۱۲ هزار سیگار الکترونیکی در اصفهان کشف و ضبط شد

اصفهان- ایرنا- مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از کشف و ضبط ۱۲ هزار سیگار الکترونیکی در استان خبر داد و گفت: این نوع سیگار مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست.

به گزارش ایرنا، سیگار الکترونیکی(برقی) وسیله‌ای است که مصرف نیکوتین را بوسیله بخار مایع الکترونیکی(e-liquid) توسط المنت حرارتی(Coil) شبیه‌سازی

می‌کند و به ۲ دسته «ویپ» و «پاد سیستم» تقسیم می‌شود که ویپ‌ها اغلب برای مصرف‌ تفریحی و پاد سیستم‌ها بیشتر برای ترک سیگار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیدمهدی میرجهانیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود ۱۲ هزار نوع مختلف سیگار الکترونیکی در یک ماه اخیر با اجرای طرح ویژه مرکز بهداشت استان با همکاری سایر ارگان‌های نظارتی کشف و ضبط شد.

وی مایع دودزای سیگار الکترونیکی را حاوی میزان مختلفی نیکوتین توصیف و خاطرنشان کرد: عده‌ای آن را برای ترک اعتیاد به سیگار استعمال می‌کنند درحالی که سیگار الکترونیکی نیز بدلیل داشتن میزانی از نیکوتین، بی‌خطر نیست.

میرجهانیان با بیان‌اینکه سیگارهای الکترونیکی موجود در بازار جزو کالای قاچاق محسوب می‌شود، تاکید کرد: این وسیله دخانی از وزارت بهداشت مجوز ندارد و عرضه آن در فروشگاه‌ها، غیرمجاز است‌.

وی همچنین با اشاره به تشدید بازرسی از مراکز تهیه، توزیع و عرضه دخانیات در حدود یک ماه اخیر در استان گفت: مبارزه با کالای قاچاق دخانی و شناسایی مراکز غیرمجاز عرضه دخانیات از برنامه‌های اصلی مرکز بهداشت اصفهان در مدت مذکور بود.

وی با بیان اهمیت افزایش همکاری‌ بین بخشی برای مقابله با عرضه کالاهای قاچاق و غیرمجاز دخانی تصریح کرد: حدود پنج تن انواع تنباکو و محصولات دخانی غیرمجاز و قاچاق در یک ماه گذشته در استان جمع‌آوری و ضبط شد.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان از تشکیل حدود یکصد پرونده قضایی در این زمینه خبر داد و گفت: هرگونه تبلیغ دخانیات نیز ممنوع است و در این زمینه تابلوهای تبلیغاتی در سطح استان جمع‌آوری شد.

میرجهانیان بر لزوم جلوگیری از تبلیغات دخانیات در فضای مجازی تاکید کرد و افزود: در سال‌های اخیر قُبح استعمال دخانیات در برخی سریال‌ها و برنامه‌های شبکه‌های نمایش خانگی شکسته شده است.

به گفته وی، تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت افراد، غیرمجاز و غیرقانونی است که سیگار و استعمال دخانیات نیز جزو مصادیق آن به‌شمار می‌آید و نباید در فیلم‌ها و سریال‌ها نمایش داده شود.

وی با اشاره به نگرانی‌های موجود در باره استعمال دخانیات در بین نوجوانان تاکید کرد: لازم است برنامه های آموزشی و فرهنگی بیشتری برای خانواده‌ها در این زمینه اجرا شود.

استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود پنج میلیون نفر در ۲۶ شهرستان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha