به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن کوششتبار روز شنبه در نشست بررسی زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات چهارمحال و بختیاری با اشاره به تشکیل کارگروه تات (تحقیق، آموزش و ترویج) در مسیر اجرای نقشه راه زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات تولیدی در این استان تاکید کرد کرد: این اقدام بسیار ارزشمند است و میتواند تاثیرهای بسیار مثبتی در این فرآیند داشته باشد.
وی تکمیل زنجیرههای ارزش محصولات را باعث بهبود معیشت فعالان حوزههای اقتصادی دانست و افزود: مطالبههای چهارمحال و بختیاری در حوزه زنجیرههای ارزش منعکس شده و برخی مسائل و موضوعات در حال پیگیری است.
کوششتبار همدلی و همافزایی بین مدیران دولتی و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری را ارزشمند اعلام و تصریح کرد: فرهنگ کار تیمی و گروهی در این استان نمود بسیار خوبی دارد و این مساله در گفتمان مدیران بهطور کامل مشهود است.
وی با اشاره به اقدامات مطلوب در حوزه زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات در چهارمحال و بختیاری و گفتمانسازی مناسب در این حوزه یادآور شد: این گفتمانسازی بهخوبی عملیاتی و اجرایی شده است.
معاون اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور اجرای زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات را همراه با آورده مطلوب برای چهارمحال و بختیاری دانست و اظهار داشت: بخش خصوصی برای تحقق اهداف این طرح باید در میدان باشد و در این راستا دولت وظیفه تامین زیرساختهای مورد نیاز را بر عهده دارد.
وی زنجیره ارزش را نقشه راه کشور در زمینه فعالیتهای اقتصادی دانست و گفت: تامین مالی برای اجرای هر چه بهتر این طرح در برنامه هفتم توسعه قابل پیگیری خواهد بود.
کوششتبار تار و پود زنجیره ارزش را بر مبنای آمایش سرزمینی اعلام و تاکید کرد: اجرای طرح زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات دخل و تصرفی در سیاستهای وزارتخانهها و وزارت کشور تنها سیاستگذاریهای کلان را در این حوزه انجام میدهد.
وی با تاکید بر نگاه ملی در حوزه زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات افزود: بخش خصوصی با افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری موضوعات مرتبط با زنجیره ارزش در این استان را پیگیری کند.
معاون اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور چهارمحال و بختیاری را یکی از استانهای موفق در حوزه تکمیل زنجیره ارزش محصولات تولیدی بهویژه ماهیان سردآبی اعلام و تصریح کرد: نقشه راه در زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات بسیار حائز اهمیت است و این کار باعث افزایش بهرهوری میشود.
کوششتبار یادآور شد: توجه به دانش و فناوری در مسیر تکمیل زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات، ریسک سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزههای اقتصادی را کاهش میدهد و نتایج خوبی را بهدنبال خواهد داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به تدوین نقشه راه زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات تولیدی در استان گفت: این نقشه راه در فرصت یکماهه آماده شده است و جای کار بیشتری دارد.
محمدکاظم منزوی تاکید کرد: بار اصلی تکمیل زنجیره ارزش محصول بادام و ماهیان سردآبی بر عهده سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری بود.
وی با اشاره به رونمایی از نرمافزار (اپلیکشن) دروازه سرمایهگذاری ایران در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) افزود: مقرر شد دروازه سرمایهگذاری ایران با محوریت توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات پیگیری شود.
منزوی احداث پایانه صادراتی شیلات در چهارمحال و بختیاری را جزو برنامههای اولویتدار اعلام و تصریح کرد: هماکنون به.دنبال تامین زمین برای اجرای این طرح هستیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به توجه دولت سیزدهم به طرح توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات تولیدی گفت: امیدواریم این سیاست در دولت آینده با قوت ادامه پیدا کند.
شهرام زارع فارسانی به برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) با محوریت زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات اشاره و تاکید کرد: حضور چهارمحال و بختیاری در این نمایشگاه نتایج خوبی برای استان داشت.
وی با اشاره به کامل شدن زنجیره ارزش راهبردی محصول بادام و ماهیان سردآبی در چهارمحال وبختیاری افزود: تکمیل زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات از رکود در تولید، فروش و صادرات محصول جلوگیری خواهد کرد.
زارع تصریح کرد: تکمیل زنجیره ارزش راهبردی محصول ماهیان سردآبی باعث شده است تا تولیدکنندگان خُرد در این حوزه با مشکل اقتصادی مواجه نشوند و تبادلات اقتصادی تسهیل شود.
وی تکمیل زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات را برای دولت سودمند دانست و یادآور شد: درصدد هستیم تا به سمتوسوی تکمیل زنجیره ارزش نساجی، فولاد و گز در چهارمحال و بختیاری حرکت کنیم که نیازمند حمایت دولت هستیم.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اقدامات این سازمان در راستای تکمیل زنجیره ارزش راهبردی محصول بادام و ماهیان سردآبی گفت: تولیدات آبزیان استان در سال گذشته به ۳۳ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه در سال قبل از آن ۱۰ هزار تن رشد داشته است.
حسین برزگر به صادرات هشت هزار تن ماهی از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور در سال گذشته اشاره و تاکید کرد: یک واحد تولید بچه ماهی در استان به روش آب برگشتی ایجاد شده که این واحد دانشپایه است.
وی افزود: همچنین ۲ واحد بستهبندی ماهی در چهارمحال و بختیاری افتتاح و به جمع سایر واحدهای بستهبندی ماهی افزوده میشود.
برزگر تصریح کرد: سه واحد تولیدی شیلات از منابع بند الف تبصره ۱۸ به واحدهای تولیدی چهارمحال و بختیاری اضافه و ۹۶ واحد شیلات غیرمجاز در سبزکوه با همکاری دستگاههای متولی ساماندهی شد که حدود ۷۰ واحد تاکنون تخصیص گرفته و بقیه در دست اقدام برای ساماندهی است.
وی یادآور شد: ۲ مجتمع آبزیان در چهارمحال و بختیاری با ظرفیت ۱۹۰ تن در شهر اردل و روستای بهشتآباد شهرستان اردل آماده کلنگزنی است.
برزگر اظهار داشت: ارتقای ساختار شیلات چهارمحال و بختیاری یکی از مطالبههای بهحق و حدی فعالان این حوزه بوده که این مصوبه تاکنون ابلاغ نشده است.
معاون برنامهریزی و توسعه سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: برای اجرای سیاستهای ابلاغی از سوی دولت نیازمند زیرساخت هستیم.
غلامرضا امیری وجود زیرساخت برای اجرایی شدن سیاستها را ضروری اعلام و تاکید کرد: مزرعههای شیلات برای تکمیل زیرساخت و استفاده از تکنولوژی نیازمند کمکهای فنی و اعتباری و یا تسهیلات ارزانقیمت هستند.
وی افزود: کارخانههای خوراک آبزیان برای تولید باکیفیت و کاهش ضایعات باید به سمتوسوی استفاده از تکنولوژی بروند، بنابراین این واحدها نیازمند تسهیلات هستند و سقف تسهیلات نیز محدود است.
امیری تصریح کرد: ظرفیتهای قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور و تکالیف دستگاههای اجرایی چهارمحال و بختیاری با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان تدوین شده است تا اشراف اطلاعاتی دستگاههای اجرایی، مراجع استانی و فعالان اقتصادی به ظرفیتها و تکالیف قانونی بودجه سالجاری افزایش پیدا کند.
وی یادآور شد: ساز و کار اجرای طرح زنجیرههای ارزش راهبردی محصولات باید فراهم شود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما