محمد اسدی در گفتوگو با خبرنگار کتاب ایرنا، با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی درباره جامعه مصرفی، بیان کرد: مردم کتاب «جامعه مصرفی» نوشته ژان بودریار را بخوانند، خواندن این کتاب میتواند موجب فرهنگسازی در حوزه مصرف شود.
ترامپ با ورود به عرصه سیاسی برای انباشت سرمایه و گسترش قلمرو مصرف در امریکا بیشتر فعالیت کرد
نویسنده کتاب «ترامپ در مقابل ترامپ» در توضیح نظریههای بودریار گفت: او پست مدرن تندرویی بود که به «واقعیت حاد» نقد داشت، واقعیت حاد نامی است که ژان بودریار به عملکرد برخی از رسانهها برای نشان دادن واقعیت به شکلی دیگر انتخاب کرده است؛ دوست دارم مردم در جهان و ایران با این کتابها آشنا شوند.
او با اشاره به یکی از کتابهایش با عنوان «ترامپ در مقابل ترامپ» به نقد عملکرد این فرد پرداخته است، گفت: این کتاب در سه فصل به نقد عملکرد ترامپ پرداخته است. فصل اول درباره آشنایی با ترامپ است، چطور شد که فردی به ترامپ تبدیل شد و سرمایهای که به آن رسیده است، از کجا آمد و چگونه سرمایهدار مطرحی در امریکا شد.
مصرف بیش از حد به دلیل تنوع کالاها بیش از حد در جامعه شکل میگیرد
اسدی با بیان اینکه فصل دوم کتاب «ترامپ در مقابل ترامپ» به شکل کلی الهام گرفته از نظریات ژان بودریار است، ادامه داد: در این کتاب از طریق نظریههای جامعه مصرفی، مصرفگرا بودن و واقعیتِ حادِ وانمودهها برای پرداختن و نقد ترامپ الهام گرفته شده است. جامعه مصرفی یک نمونه آن است. جامعه مصرفی به معنای مصرفگرا بودن است. مصرف بیش از حد به دلیل تنوع کالاها بیش از حد در جامعه شکل میگیرد.
به گفته این نویسنده مردم اگر توانایی خرید به لحاظ مادی را داشته باشند یا تواناییاش را نداشته باشند، به مصرف گرایی در جامعه میپردازند. منظور از نداشتن توانایی خرید، این است که میل به مصرفگرا بودن و تمایل به مصرفگرایی در ذهن مردم وجود دارد.
او افزود: اخیرا خبری از ترامپ دیدم که کتانی طلایی رنگ به دست گرفته بود؛ آن را بلند کرد و به مردم امریکا گفت این کتانی را بپوشید و به من رای دهید. از همین مضامین برای نوشتن کتاب ترامپ در مقابل ترامپ استفاده کردم.
اسدی با تاکید بر اینکه ترامپ در مقوله تجاریسازی و اعطای امتیاز فعالیت دارد، افزود: نشان ترامپ در امریکا فعالیت میکند، در نتیجه با فعالیت سیاسی ترامپ این نشان بیشتر دیده میشود. ترامپ با ورود به عرصه سیاسی برای انباشت سرمایه و گسترش قلمرو مصرف در امریکا میتواند بیشتر فعالیت کند.
این نویسنده درباره فصل سوم کتاب بیان کرد: در فصل سوم از نظریات میشل فوکو استفاده کردم که به نوعی مشابه همین مسائل در گفتمان سیاسی و فرهنگی ترامپ از مقوله دیسکورس discourse (از نظر لغوی بحث و مباحثه) میشل فوکو استفاده شده است. نام فصل آخر «ترامپ در مقابل ترامپ» است که توضیح دادم که چرا این عنوان را برای کتاب انتخاب کردم.
نظر شما