مبارزه با موادمخدر نیازمند همکاری سه‌جانبه با افغانستان و پاکستان است

تهران - ایرنا - فرمانده مرزبانی جمهوری اسلامی ایران گفت: مبارزه با مواد مخدر نه تنها نیازمند هماهنگی و همکاری تنگاتنگ سه‌جانبه میان افغانستان، پاکستان و ایران است بلکه به عزم بین‌المللی برای کمک به شیوه تولید، کشت و زرع در افغانستان وابسته است.

به گزارش ایرنا، سردار احمدعلی گودرزی در آیین روز جهانی مبارزه با مصرف مواد مخدر که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار داشت: مرزها خط مقدم مبارزه با مواد مخدر هستند و افزایش قاچاق مواد مخدر در استان‌های مرزی سبب افزایش مصرف مواد در کشور شده است.

وی افزود: تا زمانی افغانستان کشوری فقیر، بی‌ثبات و محروم باشد تهدید ناشی از مواد مخدر و تنگناهای متعدد و پیچیده ناشی از آن برای ایران پایدار خواهد بود.

وی گفت: مبارزه با مواد مخدر نه تنها نیازمند هماهنگی و همکاری تنگاتنگ سه‌جانبه میان افغانستان، پاکستان و ایران است بلکه به عزم بین‌المللی برای کمک به شیوه تولید، کشت و زرع در افغانستان وابسته است.

گودرزی در ادامه پیشنهاداتی را برای اجرای هر چه بهتر برنامه‌های پیشگیری ارائه کرد.

در ادامه مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست‌جمهوری، اولویت دادن به موضوع پیشگیری اولیه را از الزامات مندرج در پیمان سازمان ملل متحد برشمرد و گفت: این الزامات زیربنای سیاست‌های عرصه پیشگیری از مصرف مواد مخدر است.

حمید رضا صرامی در این رویداد که با شعار «شواهد روشن است، برای پیشگیری سرمایه‌گذاری کنید» برگزار شده بود، افزود: توجه جدی به تقویت مذهب، در نظر گرفتن فرهنگ بومی، جنسیت افراد و بهره‌گیری از رسانه‌ها و اینترنت برای ارائه اطلاعات علمی و معتبر از دیگر الزامات مندرج در این پیمان جهانی است.

مبارزه با موادمخدر نیازمند همکاری سه‌جانبه با افغانستان و پاکستان است

وی تقدم مبارزه با محرک‌های گروه آمفتامین، استمرار اقدامات متناسب با نیازهای گروه هدف، ضمانت اجرایی برنامه‌ها، تقسیم مسئولیت‌ها و ضرورت ارزشیابی برنامه‌ها را بخش دیگری از الزامات پیمان سازمان ملل به‌عنوان زیربنای سیاست‌های عرصه پیشگیری برشمرد.

صرامی با بیان این‌که روند تکامل استراتژی‌های پیشگیری در نیم قرن اخیر شامل پنج نسل است، توضیح داد: این پنج نسل شامل الگوی شناختی (پیشگیری غیرتعاملی)، رویکرد محرک‌محور (پیشگیری تعاملی)، رویکرد فعالیت‌های جایگزین و توانمندسازی روانی اجتماعی با آموزش مهارت‌های زندگی و در نهایت استراتژی سیستماتیک با رویکرد ارتقایی است.

وی این رویکرد ارتقایی را شامل تکامل عاطفی، شناختی و هیجانی با تغییر و تحول در همه ارکان و تعیین اهداف مشترک و پایبندی به آن توسط ذی‌نفعان دانست و گفت: در این رویکرد بر ضرورت اهمیت دادن به اجتماعات محلی و تقویت منتورینگ تأکید شده است.

نخستین دوره آموزشی طرح ملی تربیت کادر متخصص پیشگیری اولیه از مصرف الکل و مواد مخدر با حضور بیش از ۵۰ کارشناس و متخصص از وزارت آموزش و پرورش آغاز شد

مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست‌جمهوری در ادامه ضرورت‌های عرصه پیشگیری از مصرف مواد مخدر را برشمرد.

در ادامه این مراسم، نخستین دوره آموزشی طرح ملی تربیت کادر متخصص پیشگیری اولیه از مصرف الکل و مواد مخدر با حضور بیش از ۵۰ کارشناس و متخصص از وزارت آموزش و پرورش آغاز شد.

این طرح ملی تربیت کادر متخصص پیشگیری اولیه از مصرف الکل و مواد مخدر، به سفارش سازمان امور اجتماعی وزارت کشور توسط مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران و با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اجرا می‌شود و قرار است در مرحله مقدماتی ۷۰۰ متخصص از رشته‌های روان‌شناسی، مشاوره، علوم تربیتی، علوم اجتماعی و بهداشت در کارگاه‌های تخصصی دو روزه پیشگیری اولیه توسط متخصصان خبره و مجرب کشوری آموزش ببینند.

مبارزه با موادمخدر نیازمند همکاری سه‌جانبه با افغانستان و پاکستان است
کشف تریاک جاسازی شده در لاستیک خودرو

در همین راستا در تابستان امسال ۱۳ کارگاه آموزشی با دعوت متخصصان سازمان‌های متولی امر پیشگیری از جمله آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان جوانان هلال‌احمر، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان‌های مردم نهاد در پنج استان تهران، البرز، قم، آذربایجان‌غربی و فارس برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha