حمید بادامی نجات روز سه شنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا اظهار کرد: سرمایهگذاری در بخشهای مختلف از مقولههای مهم در ایجاد درآمدهای پایدار شهری است براین اساس شهرداری باید در این زمینه با جدیت وارد شود.
وی با بیان اینکه حدود ۲ سال است که کمیسیون گردشگری و سرمایهگذاری شورا تشکیل شده است، اظهار کرد: با وجود اینکه در حوزه سرمایهگذاری و گردشگری شهرداری اقدامات خوبی انجام داده اما در کنار آن به دلیل عدم انجام برخی از طرح ها و مصوبات، انتقاداتی بر شهرداری وارد است.
بادامی نجات با اشاره به تعریف بودجه برای طرح های سرمایه گذاری طی سه سال اخیر، اضافه کرد: بخشی از طرح ها توسط کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری پیگیری و بخشی نیز توسط شهرداری اجرایی شده است اما اینکه تعداد زیادی از این مصوبات اجرایی نشده است جای سؤال دارد.
وی از جمله طرح های نیمه تمام و بلاتکلیف شهرداری را شرکت سیمان، تعیین تکلیف میزان سهام شهرداری از شرکتهایی همچون علیصدر، تله کابین و الوند سیر برشمرد و تاکید کرد: مصوبات شورا لازم الاجراست و شهرداری باید در این زمینه پاسخگو باشد.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان وضعیت و بلاتکلیفی شرکت سیمان شهرداری را غیرقابل قبول دانست و افزود: در خصوص تعیین تکلیف این شرکت مصوبه شورا برای تایید به کمیته انطباق ارسال شده است اما کمیته انطباق برای تایید خواستار مستنداتی شده است که در این زمینه به نظر میرسد با وجود گذشت ۲ ماه هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
بادامینجات با بیان اینکه شرکت سیمان شهرداری از سال ۱۴۰۰ بلاتکلیف مانده است، یادآور شد: سرمایهگذاران زیادی متقاضی سرمایهگذاری در این شرکت بودهاند که قرار شد هیات مدیره شرکت اصلاح شده و شخصیت حقوقی آن نیز مشخص شود اما با گذشت حدود ۲ سال هنوز بلاتکلیف مانده است.
وی با بیان اینکه شرکت سیمان یکی از مهمترین طرح های شهری است، اضافه کرد: این طرح چندین هزار میلیارد تومانی از سرمایههای مهم شهرداری است که بلاتکلیف مانده و تا زمانی که شخصیت حقوقی این شرکت مشخص نشود سرمایهگذاری برای آن وارد نمیشود.
بادامینجات در ادامه از وضعیت و روند تشکیل شرکت گردشگری نیز انتقاد کرد و گفت: از آبان ماه سال ۱۴۰۱ شورای شهر مصوبه تشکیل این شرکت را داده و به شهرداری ابلاغ کرده است و با توجه به اینکه تیر ماه سال گذشته اساسنامه شرکت گردشگری نیز در شورا مصوب شد؛ اما به نظر میرسد شهرداری اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
وی اضافه کرد: تشکیل شرکت گردشگری نوعی سرمایهگذاری برای شهرداری است و میتواند در تسهیل امور سرمایه گذاری و اجرای طرح های این حوزه کمک کند.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان بر تعیین تکلیف سهام شهرداری در شرکتهایی از جمله علیصدر، تله کابین و الوند سیر تاکید کرد و افزود: دو سال از پیگیری این موضوع میگذرد و این مدت زمان زیادی است؛ نباید فرصت سرمایهگذاری را از دست داد.
بادامینجات همچنین عدم تعیین تکلیف میدان بار جدید را هم هدر دادن زمان و سرمایه دانست و گفت: نباید فرصت احداث میدان بار را از دست بدهیم و شهرداری باید نسبت به تعیین تکلیف زمین میدان بار اقدام کرده و با مشارکت همکاری کسبه میدان بار طبق قانون اقدام به ساخت کند.
وی با بیان اینکه شهرداری در حوزه سرمایهگذاری با جدیت وارد شود، یادآور شد: در حوزه سرمایه گذاری فرصت از دست دادن زمان جبران ناپذیر بوده و یا به سختی میتوان جبران کرد و بر این اساس نباید فرصت سوزی کرد.
بادامینجات تاکید کرد: شهرداری باید در خصوص وضعیت طرح های سرمایهگذاری گزارش کاملی را به شورا ارائه دهد.
نظر شما