به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین، ویکتوریا اسلامی این موضوع را به عنوان چالشهای تک فرزندی بیان کرد و افزود: در خانوادههای چند فرزندی، کودک این مهارتها را در آزمایشگاه خدادادی خانواده، یعنی در ارتباط با برادر و خواهر خود یاد میگیرد.
اسلامی با اشاره به اینکه چند فرزندان، در جنبهها مختلف عملکردی، مانند توافقپذیری، هوش هیجانی و مسؤولیت پذیر بودن، نسبت به تک فرزندان بهتر عمل میکنند، گفت: اختلالات شخصیتی، مثل اضطراب و افسردگی، در خانوادههای تک فرزند، بیشتر از خانوادههای چند فرزند است.
به گزارش ایرنا ،اگرچه عوامل مختلفی از جمله مسایل اقتصادی و معیشتی در زمینه تمایل خانواده ها به تک فرزندی نقش دارد اما به گفته کارشناسان و نگاه های جامعه شناختی و روان شناختی تغییر در "ساختار و سبک زندگی" هم عاملی اساسی در گرایش به این پدیده ناموزون فرزند کمتر است که کاهش جوانی و افزایش سالمندی جمعیت کشورمان را رقم زده است.
کارشناسنان و نتایج پژوهش ها نشان می دهد عوامل مختلفی در گرایش به تک فرزندی نقش دارد اما تک فرزندی نه تنها در ساختار جمعیت و کاهش آن نقش دارد بلکه در جنبه های مختلف عملکردی و همه ابعاد شخصیت فرد در آینده نیز موثر خواهد بود.
مسایلی مانند اضطراب والدین, کاهش انسجام خانواده, فرزندسالاری، بلوغ زودرس، کم شدن روابط اجتماعی و عدم جامعه پذیری، تضعیف شبکه ی ارتباطی خویشاوندی و جایگزینی رسانه در ارتباطات کلامی از جمله مهمترین مسایلی هستند که با احتمال بالایی گریبان گیر خانواده های تک فرزند است.
نظر شما