به گزارش خبرنگار ایرنا اسماعیل قربانی شنبه شب در گفت و گو با خبرنگاران افزود: بر اثر سیلاب های ابتدای سال به یک هزار و ۱۴۴ هکتار از زمین های کشاورزی شامل گندم و جو گناباد ۲۷۱ میلیارد ریال خسارت وارد شد.
وی تصریح کرد: بارش تگرگ و باران به ۲ هزار و ۵۲۶ هکتار از باغات پسته شهرستان، سه هزار و ۲۰۰ میلیارد و ۴۷۰ میلیون ریال خسارت وارد کرده و پنج هکتار باغ های گناباد هم به طور کامل از بین رفته و متحمل ۶ میلیارد ریال خسارت شده است.
وی ادامه داد: این بارندگی ها همچنین در بخش تاسیسات زیر بنایی آب و خاک نیز به ۱۱ رشته قنات و یک چاه دامداری به میزان پنج میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال خسارت وارد کرد.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد با اشاره به اینکه تگرگ و سیلاب به بیش از ۴۵۰ هکتار از گندم و جو زارهای آماده برداشت شهرستان گناباد ۳۵ درصد خسارت وارد شده است، افزود: در خوشبینانه ترین حالت بیش از ۵۰۰ تن از محصول تولیدی کشاورزان در این بخش از دست رفته است.
قربانی گفت: در اواخر اسفند ماه سال ۱۴۰۲ نیز ۹۸۸ هکتار باغات بادام و زردآلو مناطق کوهپایهای شهرستان گناباد تحت تاثیر سرما و یخبندان قرار گرفت و افزون بر ۵۰ درصد باغات در مجموع متحمل ۳۳۶ میلیارد و ۸۹۰ میلیون ریال خسارت شد.
وی افزود: بارش شدید باران و تگرگ و سیلاب ناشی از آن به ۲۴۰ هکتار مزارع گندم و جو شهرستان گناباد بیش از ۳۳۶ میلیارد و ۸۹۰ میلیون ریال خسارت وارد کرد.
به گزارش ایرنا، بارش شدید باران و سیلاب ناشی از آن و تگرگ فروردین و اردیبهشت ماه سالجاری و اسفندماه سال قبل خسارتهایی به بخشهای کشاورزی و محورهای مواصلاتی بخشهای مرکزی و کاخک شهرستان گناباد وارد کرد.
گناباد با تولید سالانه ۲ هزار و ۲۰۶ تن تخم مرغ رتبه نخست، ۶۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر رتبه دوم، ۲ هزار و ۱۵۹ تن گوشت قرمز رتبه سوم و ۱۳ هزار و ۲۱۶ تن گوشت مرغ، رتبه چهاردهم خراسان رضوی را در بین ۳۳ شهرستان این استان دارد.
۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
این شهرستان متشکل از ۲ بخش "مرکزی و کاخک" است و چهار شهر "گناباد، بیدخت، روشناوند و کاخک" و ۱۰۶ روستا دارد
نظر شما