غرب در سازوکارهای بین‌المللی برای تداوم جنایات رژیم اسرائیل فضا ایجاد می‌کند

تهران- ایرنا- سرپرست وزارت امور خارجه گفت: همان کشورهای غربی حامی رژیم بعث عراق امروز از رژیم صهیونیستی حمایت و در سازوکارهای بین‌المللی فضا برای صهیونیست‌ها ایجاد می‌کنند تا بتوانند جنایات خود را ادامه دهند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان ظهر امروز دوشنبه در حاشیه مراسم گرامیداشت روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و سالگرد حمله شیمیایی به شهر سردشت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کشورهای غربی اگر منافعشان اقتضا کند از دیکتاتور دفاع می‌کنند، در یک کشور دیگری علیه یک حکومت مردمی کودتا می‌کنند، در کشورهای مستقل جنگ به راه می‌اندازند و ظالمانه ملت‌ها را تحریم می‌کنند.

وی گفت: موضوع سلاح شیمیایی یکی از برگ‌های سیاه و ننگین کشورهای غربی در مقابله با ملت ایران است، اگر به تعداد شهیدان و مجروحان شیمیایی هشت ساله دفاع مقدس ما پرنده در یک کشوری از دنیا از بین می‌رفت صدها فیلم سینمایی و مستند راجع به آن ساخته می‌شد، اما چون یک طرف موضوع قلدرهای جهان هستند و یک طرف کشوری مظلوم قرار گرفته است چنین اتفاقی نمی‌افتد.

باقری افزود: امروز وضعیتی را که در غزه شاهدش هستیم هم همین است، امروز سلاح‌های شیمیایی و سلاح‌های کشتار جمعی به این علت محکوم است که منجر به قتل عام بشریت می‌شود.

وی ادامه داد: امروز هم مانند ۴۰ سال قبل کشورهای غربی متهم و مجرم اصلی جنایت علیه بشریت و نسل کشی هستند و تلاش همه کشورهای مستقل و آزادی‌خواه باید این باشد که اجازه ندهند قدرت‌های غربی با استفاده از سازوکارهایی که در اختیار دارند جنایات خود را توجیه کنند.

باقری افزود: کشورهای اروپایی و آمریکا نه تنها تجهیزات و لوازم تولید سلاح‌های شیمیایی که بعضاً خودِ سلاح‌ شیمیایی را در دوران جنگ در اختیار صدام قرار دادند. آنها در میدان از رژیم بعث حمایت کردند تا علیه ایران تجاوزات خود را انجام دهد و در عرصه دیپلماسی هم جلوی هرگونه اقدامی علیه صدام را گرفتند و اجازه ندادند که حتی یک قطعنامه در شورای امنیت علیه رژیم صدام صادر شود.

سرپرست وزارت امور خارجه بیان کرد: کشورهای غربی امروز با اعمال تحریم‌های ظالمانه اجازه دسترسی به داروهای بیماران شیمیایی را هم نمی‌دهند و همان کشورهای غربی حامی رژیم بعث عراق امروز از رژیم صهیونیستی حمایت و در سازوکارهای بین‌المللی فضا برای صهیونیست‌ها ایجاد می‌کنند تا بتوانند جنایات خود را ادامه دهند.

وی گفت: سردشت یک غزه بود و غزه هم یک سردشت و به همین علت است که دولت‌ها و ملت‌های مستقل باید در برابر یک جانبه‌گرایی آمریکا که سرشت آن جنایت و تجاوزگری است بایستند تا دنیا بتواند روی صلح، آرامش، امنیت، ثبات و پیشرفت را ببیند.

سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دور دوم در خارج از کشور اظهار داشت: تمهیدات لازم جهت برگزاری هرچه با شکوه‌تر انتخابات دور دوم ریاست جمهوری در کشورهای مختلف اندیشیده شده است.

باقری در پایان خاطرنشان کرد: تنها یک کشور در دنیا هست که به عنوان ناقض حقوق بشر ملت ایران خودش را معرفی کرده، کانادا کشوری که چند روز قبل هم اتحاد خود را با تروریست‌ها اعلام کرد.

در ابتدای مراسم پیام ویدئویی آقای فرناندو آریاس مدیر کل سازمان منع سلاح های شیمیایی  به مناسبت گرامیداشت سالگرد قربانیان حمله شیمیایی به شهر سردشت پخش شد.

مدیر کل سازمان منع سلاح های شیمیایی در پیام خود تاکید کرد: امروز مناسبتی رسمی برای به یاد آوردن مردم سردشت است. سی و هفت سال پیش در ۲۸ ژوئن سردشت هدف یک حمله شیمیایی وحشیانه و هراس انگیز در ابعاد وسیع قرار گرفت. مایلم از طرف سازمان منع سلاح های شیمیایی عمیق ترین همدردی خود را با قربانیان ومجروحان این قساوت که رنج آنها همچنان باقی است، ابراز نمایم. تراژدی سردشت واقعه ای است که ما را در محکومیت استفاده از سلاح شیمیائی متحد کرده و اراده ما را در حمایت از اهداف کنوانسیون سلاحهای شیمیایی تقویت می نماید. سی و هفت سال پس از قساوت سال ۱۹۸۷، ما همچنان از بازماندگان سردشت قدرت و شهامت می گیریم که مصمم به ادامه مسیر خود تا تحقق دنیایی عاری از سلاح های شیمیایی هستیم.

همچنین، در این مراسم فلاح معاون سلامت بنیاد شهید و امور ایثارگران گزارشی مبسوط از خدمات بنیاد شهید برای درمان و توانبخشی جانبازان شیمیایی ارائه داد. بر اساس اعلام وی در حال حاضر تعداد کل جانبازان شیمیایی ۶۰۰۰۰ هزار نفر می باشند که ۶ هزار نفر از آنان از مجروحیت شدید و متوسط رنج می برند. وی خدمات عمده ارائه شده دولت به جانبازان شیمیایی را پایش سلامت تخصصی جانبازان شیمیایی، انجام معاینات پیشرفته چشمی و ریوی تامین دارو و تجهیزات مورد نیاز انجام واکسیناسیون های خاص ایجاد کلینیک های ویژه مصدومین در بیمارستان ساسان و بقیه الله ایجاد درمانگاه تخصصی و تجهیز آن توسط بنیاد شهید مانند درمانگاه سردشت و اعزام اکیپ های درمانی دوره ای به مناطق کمتر برخوردار ذکر کرد.

سید کمال لوح موسوی و خانم شبنم شیخی دو نفر از جانبازان شیمیایی کشورمان نیز به عنوان شاهدان عینی روایتی از قرار گرفتن در معرض تسلیحات شیمیایی و آثار جسمی و روحی ناشی از آن بر جوانب گوناگون زندگی شان ارائه کرده و بر انتظارات جانبازان شیمیایی از نهادهای بین المللی جهت رفع تحریم های غیر انسانی بر داروهای مورد نیاز جانبازان شیمیایی کشورمان تاکید کردند. 

در پایان این مراسم شرکت کنندگان از رویداد جانبی نمایشگاه عکس مرتبط با قربانیان و مصدومین شیمیایی که توسط انجمن های قربانیان و مصدومین شیمیایی و موزه صلح تهران برپا شده بود. بازدید کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha