محمدرضا علیمرادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ایجاد ۲ اکوسیستم هامونک در تالاب هامون سابوری و هیرمند( کوه خواجه و سوزکم)، پایلوت نهال کاری به روش نوین و دانش بنیان واترباکس(خودآبیار)، تولید و کاشت ۶ هزار اصله نهال گز شاهی، حفاظت، پایش و قرق تالاب هامون سابوری در سطح ۴۰ هزار هکتار، پمپاژ و پخش آب در کانون های بحرانی گرد و غبار و جنگل های طبیعی هامون سابوری از داخل کانال تأمین آب شرب از جمله این پروژههاست.
وی هدف از اجرای این پروژه ها را احیای گودیهای طبیعی در تالاب هامون سابوری و هیرمند، ایجاد بادشکن زنده و کنترل کانونهای گرد و غبار تالاب هامون سابوری، اجرای طرح های سازگاری با تغییر اقلیم و حفظ و احیای پوشش گیاهی بوده است.
به گزارش ایرنا، دریاچه و تالاب بینالمللی هامون واقع در شمال سیستان و بلوچستان بزرگترین دریاچه آب شیرین و سومین دریاچه بزرگ ایران پس از خزر و ارومیه، هفتمین تالاب بینالمللی جهان و یکی از ذخیرهگاههای زیست کره در ایران است.
این تالاب از سه دریاچه کوچک به نامهای هامون پوزک، هامون سابوری و هامون هیرمند تشکیل شده و در زمان فراوانی آب به هم میپیوندند و تالاب بینالمللی و مشترک هامون بین افغانستان و ایران را تشکیل میدهند.
وسعت تالاب هامون در زمان پرآبی پنج هزار و ۶۶۰ کیلومترمربع است که از این سطح سه هزار و ۸۲۰ کیلومترمربع متعلق به ایران و بقیه متعلق به افغانستان است.
دریاچه هامون وابسته به رودخانه هیرمند است و این وابستگی باعث شده تا هرگونه نوسانات در میزان آب آن، مشکلاتی را برای کل سیستم به وجود آورد.
تالاب هامون در چهارمین کنگره جهانی ذخیرهگاههای زیستکره که روزهای پایانی سال ۹۴ در لیما پایتخت پرو برگزار شد، از سوی سازمان یونسکو به عنوان ذخیرهگاه زیست کره ثبت شد و بدین ترتیب تعداد ذخیرهگاههای زیستکره در ایران به ۱۲ مورد افزایش یافت.
تالاب بین المللی هامون در زمان پرآبی یکی از تالاب های مهم دنیا و بزرگترین دریاچه آب شیرین در سراسر فلات ایران محسوب می شود.
نظر شما