به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمدرضا هاشمی روز دوشنبه در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان در اتاق بازرگانی سمنان افزود: به منظور تامین انرژی پاک در سطح استان، از سرمایهگذاران در حوزه تولید انرژی خورشیدی به صورت خاص و هم از طریق پرداخت تسهیلات و هم تسهیل در امور حمایت ویژه میشود.
وی با اشاره به برگزاری منظم و اثرگذاری نشستهای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی سمنان، بیان کرد: استان از لحاظ کمبود آب پایدار و همچنین انرژی با مباحثی مواجه است.
به گفته هاشمی، از استان سمنان به کشور پیشنهاد میشود مدیریت مصرف انرژی به منظور بهرهگیری بهتر و بیشتر داخلی، در اختیار استانها قرار گیرد.
وی به راهبردهای مختلف اتخاذشده در سمنان برای تامین آب و انرژی به ویژه همت دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: برنامهریزی لازم به منظور تامین انرژی و آب پایدار در استان در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» بهکارگرفته میشود و در این راستا برای جلوگیری از قطع احتمالی انرژی هدفگذاری میشود.
استاندار سمنان گفت: شرکت پخش فرآورده های نفتی بحث تامین سوخت را به صورت ویژه پیگیری کند تا استان در این بخش با مشکلی مواجه نشود.
سمنان جزو سه استان خشک کشور است
به گزارش ایرنا و بنا به اعلام هواشناسی استان، سمنان جزو سه استان خشک و کمبارش کشور است. انتظار تامین آب از محل نزولات آسمانی در سمنان ۸۸ درصد بود که با ۳۵ درصد کاهش در انتظار تامین آب، ۵۳ درصد نیاز آبی استان تامین شد.
شاخص بارش، تبخیر و تعرق استانداردشده موسوم به SPEI در دوره ۱۰ ساله نشان میدهد که مساحت زیادی از استان های کشور درجههای مختلفی از خشکسالی دارند و در این بین سمنان جزو استانهای دارای بیشترین پهنه خشکسالی است. آمارها نشاندهنده ضرورت توجه به موضوع کمآبی و مدیریت منابع آبی و بهینهسازی مصرف در این استان است.
میانگین بارندگیهای استان سمنان در ۲ فصل از سال آبی (۱۴۰۲- ۱۴۰۳) ۳۶ درصد نسبت به بلندمدت کاهش داشت.
میانگین میزان بارندگی سال آبی استان سمنان از پاییز ۱۴۰۲ تا فروردین ۳۶ میلیمتر است و ۲۰ میلیمتر میزان بارندگی سال آبی استان از پاییز ۱۴۰۲ تا کنون نسبت به بلندمدت کاهش داشته است.
استان سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آبهای زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد و صرفهجویی ۱۷۸ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کم آبی استان تا سال ۱۴۰۵ هدفگذاری شده است.
طبق گزارشها، خروجی آب چشمه روزیه سمنان به عنوان منبع تامین آب این شهر از ۵۴۰ لیتر بر ثانیه در سال ١۴٠٠ به ۳۴۵ لیتر در ثانیه در سال ١۴٠١ و به کمتر از ۲۵۰ لیتر بر ثانیه در بهار ۱۴۰۲ کاهش یافت.
ورودی آب چشمه گلرودبار از دیگر منابع تامین آب شهر سمنان نیز از ۱۶۰ به ۱۱۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافت و در مجموع نیاز آب آشامیدنی استان سمنان ۹۸۵ لیتر بر ثانیه، اما ظرفیت تامین آب استان ۸۳۰ لیتر بر ثانیه است.
میانگین بارندگی استان سمنان در سال بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیمتر، در کشور ۲۵۰ میلیمتر و تبخیر چنان در استان سمنان بالا است که اگر میزان آبی در ارتفاع ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر زیر نور آفتاب داشته باشیم، در یکسال تبخیر میشود و این موضوع نشان از بحران کمآبی در سمنان است.
طبق آمارها، یک میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب برای پاسخ به نیاز استان سمنان، آب استحصال میشود و از مجموع آب استحصالی برای رفع نیاز آبی سمنان تنها ۳۰ درصد آب باکیفیت است و دیگر چاههای آب دارای هدایت الکتریکی(ec) بالا است.
۸۲۴ میلیون مترمکعب آب مصرفی استان سمنان از محل منابع آب زیرزمینی شامل چاه، چشمه و قنات و ۱۹۲ میلیون متر مکعب از محل منابع آبهای سطحی شامل رودخانه و نهرها تامین شده است.
از میزان آب مصرف شده از محل منابع آب زیرزمینی، ۸۳ درصد در بخش کشاورزی، ۱۳ درصد در بخش آشامیدنی و چهار درصد در بخش صنعت مصرف میشود و از ۱۹۲ میلیون متر مکعب آب سطحی مصرف شده، ۹۳ درصد در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و یک درصد در بخش صنعت است.
نظر شما