به گزارش ایرنا ، مراسم گرامیداشت شهدای ۱۵ خرداد و ارتحال معمار کبیر انقلاب امام خمینی ( ره ) و شهدای خدمت ؛ با حضور مجید درویشی فرماندار ویژه شهرستان ورامین ، حجت الاسلام محمودی امام جمعه موقت ورامین ، حجت الاسلام محمدیاری امام جمعه منطقه خیرآباد و شورای معاونین فرمانداری و جمعی دیگر از مسئولان و روسای ادارات و نهادها و مردم همیشه در صحنه و انقلابی روستای جعفر آباد اخوان در مسجد امام جعفر صادق علیه السلام روستا برگزار شد .
لحظه به لحظه دولت سیزدهم باید تا انتها برای خدمت به مردم صرف شود
فرماندار ویژه شهرستان ورامین: مجموعه دولت سیزدهم همانند شهید مظلوم رئیسی همواره توسط برخی از جریانات مورد هجمه بوده است اما باید همه مسئولین بدون توجه به حواشی یکدل و یکصدا در خدمت به مردم تلاش کنند.
مجید درویشی در مراسم گرامیداشت سالگرد ارتحال امام خمینی ره و قیام شهدای ۱۵ خرداد با محوریت شهید حسن خانی در روستای جعفر آباد اخوان شهرستان ورامین گفت : سالروز رحلت بزرگ مردی است که این عزت و آبرو ، استقلال و شرف مردم عزیز ایران که در حال حاضر در دنیا دارند مدیون این مرد بزرگ است.
وی افزود : حضرت امام با روح بالا و والا ، اخلاص و توکل در محضر خدا ،با اتکال به وعده الهی در مقابله با جهان کفر ایستادند و یک حرکت بسیار بزرگ شروع کردند که سر آغاز این حرکت نهضت قیام ۱۵ خرداد ۴۲ بود که با تدابیر امام در سال ۵۷ شاهد پیروزی انقلاب بودیم که به عنوان پدیده قرن نام گرفت.
فرماندار ویژه شهرستان ورامین با اشاره به حرکت عظیم قیام ۱۵ خرداد گفت : در آستانه ۶۱ امین سالگرد قیام ۱۵ خرداد هستیم قیامی که امثال شهید حسن خانی در سال ۴۲ شروع کننده آن بودند که از کوچه پس کوچه های ورامین و پیشوا توسط مردم آگاه و بصیر شروع شد و مقدمه ای برای انقلاب بزرگ اسلامی در سال ۵۷ شد و این قیام سن افتخار مردم ورامین پیشوا و قرچک شد و همه ما باید به آن ببالیم.
درویشی با اشاره دستاوردهای اقتصادی دولت سیزدهم در پایان گفت : دولت سیزدهم با همه هجمه و تخریب ها توانست در موضوعات مختلف موفقیت های بسیاری را کسب کنند که از جمله آن می تواند در زمینه اقتصادی به پرداخت بدهی های خارجی و داخلی، افزایش حقوق کارگران وکارمندان،اجرای طرح رتبه بندی معلمان، افزایش ظرفیت های نیروگاهی کشور و... را نام برد که باید مردم در ۸ تیرماه فردی را انتخاب کنند که راهی که شهید خدمت رئیسی آغاز کرده تداوم یابد.
حرکت کفنپوشان قیام خونین ۱۵ خرداد
حرکت کفنپوشان قیام خونین ۱۵ خرداد از میانه عزاداری سید و سالار شهیدان و برای دفاع از مرجعیت شیعه شکل گرفت و با وجود آن که در آن قیام کنندگان به خاک و خون کشیده شدند ولی خون پاک آنان ۱۵ سال بعد به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد.
حرکت کفنپوشان قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ از دو مسیر روستای محمدآباد عربها و صحن مطهر امامزاده جعفر(ع) صورت گرفت، حرکتی که هر دو گروه از آن بیاطلاع بودند و به واسطه خبری که از دستگیری امام خمینی(ره) به آنان رسیده بود، آغاز شد.
شهید سید مرتضی طباطبایی رفیعی، یکی از شهیدان قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ از اهالی روستای محمدآباد عربها، در حادثه فیضیه قم حضور داشته و پس از بازگشت از قم این واقعه را به همراه خبر دستگیری امام خمینی به روستائیان می دهد.
در سوی دیگر، روز ۱۵ خرداد سال ۴۲ مصادف با برگزاری آئین سنتی بنی اسد (همان گروهی که پیکر شهدای دشت کربلا را به خاک سپردند) بود و هیات های عزاداری در حال عبور از بازار قدیمی پیشوا بودند تا به گروههای عزادار صحن مطهر امامزاده جعفر ابن موسی الکاظم(ع) بپیوندند تا مراسم سنتی بنی اسد که مراسم شبیه سازی به خاکسپاری شهدای کربلاست را اجرا کنند.
با گذشت چند ساعت از برگزاری این آئین، نوحه ها مضامین متفاوتی پیدا کرد و پیام های خاصی را به عزاداران القا می کرد، بزرگان شهر با چهره های غم بار مشغول نجوا بودند و سعی داشتند تا مراسم به هم نخورد تا برای مطلبی که شنیده بودند چاره ای بیندیشند.
کم کم نجواها به فریاد تبدیل شد و یکی از اهالی شهر پیشوا بالای منبر رفت و اشک ریزان گفت : مردم در نیمه شب گذشته مرجع تقلید شما " آیت الله خمینی " را در شهر قم دستگیر کرده و ایشان اکنون در حصر رژیم به سر می برد.
صحن مطهر امامزاده جعغر (ع) برای چند لحظه در سکوت تصمیم گیری فرو رفت که در این هنگام مردی از بلند گو اعلام کرد : مردم وصیت کنید، غسل شهادت کنید و آماده حرکت شوید.
از آن سو، اهالی روستای محمدآباد عربها نیز که توسط شهید طباطبایی از دستگیری امام خمینی (ره) مطلع شده بودند، بدون آگاهی از حرکت مردم پیشوا، از بیراهه به سمت ورامین حرکت کردند تا از آنجا، خود را به تهران برسانند.
مردم پیشوا و محمدآباد، در نزدیکی ورامین به یکدیگر میرسند و بسیاری از کشاورزان، بازاریان و مردم ورامین نیز با آنان همراه شد و جمعیت بسیاری که به گفته شاهدان عینی به بیش از ۴ هزار نفر میرسید و اسناد ساواک، تعداد آنان را بیش از ۵ هزار نفر تخمین زده شده بود، تشکیل داده و به سمت تهران حرکت کردند.
عوامل رژیم ستمشاهی با برخورداری از انواع سلاحهای آن زمان، سمت دیگر پل باقرآباد سنگر گرفته بودند و با مشاهده جمعیت، با دستور تیر سرهنگ بهزادی، به روی مردم کفن پوش آتش گشودند و در آن تعدادی از جوانان این دیار به خاک و خون کشیده شدند.
شهید سید مرتضی طباطبایی رفیعی اولین کسی است که خبر دستگیری امام خمینی را به شهر ورامین و روستای محمد آباد رساند و می توان وی را به عنوان اولین کسی نام برد که پیام آور قیام ۱۵ خرداد مردم ورامین شد.
وی در سال ۱۳۰۸ در روستای محمد آباد به دنیا آمد و ثمره زندگی وی چهار فرزند به نامهای حسن ، حسین ، محسن و زینب است .
این شهید بزرگوار در حادثه فیضیه در فروردین سال ۴۲ در قم حضور داشت و به دست کماندوهای رژیم سخت مجروح شده بود.
وی در غروب ۱۵ خرداد در پل باقرآباد به شهادت رسید و جنازه وی به همراه دیگر شهدا توسط نظامیان به مسکر آباد منتقل و غریبانه به خاک سپرده شد.
شهید طباطبایی تنها شهید این قیام است که پیکرش توسط خانواده از گورستان مسگرآباد تهران به زادگاهش روستای محمدآباد عربها پس از ۸ سال منتقل شد و به خاک سپرده شد.
شهید عزت الله رجبی در سال ۱۳۱۲ در روستای سناردک از توابع شهر ورامین به دنیا آمد و ثمره زندگیش پسری به نام علی می باشد. .
وی به همراه دیگر همرزمانش در صف اول قیام کنندگان ورامینی حضور داشت و در تیراندازی رژیم در پل باقرآباد به شهادت رسید.
پیکر این شهید بزرگوار نیز در گورستان مسکر آباد به خاک سپرده شد.
شهید امیر هوشنگ معصومشاهی در سال ۱۳۱۴ در شهر ورامین به دنیا آمد و از همان در طول زندگی پربرکتش همواره سعی در رفع مشکل مردم داشت .
وی اولین شهید قیام ۱۵ خرداد مردم ورامین است که با اصابت گلوله به قلبش و در آغوش برادرش به شهادت رسید .
مدفن این شهید بزرگوار نیزگورستان مسکرآباد است .
شهید جعفر عرب مقصودی در سال ۱۳۱۴ در روستای محمد آباد دیده به جهان گشود، و ثمره زندگی این شهید بزگوار پنج فرزند به نامهای داود، محمد رضا،علی ،فاطمه وزهرا می باشد .
وی از دوستان شهید طباطبایی است که در این قیام از ناحیه پا مورد اصابت گلوله قرار گرفت و پس از بازداشت به جهت عدم رسیدگی در بازداشتگاه به کزار مبتلا شد و در بیمارستان فیروزآبادی به شهادت رسید و پیکر پاکش در مکانی نامعلوم به خاک سپرده شد که هنوز نیز از مزار این شهید اثری وجود ندارد.
شهید مسیب مهابادی در سال ۱۲۹۴ در روستای قلعه نو کهنک ورامین به دنیا آمد و دارای چهار فرزند به نامهای حسن ، حسین ، عباس و زینب می باشد .
وی در غروب ۱۵ خرداد در پل باقرآباد به شهادت رسید و پیکر مطهرش در گورستان مسکر آباد به خاک سپرده شده است .
شهید ابوالقاسم اردستانی در سال ۱۳۱۳ در روستای کهنک به دنیا آمد و ثمره زندگی پر باراین شهید سه فرزند به نامهای اکبر ، علی اصغر و کبری می باشد .
وی از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت بود که در طول مسیر نیز به نوحه سرایی برای سید و سالار شهیدان میپرداخت .
پیکر پاک این شهید نیز همراه دیگر همرزمانش در گورستان مسکر آباد به خاک سپرده شد .
شهید حسن خانی در سال ۱۳۱۸ در روستای جعفر آباد اخوان از توابع ورامین چشم به جهان گشود.
از این شهید بزرگوار دختری به نام معصومه به یادگار مانده که در زمان شهادت پدر تنها شش ماه داشت .
خانواده شهید خانی تا شش سال پس از قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ بر این باور بودند که وی زنده است و در زندان به سر می برد ، همسرش بارها به تهران رفت و دنبالش گشت ولی پس از سال لباس خونین همسرش را برایش آوردند و این لباس در روستای جعفر آباد اخوان به یادگار به خاک سپرده شد
از این شهید بزرگوار که غریبانه در غروب ۱۵ خرداد سال ۴۲ در خون خود غلطید جسدی به دست نیامد و ظاهرا همراه دیگر شهدای این روز در گورستان مسکر آباد به خاک سپرده شده است.
نظر شما