به گزارش ایرنا، مدیریت بحرانهای پرشمار سوخترسانی در دولت سیزدهم، همزمان با کنترل ویروس کرونا در جهان، با رشد یکباره مصرف سوخت در کشور روبهرو شد و علاوه بر آن بهدلیل حوادث طبیعی متعدد و سرمای بیسابقه هوا در این دوره با بحرانهای متعدد در سوخترسانی مواجه شدیم که همه این بحرانها به خوبی مدیریت شد و جریان سوخت در کشور لحظهای دچار وقفه نشد.
وزارت نفت در شرایطی عملیاتهای سوخترسانی را بدون کمترین هیاهو مدیریت کرد که کشور در شرایط ناترازی تولید و مصرف بنزین و گاز قرار داشت و علاوه بر آن با ۲ دسیسه حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت کشور مقابله کرد.
نوسازی حمل و نقل فراورده در دولت سیزدهم
برپایه این گزارش، نوسازی ناوگان حملونقل فرآورده های نفتی، روزآمد کردن ناوگان انتقال فرآورده در زنجیره تامین و توزیع فرآورده کشور به عنوان یکی از مهمترین برنامههای صنعت پالایش کشور در ابتدای دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت. با گذشت کمتر از ۶ ماه تفاهمنامه نوسازی ناوگان انتقال سوخت امضا و پس از یک سال، این تفاهم نامه عملیاتی شد و ۵۰۰ دستگاه نفتکش سوخترسان تازه نفس و با استانداردهای روز جهان به این ناوگان پیوست.
هماکنون نزدیک به ۶۵ درصد فرآورده مورد نیاز بخش نیروگاهی با نفتکش ارسال و حمل میشود و حدود ۱۲ هزار نفتکش در زنجیره توزیع فرآورده فعالیت میکنند که نوسازی این ناوگان نقش مهمی در تسهیل و بهروزرسانی فرآیندهای این عملیات، افزایش ضریب ایمنی و استانداردهای محیط زیستی ایفا خواهد کرد.
۵۰۰ دستگاه کامیون کشنده سوخترسان جدید از طریق یک شرکت داخلی و با اتکای ۱۰۰ درصدی به توان داخلی به ناوگان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تزریق شد. این کشندههای سوخترسانی مجهز به تانکر تریلر استاندارد بوده و همچنین تجهیزات طرح «کهاب» روی آن نصب شده است.
به گزارش ایرنا، طرح کهاب و فرآیندهای آن شامل کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین و سایر فراوردههای نفتی است.
افزایش ۶ درصدی ظرفیت پالایشی کشور با افزایش خوراک نفت خام و میعانات گازی پالایشگاهها، ظرفیت پالایشی کشور را از ۲ میلیون و ۵۰ هزار بشکه در روز به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داد.
آمارها نشان میدهد با تکمیل برخی طرحهای بهینهسازی در پالایشگاههای کشور، تولید متوسط بنزین موتور کشور، ۱۰ درصد رشد یافته و از روزانه ۹۳.۷۶ میلیون لیتر به متوسط ۱۰۳ میلیون و ۶۷ هزار میلیون لیتر در روز رسیده است. همچنین تولید نفت گاز (گازوئیل) کشور پس از استقرار دولت سیزدهم، ۱۱ درصد رشد یافته و از ۱۰۲ میلیون و ۸۱ هزار بشکه در روز به ۱۱۴ میلیون و ۱۴ هزار لیتر در روز رسیده است.
راهاندازی ۳۰ جایگاه جدید عرضه سیانجی در کشور در دولت سیزدهم با محوریت بخش خصوصی، بهرهبرداری از پروژه ریل مخزندار انبار نفت «شهید صدوقی» یزد با هدف افزایش مقدار انتقال نفت گاز و ایجاد مرکز جدید ارسال نفت گاز به شمال شرق و شرق کشور، از دیگر طرحهای صنعت پالایش نفت کشور در حوزه تأمین و توزیع پایدار سوخت کشور بوده است.
نظر شما