به گزارش ایرنا، رحمان ایرانپور روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: میانگین عملکرد سیر در همدان ۱۵ تن در هکتار است و با سطح زیر کشت موجود این میزان محصول برداشت و آماده عرضه به بازار داخلی و خارجی می شود.
وی با اشاره به اینکه سیر سفید از ارقام سیر همدان است افزود: این محصول در زمینهای سبک و رسی شنی بهترین عملکرد را در شهرستان همدان دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان یادآور شد: شرایط آب و هوا و اقلیم منطقه، سبب کیفیت خوب سیر شهرستان همدان شده به طوری که از لحاظ طعم و مواد موثره زبانزد است.
وی تاکید کرد: مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد سیر همدان مولفههای تاثیرگذاری به نحوی که مسیر صادرات این محصول را هموار کرده است.
ایرانپور همچنین گفت: در سال زراعی۱۴۰۳_۱۴۰۲، یکهزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان همدان در روستاهای دامنه الوند زیر کشت سیر قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان خاطرنشان کرد: سیر همدان به عنوان یک برند خاص در سال ۱۳۹۶ ثبت ملی شد و سرانجام پس از پیگیری و اعلام رسمی دفتر بینالمللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ۱۸ خردادماه ۱۴۰۲ به ثبت جهانی رسید.
وی برندسازی و تسهیل روند صادرات این محصول راهبردی را ضروری دانست و گفت: برای تحقق این امر مسوولان باید پیگیری بیشتری داشته باشند.
استان همدان با چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی زیر کشت سیر رتبه نخست تولید سیر خشک را در کشور به خود اختصاص داده است.
نظر شما