قالیباف: سیاستمدار نباید در کار تخصصی هنرمند دخالت کنند

تهران- ایرنا- نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه سیاستمداران نباید در کار تخصصی هنرمندان دخالت کنند، گفت: بر اساس موازین انقلابی هنر باید منجر به تحول در جامعه شود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی ستاد مرکزی، محمدباقر قالیباف نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در نشست صمیمی خود با استادان و نخبگان حوزه فرهنگ و هنر در تشریح نگاه خود به مسائل فرهنگی و هنری اظهار داشت: ما سیاستمداران نباید در کار تخصصی همانند حوزه های هنری دخالت کنیم.

قالیباف با بیان این پرسش که در حوزه هنری های نمایشی چه حرفی برای گفتن دارم، گفت: در حوزه هنر تجسمی در شهرداری تهران بسترهای زیادی را فراهم کردیم. باید به این نکته توجه داشت رئیس قوه مجریه در حوزه بهداشت، به اتاق عمل نخواهد رفت و در رابطه با نحوه عمل جراحی اظهار نظر نخواهد کرد؛ بلکه باید زیرساخت‌های مربوط به هر حوزه را فراهم سازد و مشکلات را حل کند.

وی با اشاره به ضررهای اقتصادی فیلترینگ و در انتقاد از سهم ناچیز ایران از بازار گیم در جهان گفت: در خصوص گردش مالی بازار گیم جهانی آمار مختلفی منتشر شده که کمترین آمار منتشر شده حدود ۲۱۰ میلیارد دلار در سال است که تنها ۱۰ میلیون دلار از این گردش مالی سهم کشور ما است؛ اصلا می توانیم این آمار را مطرح کنیم؟

قالیباف بیان کرد: ما در یک پنجره طلایی جمیعتی هستیم که بیشترین نیروی جوان را داریم. این جوانان نشان داده اند که نیروهای خلاق و بااستعدادی نیز هستند. نتیجه داشتن این نیروی جوان چه شد؟ یا تکی از کشور می روند و یا شرکتی همه با هم از کشور می روند، برخی آنها نیز با استفاده از تمامی ظرفیت های کشور با کمترین قیمت به خارج از کشور خدمات ارائه می دهند! در حالی که ما فرهنگ چند هزار ساله ای داریم که مغفول مانده است.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: مردم فرهنگ را تولید و مصرف می‌کنند، دولت صرفا باید کار تولی‌گری را برعهده دارد. دولت نباید در حوزه مدیریت داخلی این بخش دخالت کند. هنرمندان باید به خانه‌های خود یعنی عرصه فرهنگ و هنر بازگردند و خودشان این حوزه را اداره کنند.

وی با بیان اینکه ممکن است در این میان به بعضی از بخش ها همانند نظام مهندسی کشور اشکالاتی وارد باشد، بیان کرد: به عنوان مثال اعضای نظام مهندسی بیمه نبودند و این موضوع را در مجلس دنبال کردیم تا جوانانی که هیچ شغلی جز نظارت ندارند، بیمه شوند.

ریش گرو گذاشتم از انحلال خانه هنرمندان جلوگیری کردیم

قالیباف گفت: با وجود برخی از نقدها و مشکلات، سازمان نظام مهندسی وجود دارد؛ فارغ‌التحصیلان هشت گرایش می توانند جذب این سازمان شوند. چرا یک سازمان نظام فرهنگی و هنری نداشته باشیم که تمامی گرایش های هنری را در بر بگیرد و از هنرمندان حمایت کند؟

وی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از مدیران در حوزه فرهنگی و هنری بلاتکلیف هستند، طی ۱۲ سالی که شهردار تهران بودم، خیلی تلاش کردم تا بتوانم سنگ صبور خانه هنرمندان که در شرف انحلال بود، باشم؛ در آن مقطع با ریش گرو گذاشتن از انحلال خانه هنرمندان جلوگیری کردیم.

وی با تاکید بر این‌که کشور ما نیاز به گفت و گو دارد، اظهار داشت: امروز در کشور ظرفیت های خوبی وجود دارد، اما مدیر نداریم و ظرفیت اجرا سازی طرح ها ضعیف است چرا که سیاست بازی و سیاست زدگی بر حوزه های تخصصی ما مسلط شده است. ما باید قدرت اجماع سازی داشته باشیم و کشور را به نقطه ای برسانیم که کار پیش برود.

قالیباف گفت: من یک مدیر هستم که متوجه اهمیت و قدرت دو حوزه شده ام، یکی حوزه فناوری است که این فضای فناوری‌های جدید در حوزه مدیریتی معجزه می‌کند و دیگری نقش زنان و فرهنگ و هنر در پیشرفت کشور است.

وی ادامه داد: در بسیاری از مواقع گفته می شود که پدیده ای که لباس فاخر هنر را به تن کند، هم ماندگار و هم اثرگذار می شود. اما متأسفانه به آن باور نداریم. من این جمله را باور کردم که زنان پیشران جدی در پیشرفت ایران هستند و همچنین حوزه فرهنگ و هنر نیز این پیشرانی را دارد. این دو قشر کارهای نشدنی توسط مدیران را شدنی می کنند.

قالیباف بیان کرد: در دوره ای میزان تلفات ناشی از تصادفات بسیار زیاد بود که مهمترین عامل آن نبستن کمربند ایمنی بود. برای حل این معضل ۶ ماه فرصت پیشنهاد شد من عنوان کردم طی ۶۰ روز این مشکل را برطرف می کنم و پس از این مدت ۷۵ درصد کمربندهای ایمنی خود را خواهند بست و خوشبختانه با کمک شما و کارهای فرهنگی توانستیم این مهم را به انحام برسانیم.

وی با بیان اینکه برای حل مشکل از هنر استفاده کرد؛ گفت: در همان مقطع زمانی، نزدیک میدان ولیعصر (عج) یک ماشین وانت بسیار قدیمی را دیدم که در عقب و چراغ ندارد، شن بار زده بود، راننده آن هم یک پیرمرد ۷۰ ساله بود که عینک ته استکانی به چشم داشت، در واقع این وانت چهار تا چرخ داشت که فقط بتواند حرکت کند، دیدم راننده با لنگ برای خودش کمربند درست کرده است. این قدرت فرهنگ و هنر است.

قالیباف تصریح کرد: روح و روان انسان‌ها دست هنرمندان است و این موضوع را با همه وجود باور کردم فرهنگ و هنر پیشران پیشرفت کشور است. ممیزی وجود دارد و باید وجود داشته باشد اما باید توازن وجود داشته باشد نمی‌توان ۸۰ درصد اقدامات سلبی باشد و ۲۰ درصد اقدامات ایجابی. وضعیت امروز جامعه ما نتیجه این نوع تقسیم بندی است.

وی افزود: من نگاهم انقلابی است و برای موازین انقلاب جان خود هم تقدیم می کنم. بر اساس همین موازین انقلابی است که می گوییم هنر باید تحول را انجام دهد. برخی بر این باورند که در هنر ارزش ها کنار گذاشته می‌شود؛ در صورتی که اینگونه نیست. تمامی ارزش‌های دینی، ارزش‌های انسانی هستند؛ مگر می‌توان ارزش‌های انسانی را زیرپا گذاشت؟

قالیباف اظهار کرد: حتما بنده و امثال بنده مقصر وضعیت اقتصادی امروز کشور هستیم. بنده بیش از ۴۰ سال است در سطوح مختلف مدیریت می کنم، من نوکری بچه های حوزه هنر و فناوری را می کنم. ما می توانیم مشکلات را حل کنیم، اجازه ندهید فرصت ها را از دست دهیم.

وی با بیان اینکه ما در یک قدمی موفقیت قرار داریم بیان کرد من می‌دانم که بسیاری از هنرمندان با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتند ما متوجه منزلت و جایگاه هنرمندان هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha