به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، حسن اکبری اظهار داشت: صبح روز جمعه ۲۵ خرداد ماه، خبری به سازمان حفاظت محیط زیست مخابره شد که یوزبانان پروژه حفاظت مشارکتی یوزکنام پل ابریشم یک قلاده یوزپلنگ نابالغ را مشاهده کردهاند که بیقرار بوده و مرتباً در حال صدا کردن است.
وی ادامه داد: یوز مشاهده شده از لحاظ ظاهری جثه مناسبی داشته ولی اندکی لاغر به نظر می رسید و بنا به بررسی های محلی در سه روز گذشته در این حوالی دیده شده است. ضمن اینکه توضیحات یوزبانان از رفتار حیوان و صدای آن در همان فیلم اولیه نشان دهنده نابالغ بودن یوزپلنگ است.
اکبری گفت: تیم واکنش سریع و پشتیبان با حضور دو نفر از دامپزشکان سازمان محیط زیست برای کمک به نیروهای اجرایی مستقر در منطقه، در ظهر جمعه عازم منطقه شد.
وی اظهار داشت: نیروهای سازمان، کارشناسان و محیط بانان استان موفق به مشاهده یوزپلنگ در روز شنبه ۲۶ خرداد ماه طی دو نوبت صبح و عصر شد و رصد این گونه از دور انجام شد.
اکبری گفت: با توجه به حضور حیوان به صورت سالم و بدون علائم بیماری در منطقه، تیمهای عملیاتی و واکنش سریع به منطقه اعزام شدند و از همان لحظه حضور رد زنی در منطقه و پرس وجو از روستائیان اطراف برای پیدا کردن اثری از مادر این توله یوز را داشتند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان گفت: هنوز برای ما مرگ یا ناپدید شدن یوز مادر محرز نشده و با توجه به اینکه این توله یوز هنوز به بلوغ کامل نرسیده، اقدامات لازم برای پایش از دور در حال انجام است اما نگرانی از بابت ضعف بیش از حد توله و سایر مشکلات احتمالی برای آن در صورت ادامه شرایط موجود وجود دارد.
اکبری عنوان داشت: با توجه به وضع ظاهری گونه، تعدادی خرگوش به عنوان طعمه این گونه در مسیر تردد حیوان قرار داده شده تا در صورت امکان با تغذیه از آن بتوان مقداری از ضعف جسمانی حیوان را که ناشی از گرسنگی است کاهش داد.
وی گفت: تیمهای عملیاتی شامل دامپزشکان، کارشناسان، محیط بانان و یوزبانان محدوده حدود ۴۰۰ هزار هکتاری یوزکنام در حال گشت زنی و کنترل و رصد و رد زنی کل منطقه و همینطور پایش از دور این گونه هستند.
اکبری اظهار داشت: تمام تلاش ما این است تا این توله یوز را در زیستگاه طبیعی آن حفظ کنیم اما اگر به این نتیجه برسیم که ماندن این گونه در طبیعت به دلیل ضعف در شکار یا ناآشنایی با قلمرو و زیستگاه، منجر به حذف آن خواهد شد به ناچار اقدامات لازم را برای زنده گیری و انتقال آن به مرکز تکثیر در دستور کار قرار میگیرد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خوشبختانه با انعقاد تفاهم نامه حفاظت مشارکتی با انجمن حفاظتگاه های خصوصی در سال ۱۴۰۲ حفاظت از زیستگاه های مهم بینابینی موسوم به پل ابریشم به وسعت حدود ۴۰۰ هزار هکتار کلید خورد و همین حفاظت باعث شد که در دفعات متعدد، یوزپلنگ در این کریدور رفت و آمدی دیده شده و توسط یوزبانان گزارش شود.
نظر شما