به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری استریتس تایمز، طوفان «رمال» که از یکشنبه با تندباد و امواج شدید در دریا آغاز شد، به آرامی به خشکی رسیده و باعث وقوع سیل و رانش زمین شده است.
عزیز الرحمان مدیر سازمان دولتی هواشناسی بنگلادش گفت که این طوفان «یکی از طولانیترین طوفانهای تاریخ این کشور» بوده و تغییرات اقلیمی را عامل این دگرگونی عنوان کرد.
به گفته اداره مدیریت بلایای طبیعی و پلیس هند، دستکم ۱۷ نفر جان خود را در بنگلادش که بیشترین آسیب را از این طوفان را متحمل شده، از دست دادهاند.
برخی غرق شدند و برخی دیگر بر اثر آوار، سقوط درختان یا برق گرفتگی ناشی از پارگی کابلهای برق کشته شدند.
گزارشهای دولتی و رسانهها اعلام کردند که آمار جانباختگان هند از ۲۱ به ۴۷ نفر رسیده است.
اکثریت آنها یعنی ۲۸ نفر در ایالت میزورام در شمال شرق هند جان باختند.
فرمانداری میزورام در بیانیهای گفت که این آمار شامل ۱۴ کارگری است که در پی ریزش معدن سنگ بر اثر طوفان و باران شدید جان باختند.
سومیت گوپتا یک مقام ارشد دولت هند امروز چهارشنبه گفت که در مجموع ۱۰ نفر در ایالت بنگال غربی جان خود را از دست دادند.
بر اساس گزارشهای روزنامه هندوستان تایمز، دستکم ۱۰ نفر دیگر در ایالتهای آسام، ناگالند و مگالایا جان باختند.
این طوفانهای فصلی معمولا بین ماههای آوریل تا دسامبر هر سال در هند و بنگلادش رخ داده و باعث مرگ و میر و همچنین خسارتهای مالی گسترده میشود. اما تعداد ابرطوفانهایی که در سواحل پرجمعیت رخ میدهد به شدت افزایش یافته است و دانشمندان میگویند تغییرات اقلیمی منجر به افزایش وقوع این طوفانها میشود.
از طرفی، پیشبینی بهتر آب و هوا و برنامهریزی موثرتر برای تخلیه مردم، تعداد تلفات را به شکل قابل توجهی کاهش داده است.
به گزارش ایرنا، در سال ۲۰۰۷ بر اثر طوفان بزرگ «سیدر» در بنگلادش حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر جان خود را از دست دادند. در سال ۱۹۹۹ نیز یک طوفان بزرگ در ایالت اودیسا در شرق هند بیش از ۱۰ هزار قربانی گرفت.
نظر شما