هم‌افزایی ظرفیت‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیانِ کشاورزی و امنیت غذایی

تهران- ایرنا- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با تاکید بر توسعه همکاری‌ با دستگاه‌ها برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: بازارسازی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هم‌راستا با توسعه فناوری‌های رو به آینده، از اولویت‌های این معاونت و غذا و کشاورزی جزء مهم‌ترین حوزه‌ها در این زمینه است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی فیروآبادی در آیین انعقاد موافقت‌نامه همکاری راه اندازی مرکز هم آفرینی امنیت غذایی و زیستی پایدار با بنیاد مستضعفان با اشاره به تعامل و همکاری معاونت علمی و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در حوزه‌های گوناگون گفت: بنیاد در حمایت از حرکت‌های علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، پیشگام بوده‌ و این گام، برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بخشی یک حرکت اثرگذار است.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: با توجه به محدودیت منابع، برای حرکت‌های بزرگ و اثرگذار باید تمام ظرفیت‌های کشور، یکپارچه شود. امروزه در کشور، هزینه کارها افزایش یافته، ضمن این‌که مدت زمان انجام این دست کارها نیز طولانی شده است.

اگر می‌خواهیم کارهای بزرگ را در زمان کوتاه، محقق کنیم، باید با یکدیگر هم افزا و همراه شویم و هدف‌ها و مسیر و نحوه پیمودن گام‌ها را با یکدیگر تنظیم کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: ایجاد یک مرکز هم آفرینی بزرگ در حوزه امنیت غذایی و سلامت و در کنار آن ایجاد یک مرکز ملی آفرینش های فناوری های زیست مهندسی به تکمیل زنجیره ارزش این حوزه راهبردی کمک خواهد کرد.

وی افزود: این مرکز مسیر رسیدن اندیشه و علم به فناوری در نهایت به محصول را برای ایجاد یک اقتصاد پویا و دانش بنیان هموار خواهد کرد و از مدیران بنیاد مستضعفان. امیدوارم فرآیند تبدیل ایده‌ها به محصول و خدمات فناورانه و دانش‌بنیان با سرعت و شتاب خوبی جلو برود؛ طوری‌که در کم‌تر از یک سال شاهد خروجی ها و دستاوردها باشیم.

راه‌اندازی مرکز هم آفرینی امنیت غذایی و زیستی پایدار

همچنین در این نشست راه‌اندازی «مرکز هم آفرینی امنیت غذایی و زیستی پایدار» با امضای توافق‌نامه‌ای توسط روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و سردار حسین دهقان رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی رسمی آغاز شد. با امضای این توافق نامه، مرکز هم آفرینی نوآوری صنایع غذایی با محوریت توسعه طرح‌های تحقیقی در حوزه غذایی و زیست‌بوم فناوری شامل شتاب‌دهنده‌ها استارت آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط با تکمیل زنجیره ارزش غذایی ایجاد خواهد شد.

این اقدام فضای کار اختصاصی و اشتراکی فعالان عرصه تولید اقلام راهبردی اولویت‌دار صنایع غذایی و محصولات فراسودمند و بستر لازم برای پاسخ‌گویی به اولویت‌ها و نظام مسائل حوزه امنیت غذایی را به طور جدی فراهم خواهد کرد.

مرکز هم آفرینی امنیت غذایی و زیستی پایدار با بهسازی فضایی به مساحت بیش از ۲۰ هزار مترمربع در نزدیک‌ترین محل به دانشگاه‌های برتر تهران طی دو سال به بهره‌برداری خواهد رسید و با ایجاد فب‌لب (FabLab) بزرگ ساخت و تولید مرتبط با صنایع غذایی به فضایی حرفه‌ای برای تبدیل ایده به محصول و کسب و کارهای فناورانه در محیطی تخصصی تبدیل می‌شود.

 مرکز هم آفرینی امنیت غذایی و زیستی پایدار با حمایت معاونت علمی آغاز به کار خواهد کرد و همزمان با امضای این توافق نامه، توافق‌نامه سه‌جانبه اجرایی ایجاد این مرکز نیز به امضای مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صنایع غذایی سینا، مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری نوین پیشران رسید.

ایجاد فضای مناسب برای استقرار و فعالیت شرکت‌های نوپا و صاحبان ایده و کمک به تجاری‌سازی، تأمین مالی و توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان، گامی مهم در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و بهسازی محیط‌های صنعتی با هدف ایجاد زیرساخت رشد سرمایه انسانی کشور برای ارائه خدمات حرفه‌ای کسب و کار خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha