به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رویترز، این نظرسنجی از انجمن میزگرد اروپایی برای صنعت (ERT) که شامل مدیران ارشد و روسای شرکت های بزرگ اروپایی مانند اِیاسامال هولدینگ (شرکت هلندی متخصص در توسعه و ساخت سیستمهای فوتولیتوگرافی) و یونیلور (شرکت بریتانیایی-هلندی است که مالک شمار بسیاری از نامهای تجاری بینالمللی) است، صورت گرفت. نتایج این نظرسنجی که امروز (چهارشنبه) منتشر شد نشان داد که ۵۴ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی معتقدند روابط اتحادیه اروپا و چین بدتر خواهد شد و تنها ۷ درصد گفتند که این روابط بهبود خواهد یافت.
طبق این گزارش، اتحادیه اروپا بزرگترین بازار صادراتی چین است، در حالی که چین، سومین بازار بزرگ کالاهای اتحادیه اروپا است.
اکثر مدیران اجرایی اروپا بر این باورند که روابط بین اروپا و چین طی سه سال آینده بدتر خواهد شد و دلیل آن، استراتژی کاهش ریسک در اتحادیه اروپا و روابط نزدیک پکن با مسکو است.
برخلاف مدیران اجرایی در اروپا، مدیران عامل شرکتهای چندملیتی غربی مستقر در چین نسبت به همتایان خود در اروپا خوشبینتر بودند. با این حال هر دو گروه، عامل خطر زدایی (استراتژی اتحادیه اروپا برای کاهش اتکای خود به چین، به ویژه برای مواد معدنی و فناوری حیاتی) را به عنوان نقطه اصلی این تنش برشمردند.
مدیران اجرایی، بهویژه مدیران مستقر در چین، «دوران جدید» مشارکت پکن و مسکو را نیز به عنوان یک خطر کلیدی در این موضوع می دانند. روابط چین با ایالات متحده و ظرفیت مازاد صنعتی چین به عنوان دیگر عوامل کلیدی تنش ها در آینده روابط اتحادیه اروپا و چین مورد توجه قرار گرفت.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که مدیران اجرایی اروپایی در کل نسبت به هر زمان دیگری از اواخر سال ۲۰۲۱ نسبت به روابط اتحادیه با چین خوشبینتر هستند. با این حال، این افزایش خوشبینی عمدتاً متاثر از چشماندازهای خارج از اروپا (و نه عوامل درونی) است.
مدیران اجرایی امیدوارند رهبری جدید اتحادیه اروپا که پس از انتخابات پارلمان اروپا در ۶ تا ۹ ژوئن (۱۷ تا ۱۹ خرداد) تعیین خواهد شد، با سادهسازی قوانین و تکمیل بازار واحد اتحادیه اروپا، بیشترین تأثیر مثبت را بر چشمانداز اقتصادی اروپا داشته باشد.
نظر شما