سمیه جوادی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود اینکه پشه آئدس در استان هنوز شناسایی نشده است اما با توجه به مسافرتهای مردم باید مراقبتهای لازم در این خصوص مد نظر قرار گیرد.
معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری راکد ماندن آب در مکانهای مسکونی و کشاورزی را یکی از مهمترین عوامل انتشار پشه آئدس اعلام کرد و گفت: توصیه میشود تا افراد از راکد ماندن آب در منازل مسکونی خود جلوگیری کنند و چنانچه آبی زیر گلدانها جمع شود آن را سریع تخلیه کنند و در زمینهایی کشاورزی نیز بستر آب راکد را به هم ریخته تا از تولید و انتشار پشه جلوگیری شود.
جوادی به علائم اولیه گزش پشه آئدس اشاره کرد و افزود: گزش پشه آئدس علائمی شبیه به ابتلا به ویروس آنفلوآنزا دارد به این صورت که در چهار روز اول فرد با آبریزش بینی، بدن درد و سردرد درگیر شده و به مرور به استخوان درد غیرقابل تحمل مبتلا میشود و بعد از آن اختلالات فاکتور خونی و خونریزی از سطح مخاطی بروز میکند.
وی با بیان اینکه امکان ورود پشه از سوی مسافرانی که به استانهای دارای افراد ابتلا آلوده، سفر میکنند وجود دارد، تصریح کرد:در صورت مشاهده فرد مبتلا، در فرودگاه شهرکرد وسایل مسافران قرنطینه میشود.
معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری افزود: اگرچه هنوز پشه آئدس در استان شناسایی نشده اما پشه آنوفل که ناقل بیماری مالاریاست در استان شناسایی شده، با این وجود هنوز موردی از این بیماری در استان گزارش نشده است.
جوادی افزود: زمان گزش پشه آئدس در طول روز است از همین رو توصیه میشود به پنجرهها توری نصب و از حضور در فضایی که آب به شکل باتلاقی راکد مانده دوری شود.
وی توصیه کرد تا مسافران و افرادی که به استانهای جنوبی تردد دارد در صورت بروز علائم اولیه بیماری تبدانگ هرچه سریعترین به مراکز درمانی مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، تب دانگ یک بیماری ویروسی است که توسط پشهای به نام آئدس منتقل میشود و بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان بروز پیدا میکند. این بیماری واگیردار نیست.
نظر شما