به گزارش روز دوشنبه ایرنا، کی یف ایندیپندنت نوشت: شالوا پاپوآشویلی (Shalva Papuashvili) در سخنرانی امروز خود در پارلمان گرجستان گفت این لایحه را امضا کرده است.
سالومه زورابیشویلی رئیس جمهوری گرجستان پیشتر این لایحه مبتنی بر معرفی سازمان های دریافت کننده کمک های خارجی به عنوان «عوامل بیگانه» را وتو کرده بود.
منتقدان این لایحه مدعی اند که این طرح بازتاب قانونی در روسیه است که منتقدان را سرکوب می کند.
پارلمان گرجستان، که اکثریت آن حزب حاکم «رویای گرجستان» تشکیل می دهند، وتوی رئیس جمهور را در ۲۸ مه (۸ خرداد) با رای موافق ۸۴ قانونگذار دور زد.
بر اساس گزارش رادیو اروپای آزاد، بخشی از این قانون از امروز ۳ ژوئن (۱۴ خرداد) اجرایی می شود. بر این اساس، نهادهای ذیربط باید ظرف دو ماه آئین نامه ای را تصویب کنند و وزارت دادگستری و سازمان ثبت احوال کشور باید «اقدامات پشتیبانی مقدماتی و سایر اقدامات را برای اجرای این قانون» ترتیب دهند.
سازمانهای غیردولتی و رسانههایی که بر اساس دادههای سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۰ درصد درآمد خود را از خارج دریافت میکنند، یک ماه فرصت دارند تحت قانون «عوامل بیگانه» ثبت نام کنند. قانون به مقامات اجازه می دهد تا بر چنین سازمان هایی نظارت داشته باشند و اطلاعات مورد نیاز مانند داده های شخصی را به دست آورند.
این قانون مورد انتقاد شدید مخالفان داخلی و خارجی قرار گرفت. در ماه آوریل (فروردین) هنگامی که این قانون به پارلمان بازگردانده شد، اعتراضات گسترده ای آغاز و طبق گزارش ها پلیس با گلوله های پلاستیکی و ماشین های آب پاش علیه تظاهرکنندگان وارد عمل شد.
واشنگتن و بروکسل این لایحه را به بهانه مغایرت با ارزش های غربی محکوم کرده اند و برخی از منتقدان آن در اتحادیه اروپا خواستار توقف وضعیت نامزدی گرجستان برای عضویت در این اتحادیه در صورت اجرای این قانون هستند.
نظر شما