضا را به هم نزدیک کند.
شاهینی عنوان کرد: در این راستا در پتروشیمی زاگرس نیز حرکت خوبی برای حضور شرکتهای دانش بنیان ایجاد شده است که این رویکرد نشان از همت و عزم این مجموعه دارد.
وی تاکید کرد: رئیس جمهور شهید آیتالله رییسی همواره حمایت ویژه برای استفاده از توان و تولید داخل داشت که این مهم باید در اولویت بخشهای مختلف قرار گیرد.
مدیرعامل پتروشیمی زاگرس نیز با تسلیت شهید آیتالله رئیسی و همراهان گفت: در این رویداد با یک ادبیات مشترک به نام نوآوری دور هم جمع شدیم چرا که در جهان امروز با رشد تکنولوژی و پیشرفتهای فناورانه اگر بخواهیم از پیشرفت جا نمانیم، چارهای به جز پرداختن به نوآوری وجود ندارد.
متین دیداری افزود: آنچه که در نوآوری مهم است خلق یک اثر و ایجاد یک ارزش جدید و تجدید آن است، نوآوری میتواند تعریف مدل تجاری، اصلاح فرایندی فناورانه یا ابداع یک تکنولوژی و یک روش در هر ساختاری باشد.
وی ادامه داد: با پیشرفت تکنولوژی، ابزارهای جدید با تفکرات نوآورانه مبتنی بر فناوریهای جدید به وجود آمدهاند تا بتوانند امورات مهم را تسهیل کنند.
مدیرعامل پتروشیمی زاگرس عنوان کرد: از نخستین موضوعهابی که در پتروشیمی زاگرس به آن پرداخته شد، احداث مرکز نوآوری بود که با همین دیدگاههای نوآورانه تاکنون اقدامات خوبی در حوزه کاهش اتلاف انرژی و کاهش مصرف خوراک صورت گرفته که آثار مالی آن به خوبی مشهود است.
وی با اشاره به اهمیت نوآوری مبتنی بر تفکر دانشبنیان در صنعت بیان کرد: در این راستا از شرکتهای دانشبنیان دعوت شده تا به کمک صنعت بیایند و طرحهایی با محوریت کاملا تخصصی نیز در این خصوص ارائه شد تا با گرفتن این ایدهها بتوانیم راهی را ایجاد کرده و آن را ادامه دهیم.
وی ادامه داد: در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه بیش از ۹۰ درصد پتروشیمیهای احداث شده با تکنولوژی و دانش فنی خارجیها احداث شده، بنابراین آنچه نوآوری و تفکرات فناورانه میتواند به دنبال داشته باشد، استقلال در دانش فناورانه است.
وی عنوان کرد: وابستگی تکنولوژی چیزی جز استعمار نیست و با توجه به وجود شرکتهای دانش بنیان توانمند در کشور باید از این ظرفیت بخوبی استفاده کرد.
دیداری گفت: در تفکر نوآوری، ارتباط حوزه علم با صنعت مغفول مانده بود که امید میرود به مدد این شرکتها و متخصصان در صنعت بتوانیم دانشها و فناوریهای جدید را با رویکرد جدید به نتیجه برسانیم.
وی اضافه کرد: تا چهار سال آینده ۳۳ میلیون تن ظرفیت تولید متانول به ظرفیت کنونی کشور اضافه خواهد شد که بسیار جدی بوده و آنچه اهمیت دارد خلق تفکرهای نواورانه جهت ایجاد خلق ارزش در حوزه زنجیره پایین دست است.
دیداری افزود: در حال حاضر ۹۵ درصد متانول تولیدی در کشور به چین صادر میشود، از طرفی اگر ظرفیت تولید متانول داخل کشور به ۳۳ میلیون تن برسد با حجم زیادی از متانول روبهرو هستیم که باید در این خصوص چارهاندیشی شود.
نظر شما