به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، آخرین گزارش سایت جهانی اسپیدتست منتهی به ماه «می» میلادی نشان از ارتقای ۲ پلهای رتبه جهانی ایران در کیفیت اینترنت ثابت با میانگین سرعت ۱۵.۲۸مگابیت بر ثانیه (رتبه ۱۵۴) و ارتقای ۳پلهای رتبه جهانی ایران در کیفیت اینترنت سیار با میانگین سرعت ۳۷.۳۶ مگابیت بر ثانیه (رتبه ۷۳) دارد.
در واقع این نخستین ماه در سال جدید میلادی نیست که سرعت اینترنت کشور رو به بهبود است و آمارهای اسپیدتست از ۵ ماه قبل تاکنون گویای روند صعودی بهبود سرعت اینترنت ثابت و سیار ایران است.
مسیر بهبود اینترنت ثابت ایران
بر اساس آمار اسپیدتست از نخستین ماه سال ۲۰۲۴ (ماه ژانویه) میانگین سرعت اینترنت ثابت ایران ۱۳.۵۹ مگابیت بر ثانیه بوده است؛
بر اساس این گزارش، در ماه بعدی یعنی فوریه، میانگین سرعت اینترنت ثابت ایران ۱۳.۵۳مگابیت برثانیه بوده است و در ماه مارس میانگین سرعت اینترنت ثابت ایران ۱۳.۷۸مگابیت برثانیه رسید.
میانگین سرعت اینترنت ثابت ایران در ماه آوریل نیز افزایش یافت و به ۱۴.۲۳ مگابیت برثانیه رسید؛ و در نهایت در جدیدترین گزارش این مرجع برای ماه می، میانگین سرعت اینترنت ثابت ایران با ادامه سیر صعودی خود به رکورد ۱۵.۲۸مگابیت برثانیه رسید.
مسیر بهبود اینترنت سیار ایران
آمار اسپیدتست در ۵ ماه اخیر نشان از تداوم بهبود بیشتر در سرعت و کیفیت اینترنت سیار ایران نیز دارد.
بر این اساس در نخستین ماه سال ۲۰۲۴ (ماه ژانویه) میانگین سرعت اینترنت سیار ایران ۳۲.۷۷مگابیت بر ثانیه بوده است. در ماه بعدی یعنی فوریه، میانگین سرعت اینترنت سیار ایران باز هم ارتقا یافت و به ۳۴.۷۱مگابیت بر ثانیه رسید.
بر اساس این گزارش، در ماه مارس میانگین سرعت اینترنت سیار ایران رقم ۳۶.۱۶مگابیت برثانیه را ثبت کرد. اگرچه میانگین سرعت اینترنت سیار ایران در ماه آوریل، به ۳۵.۶۶مگابیت بر ثانیه رسید، اما این میزان در آخرین گزارش ماه می اسپیدتست، اکنون رکورد به ۳۷.۳۶مگابیت بر ثانیه را ثبت کرده است.
همزمانی بهبودها وضعیت اینترنت با اقدامات وزارت ارتباطات
بنا بر این گزارش، مقطع آغاز بهبود کیفیت و سرعت اینترنت ثابت و سیار ایران، همزمان با اقدام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و همکاری اپراتورهای کشور در اجرای یک تعهد است.
۲۶ دی ماه سال قبل بود که کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزایش ۳۴درصدی تعرفه اینترنت را با اخذ تعهد و الزام بهبود کیفیت و سرعت اینترنت از اپراتورها ابلاغ کرد.
اکنون با گذشت ۵ ماه از این اقدام، آمارها گویای تحقق این وعده است و با توجه به اقداماتی کلان و زیربنایی همچون طرح ملی توسعه فیبرنوری، گسترش شبکه پیشرفته نسل ۵ موبایل، شرط وزارت ارتباطات برای بهبود کیفیت اینترنت و اخذ تعهد از اپراتورها در زمان افزایش تعرفهها، بهروزرسانی و نوسازی بسترهای ارتباطی کشور از دو سال قبل نه تنها نتیجه ملموس این اقدامات در حال آشکار شدن و تداوم است، بلکه جهشهای بیشتر در سرعت و کیفیت اینترنت در ماههای آینده نیز مورد انتظار است.
به عبارت دیگر با توجه به هموار شدن مسیر ارتقای کیفیت کشور، بهبود مستمر رتبه جهانی ایران نیز حاصل خواهد شد.
وزارت ارتباطات در راستای کنترل و رصد مستمر و لحظهای وضعیت اینترنت کشور، داشبوردهای ارزیابی داخلی مانند نتسنج پلاس را در اختیار دارد که دادههای این سایت نیز گویای بهبود پیاپی کیفیت ارایه شده از سوی اپراتورهای کشور به ویژه از زمستان سال قبل تا کنون است که با آمارهای مرجع مذکور انطباق دارد.
نظر شما