به گزارش خبرنگار ایرنا، قاسم قاسمی بیست و دوم شهریور ۱۳۴۵ در صفاییه شهرری تهران دیده به جهان گشود.
پدرش در کارخانه ریسندگی و بافندگی در تهران کار میکرد، دانشآموز مقطع راهنمایی که بود توضیح المسائل میخواند و هر سال با نمرات عالی وارد کلاس بالاتر میشد.
به گفته مادرش از وقتی که در بسیج نامنویسی کرد تغییری در رفتار و شخصیتش ایجاد شده بود و همراه چند نفر از دوستان و پدرش که وانت داشت، برای شعارنویسی به روستاها میرفت؛ زمانی که امام خمینی(ره) فرمودند:«جبههها به نیرو نیاز دارد» به جبهه اعزام شد. سال ۱۳۶۱ به عضویت سپاه درآمد.
دانشآموز سال آخر رشته ادبیات و علوم انسانی در دوره متوسطه بود که از سوی سپاه گرمسار، لشکر ۱۷ گردان ادوات راهی میدان نبرد حق علیه باطل شد.
شهید والامقام قاسمی پس از هشت ماه و ۲۷ روز نقشآفرینی در دفاع از وطن، هجدهم تیر ۱۳۶۲ در خط پدافندی پاسگاه زید در سن ۱۷ سالگی به شهادت رسید.
خواهر شهید قاسمی در دلنوشتهای که همزمان با چهل و یکمین سالروز شهادت برادرش برای ایرنا ارسال کرده، آورده است: تقویم از نیمه تیرماه که میگذرد بهانه گیر می شوم، دلم تنگ میشود، بغض گلویم را میفشارد و اشک امانم نمی دهد. میشوم همان دختربچه چهار ساله ای که زمانی طولانی است برادرش را ندیده و دلش برایش تنگ شده و بعد از مدت ها به او وعده دیدار برادر می دهند. خوشحال و شاد میدوم تا باز در آغوش گرم و امنش جا بگیرم و بوسه ای نثارش کنم و بر صورت زیبایش دست بکشم. میدوم تا باز دستان کوچکم را در دستهای گرم و مردانه اش بفشارد، برایش شیرین زبانی کنم و نظاره گر لبخند های زیبایش باشم.
«اما ۱۸ تیرماه، جمعیت زیادی در سپاه پاسداران که در مقابل خانه جمع شدند میبینم، جلوتر که می روم قاسم را به سختی می بینم که در این شلوغی و سر و صدا به آرامی خوابیده است. قامت رعنا و زیبایش در پارچه ای سپید پیچیده شده، چشم هایش نیمه باز است. لباسی که موقع رفتن به تن داشت خونی شده، صورت زیبایش رنگ به رخ ندارد .پارچه ای به دور سرش پیچیده شده که غرق در خون است.»
در ادامه این دلنوشته آمده است: گیجم و مبهوت از این همه شلوغی و سر و صدا و اشک ، مادر و پدرم لباس مشکی به تن دارند، خواهرهایم اشک میریزند، همه فامیل و آشنا در تلاطم هستند، اما برادر یکی یکدانهام که هیچ وقت تحمل ناراحتی مادر و خواهرهایم را نداشت چشم باز نمی کند. صدایش میزنم، داداشی، داداش قاسم پاسخ نمی دهد. مادر که به یکباره پیر شده در کنارش زانو میزند. صورتش از اشک خیس است. دستانش را زیر سر قاسم میگذارد و او را در آغوش کشیده و می بوسد، دستش خونی شده و من متحیرانه فقط نگاهش میکنم.
خواهر شهید قاسمی اضافه میکند: و امروز درست ۴۱ سال است که از آن روزها می گذرد و من حسرت به دل آخرین بوسهای هستم که نثار عزیزم نکردم. برادری که سراپا خوبی بود و عشق، صلابت بود و مردانگی؛ برادری که برایش در تدارک جشن عروسی بودیم و آرزوی دیدنش در لباس دامادی بر دلمان ماند. برادری که تنها ۱۷ بهار را تجربه کرد. قاسم عزیزم رفتید تا یک وجب از خاک کشور به دست بیگانه نیفتد. رفتید تا ایران و ایرانی سربلند بماند. رفتید تا ما بمانیم اما گویا تنها چیزی که مانده داغ شما بر دل ماست که بعد از گذشت این همه سال هنوز تازه است و من در حیرتم که قرار است در روز محشر چه پاسخی بدهند در قبال امانتی سنگین که در ازای نثار جانتان به آنها سپردید و امانتداران شایستهای نبودند.
«از همه حرف ها که بگذریم فقط میگویم دلم بدجوری هوایت را کرده و تنگ است و تنها دلخوشیام داشتن برادری است که از آن بالاها هوای خواهر کوچکش را دارد.»
پیکر پاک شهید قاسمی پس از تشییع در گلزار شهدای امامزاده اسماعیل (ع) خاکسپاری شد.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما