به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله سید محمد سعیدی در خطبههای این هفته نماز جمعه قم با اشاره به در پیش بودن رقابتهای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود: رهبری فرمودند اخلاق حاکم باشد؛ بدگویی و تهمت کمکی به پیشرفت کارها نمیکند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این مطلب که این رفتارها موجب لطمه به آبروی ملی میشود، افزود: یکی از مهمترین ارکان اخلاق مداری در انتخابات رعایت مرز تبیین و تخریب در گفتوگوهاست؛ همان گونه که از اسم تخریب پیداست، کارش ویرانگری است و باعث خراب کردن فضای انتخابات میشود.
سعیدی با تاکید بر اینکه مردم نیز از فضای تخریب متنفرند گفت: برای انتخاب اصلح، تبیین است که کارساز است، در حالیکه در فضای تخریب تشخیص اصلح کار دشواری میباشد.
وی اضافه کرد: در فضای تبیین، آگاهیها و قدرت تصمیمگیریهای مردم تقویت خواهد شد.
سعیدی فضای تخریب را موجب سلب شدن قدرت تفکر، تشخیص و تصمیمگیری از مردم دانست و گفت: این همه نسبتهای ناروا به این و آن دادن، ذهن مردم را خراب و فضای اعتماد و امید را به بیاعتمادی و یاس تبدیل میکند.
وی یادآور شد: در تبیین، با دشمن مرزبندی صورت میگیرد، و انسان در میدان دشمن بازی نمیکند ولی در تخریب، انسان با دشمن هماهنگ میشود و در میدان او حضور مییابد.
سعیدی با یادآوری دیگر تفاوتهای تبیین و تخریب که باید از سوی نامزدهای انتخاباتی مورد توجه قرار گیرد خاطرنشان کرد: تبیین منجربه مایوس شدن دشمن میشود، ولی تخریب، دشمن را به طمع انداخته و فکر نفوذ را در ذهن او میپروراند.
وی تقویت امید و اتحاد اجتماعی را از فایدههای تبیین ذکر کرد و گفت: تخریب منجربه برجستگی، تعمیق و فوران اختلافها، کدورتها و کینهها میشود.
امام جمعه قم تبیین را عامل وحدت و تخریب را نیز عامل تفرفه و دودستگی عنوان کرد و افزود: در موضوع تبیین، وقتی شخص اصلح مشخص و انتخاب شد، فرد دیگری که صالح است ولی در انتخابات رای نیاورده، در پی این تبیین، در عرصههای دیگر فرصت کار پیدا میکند.
وی همچنین با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب ویژگیها و اوصاف درسآموزی را درخصوص شهید آیتالله رئیسی بیان فرمودند اظهار کرد: اینها نه تنها برای قدردانی از این شهید بزرگوار است، بلکه معیار و شاخص کسانی است که مدیریتی را عهدهدار هستند.
نظر شما