به گزارش ایرنا، تراب محمدی روز سه شنبه در جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی و برگزاری دومین جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی اظهار کرد: همین دانش آموزان هستند که در آینده شرکت های دانش بنیان را راه اندازی خواهند کرد از این رو باید بیش از پیش مورد حمایت واقع شوند.
وی ادامه داد: به واسطه برگزاری جشنواره دانشآموزی رینوفست، بیشتر پژوهش سراهای آموزش و پرورش استان فعال شده و کارهای علمی و عملی خوبی در این پژوهش سراها در حال انجام است .
محمدی به جشنواره نواوری دانش آموزی سال قبل اشاره و بیان کرد: در این جشنواره، دانش آموزان طرح هایی ارایه کردند که قابلیت تجاری سازی داشتند و نیاز است مسئولان برگزاری این جشنواره، رابط بین ایده های خلاقانه و نوآورانه دانش آموزان با سرمایه گذاران و صاحبان صنایع باشند.
وی از متولیان برگزاری این جشنواره خواست تا در محلی مناسب این رویداد فناورانه را برگزار کنند تا در بین بازدید کنندگان نیز ایجاد انگیزه شود.
به گزارش ایرنا، دومین مرحله جشنواره نوآوری و فناوری دانشآموزی رینوفست ۲۰۲۴ در ۲ بخش مقدماتی و نهایی، به ترتیب در روزهای ۲۳ تا ۲۶ مرداد ماه و ۲۴ تا ۲۷ مهر ماه سالجاری برگزار خواهد شد.
جشنواره رینوفست منطبق با سند تحول بنیادین است
مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز در این جلسه با اشاره به اثرات مثبت و امیدآفرین این جشنواره علمی، اظهار کرد: این جشنواره منطبق بر اصول ششگانه سند تحول بنیادین به عنوان نقشه راه دستگاه تعلیم و تربیت و تاکید آن بر فناوری و نوآوری است.
مسعود سعادتی خاطرنشان کرد: مطالعات نشان میدهد سیستم آموزش و پروش دهه هاست که با تکیه بر حافظه محوری در جریان آموزش پیش میرود، با اقدامات و مطالعات فراوان در دورههای مختلف و ذکر ویژگیهای متربیان و مربیان، تاکید شده است تا دانشآموزان نوآور، خلاق و مبتکر، تربیت کنیم بر همین اساس، ورود دانشآموزان به حوزه فناوری جزو وظایف آموزش و پرورش از طریق آموزش رسمی در مدارس و آموزش غیررسمی با اثربخشی بیشتر در قالب اوقات فراغت دانشآموزان است.
وی با اشاره به اینکه نخستین دوره این جشنواره با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان و سازمان ربع رشیدی به طور ابتکاری سال قبل در تبریز برگزار شد، گفت: رینوفست میتواند در کنار جشنوارههای متعدد علمی دانشآموزی مانند جشنواره نوجوان خوارزمی در قالب برندی مشخص و به طور مستقل با تکیه بر توان درون استانی، به برندی ملی و بینالمللی تبدیل شود.
این مقام مسئول، تحقق اهداف مذکور را نیازمند همکاری، باور و نگاه فرابخشی مسئولان استان به این رویداد ملی دانست و با اشاره به برنامههای وزارت آموزش و پرورش در حوزه نوآوری و فناوری، اظهار کرد: آموزش هوش مصنوعی به ۱۰ تا ۲۰ هزار دانشآموز در هر استان در دستور کار قرار گرفته است زیرا که معتقد هستیم برای تربیت شهروندی مسئول و پاسخگو، نیاز به ورود به حوزه فناوری و نوآوری داریم و توسعه هوش مصنوعی در همین راستا جزو برنامههای وزارت است.
سعادتی افزود: جشنواره رینوفست میتواند کمکی برای رشد فناوری در استان باشد و تحقق آن، بستگی به همت و تلاش همگانی دارد.
وی با اشاره به برخی مزایای برگزاری جشنواره دانشآموزی رینوفست، گفت: به برکت این جشنواره، فعالیت پژوهشسراهای دانشآموزی در تمامی ۴۰ منطقه و ناحیه و حتی در دورافتادهترین مناطق استان هم افزایش یافت؛ به طوریکه تنها ۲۰۰ پیشنهاد از منطقه کمبرخوردار نظرکهریزی داشتیم و افزایش علاقه دانشآموز به حوزه رباتیک، هوا فضا و هوش مصنوعی به واسطه این جشنواره بسیار ارزشمند است.
وی با برشماری برخی از مسابقات و جشنوارههای دانشآموزی و رتبه برتر استان در این حوزهها، بیان کرد: آزمونهای تیزهوشان، حوزه پزشکی و نانو همگی در جهت توسعه دانش فناوری برگزار می شود.
آذربایجان شرقی جزو سه استان برتر در حوزه نانو و رباتیک در بخش دانشآموزی است و میتوان با حمایت مجموعههای موثر مانند استانداری و حمایتهای مادی، این جشنواره را به طور شایسته و در سطح ملی، برگزار کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان متذکر شد: سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید و فضای بانشاط علمی را در قالب رویدادی علمی شاد و مفرح، تجربه کردند.
سال گذشته هفت هزار و ۴۵۰ ثبت نام در سامانه رینوفست انجام شد
مدیرعامل سازمان ربع رشیدی نیز در این جلسه با اشاره به جزئیات برگزاری دومین جشنواری نواوری و فناوری دانشآموزی و تغییرات رینوفست ۲۰۲۴، اظهار کرد: در دورههای گذشته، ظرفیت بزرگی در قالب بخش دانشآموزی وجود داشت که مورد توجه قرار نگرفته بود و با توجه به تجربه سال گذشته مقرر شد دور دوم این جشنواره نیز برگزار شود.
رضا کریملو ادامه داد: در رینوفست سال گذشته هفت هزار و ۴۵۰ ثبت نام در سامانه انجام شد و رینوفست برای نخستین بار در چهار بخش هوا فضا، برنامه نویسی، هوش مصنوعی و رباتیک در محورهای مسابقات، جزیره دانش، نمایش دستاوردها، سمینار و جلسات منتورینگ ( مشاوره ) در سه هزار و ۵۰۰ متر مربع فضای نمایشگاهی برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل استقبال بالا، مجبور به غربالگری شدیم و جشنواره با یک هزار و ۲۱۵ طرح برگزار شد که ۳۶۶ طرح ارائه شده در بخش نمایش دستاوردها و مشارکت و ۸۵۰ تیم در بخش مسابقات شرکت کردند که با انتخاب ۵۲ نفر برتر، همراه بود.
مدیرعامل سازمان ربع رشیدی، توسعه آگاهیهای عمومی در زمینه فناوری، تقویت خلاقیت و نواوری و فرهنگ کارآفرینی و سطح دانش دانشآموزان در حوزه فناوری را از جمله اهداف برگزاری جشنواره نوآوری و فناوری دانشآموزی دانست و برخی تغییرات و اهداف آینده رینوفست ۲۰۲۴ از جمله افزایش ساعات آموزش و بازدیدکنندگان و شرکت کنندگان را تشریح کرد.
وی، ارتقای توانمندی های نسل آینده، تربیت نسل کارآفزین و خلاق و استفاده بهینه از اوقات فراغت دانشآموزان، تربیت نیروی ماهر، ترویج نوآوری و فناوری، تقویت فعالیتهای پژوهشی، افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان در آینده، ایجاد شهرها و مدارس خلاق و تقویت هویت ملی را از دیگر مزایای اصلی برگزاری جشنواره رینوفست، برشمرد.
به گزارش ایرنا، اعضای حاضر در جلسه به ارایه نکته نظرات خود در شورای سیاستگذاری رینوفست ۲۰۲۴ پرداختند و برگزاری جشنواره در فضای باز، نمایش دستاوردهای ملی به ویژه در حوزه نیروی هوایی با هدف نمایش غرور ملی و نحوه تامین بودجه و حمایت مالی و استقلال کامل رینوفست از رینوتکس از نظر زمان و مکان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پوستر جشنواره نوآوری و فناوری دانشآموزی (رینوفست ۲۰۲۴) و سایت جشنواره به نشانی www.rinofest.ir نیز رونمایی شد.
نظر شما