به گزارش سیاست خارجی ایرنا، در گزارش این اندیشکده آمریکایی آمده است که به طوری که روز به روز کشورها، سازمانهای بینالمللی، موسسه های دانشگاهی و شرکتهای بیشتری روابط خود را با نهادهای اسرائیلی قطع میکنند. به همین خاطر آمریکا و حامیانش، باید اسرائیل و حماس را مجبور به توقف طولانی مدت درگیریها کنند.
«تزاچی هانگبی»، مشاور امنیت ملی اسرائیل معتقد است، جنگ غزه تا هفت ماه دیگر ادامه خواهد داشت. «بنی گانتز» رهبر اپوزیسیون و رئیس سابق ستاد کل ارتش اسرائیل نیز، اخیرا به گروهی از دانشآموزان دبیرستانی گفت، مطمئنم وقتی که سن شما برای ثبت نام در ارتش برسد، در این جنگ حضور خواهید داشت.
در ادامه این گزارش آمده است که اکنون شهر «رفح» بدون هیچ دستاورد استراتژیکی، تا حد زیادی توسط تل آویو تصرف شده است. ارتش اسرائیل همچنین، کریدور «فیلادلفی» را تصرف کرده که این کار، کل نوار غزه را به اشغال تل آویو در میآورد.
مصر هم مسیر رفح برای کمکهای بشردوستانه را مسدود و تا زمانی که اسرائیل غزه را اشغال کرده است، از بازگشایی این مسیر خودداری میکند.
سخنرانی اخیر «جو بایدن» با اشاره به توافق جدید اسرائیل و حماس، حامل این مفهوم است که دولت نتانیاهو، در حال انجام یک بازی اشغالگری طولانیمدت در منطقه است. هرچند اسرائیل، متحمل خسارات سنگینی در جبهه دیپلماتیک شده است. کشورهای زیادی مانند ترکیه، کلمبیا و فرانسه، سازمانهای بینالمللی، موسسههای دانشگاهی و نهادهای تجاری، دست به قطع روابط و تحریم نهادهای اسرائیلی زدهاند.
توافق بین المللی به سرعت به سمت اقدامات چند جانبه برای ایجاد یک کشور فلسطینی؛ نه از طریق راه حل مذاکره، بلکه از طریق اقدامات هماهنگ بین المللی و دو جانبه، در حال تغییر است. اخیرا، به رسمیت شناختن فلسطین توسط اسپانیا، ایرلند و نروژ یکی از این موارد است.
اران اتزیون در ادامه این گزارش مینویسد، طی ماه می، جبهه شمالی اسرائیل که در امتداد مرز با لبنان قرار دارد، به طور قابل توجهی شاهد شدت گرفتن تنشها بود. در حالیکه خشم مردم علیه دولت اسرائیل رو به افزایش است، شاهد سطح ویرانی بیسابقهای در طرف اسرائیل هستیم. برای مثال شهرک کشاورزی «مارگالیوت»، در اثر گلوله باران و حملات موشکی ویرانههای زیادی به جا گذاشته است.
از همه مهمتر، مهمات هدایت شونده از سوی حزب الله لبنان است که اغلب به اهداف خود از جمله داراییهای با ارزش ارتش اسرائیل، اصابت میکند.
عرصه داخلی، نظام سیاسی، نهادهای دولتی و بخشهای مختلف جمعیت در اسرائیل، همگی از درجات مختلفی از ناکارآمدی رنج میبرند. حدود ۵۳ درصد از اسرائیلیها بر این باورند که نخست وزیر آنها، براساس ملاحظات شخصی و حزبی عمل کرده و منافع ملی را به خطر میاندازد. اکثریت فزایندهای، خواستار برگزاری انتخابات عمومی فوری در اسرائیل و ایجاد رهبری کاملا متفاوتی هستند.
اعتماد به نهادهای دولتی از جمله ارتش اسرائیل، در پایین ترین میزان خود قرار دارد. درحالیکه مبارزه میان گروههای راست افراطی، متعصبان مسیحی، عناصر ضد دموکراسی از یک سو و جریان اصلی طرفدار دموکراسی از سوی دیگر شدت گرفته است، لیبرال و به طور عمده سکولار در اسرائیل عمیقتر شده، و به سمت افزایش تهاجم و خشونت پیش میرود.
در انتهای این گزارش آمده است، تنها راه واقع بینانه خروج از شرایط بحرانی پیش رو، توافق نامه آتش بس از طرف بایدن است که برای پایان دادن به جنگ، بازگرداندن آرامش، و آغاز راهی طولانی برای برقراری نظم منطقه ای جدید، طراحی شده است. هرچند، نتانیاهو در غیاب اقدامات قهری بسیار قوی از سوی ایالات متحده و قدرتهای دیگر بینالمللی، از تاکتیکهای خرابکارانه برای ادامه یافتن جنگ و ماندن در قدرت استفاده خواهد کرد.
در نتیجه نتانیاهو و همفکرانش، به تنهایی در مقابل افکار عمومی اسرائیل، منافع ملی ایالات متحده و صلح و امنیت جهانی ایستادهاند. ادامه یافتن درگیریها خطرات زیادی را به دنبال دارد و راههای جلوگیری از جنگ و تنش منطقهای، به سرعت در حال از بین رفتن است. بایدن باید سریع و با قدرت عمل کرده تا نتانیاهو و حماس را مجبور به توقف طولانی مدت درگیریها کند که به احتمال زیاد به دنبال آن، حزب الله هم از طریق مذاکره، آتش بس را میپذیرد.
نظر شما