علی اکبر حسینی محراب عصر چهارشنبه در حاشیه جلسه گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با محوریت بررسی مشکلات پایانههای مسافربری و رسیدگی به مسئولیت های سازمان پایانه های مسافربری شهرداری اهواز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: با توجه به اختلاف نظری که میان اداره کل مالیات استان و بخش خصوصی در رابطه با دریافت ارزش افزوده از بارنامههای حمل و نقل ایجاد شده در این جلسه تصمیماتی برای رفع این اختلاف نظر اخذ شد.
وی افزود: بر اساس قانون تمامی ارکان حمل و نقل عمومی از پرداخت ارزش افزوده معاف هستند ؛ به همین جهت باتوجه به اختلاف نظر ایجاد شده و بر مبنای درخواستی که اداره کل امور مالیاتی خوزستان از سازمان پایانهها و مسافربری استان کرده ، در این جلسه به این موضوع رسیدگی شد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: با توجه به اینکه در قانون آمده است که هیچ مبلغی از بارنامه های اتوبوس های حمل و نقل عمومی دریافت نشود، پیشنهاد دادیم که این موضوع به وزیر اقتصاد برای تصمیمگیری ارجاع داده شود.
رسیدگی به آییننامه اجرایی سهم بهینه بخشهای دولتی و غیردولتی در فعالیتهای راه و راهآهن از جمله موضوعاتی بود که در این جلسه از طرف کانون انجمنها و شرکت های حمل و نقل مسافر در استان مطرح و انتقاداتی نسبت به تعهدات سازمان حمل و نقل و پایانههای مسافربری شهرداری اهواز ارائه شد.
کانون انجمنها و شرکتهای حمل و نقل مسافر استان خوزستان در این جلسه از جمله مسائلی که پایانههای مسافربری در شهرستان اهواز با آن مواجه است را عدم اهتمام در راستای رفع چالشها، آسیبپذیری ساختار شهری و بروز مشکلات اجتماعی، عدم حضور ماموران نیروی انتظامی جهت برقراری نظم و امنیت در پایانه ها، نامطلوب بودن وضعیت روشنایی پایانه های مسافربری بری، عدم نصب تابلو "مطلق ممنوع" در ورودی و خروجی پایانهها، مشکلات و عدم تجهیز استراحتهای موجود در پایانهها، نبود سیستم سرمایشی و نداشتن بازدهی لازم، نبود کارواش فعال جهت استفاده رانندگان در پایانهها و نامناسب بودن آب شرب مسافران در پایانهها، عنوان کرد.
مدیرعامل پایانهها و حمل و نقل شهرداری اهواز نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات و محدودیتهای پایانه های اهواز گفت: مشکلات درآمدی، هزینه بالای مصرف برق پایانه ها و ناترازی درآمد پایانه ها نسبت به هزینه های جاری باعث شده تا نتوانیم در زمینه خدماترسانی به آنگونه که انتظار می رود عمل کنیم.
آیت حمیدی همچنین یکی دیگر از مشکلات پایانه های مسافربری استان را عدم ساماندهی خودروهای شخصی مقابل پایانهها برشمرد و گفت: بخش هایی که در شرح وظایف سازمان جمل و نقل شهرداری است را می توانیم مدیریت کنیم اما در بخشهای دیگر باید دستگاه های مربوطه، کانون و نیروی انتظامی به صورت جدی تر ورود کنند.
همچنین معاون امور عمرانی استانداری خوزستان در این جلسه بر ضرورت ساماندهی پایانه های مسافربری اهواز پیش از ایام اربعین تاکید کرد و گفت: رعایت نظافت پایانه ها، تقویت مدیریت داخلی، بازسازی ناوگان اتوبوسرانی رانی و رفع مشکلات اتوبوس های فرسوده از ضرورت ها برای خدمت رسانی به مسافران بخصوص زائران اربعین است.
محمد خانچی یادآور شد: ساماندهی محوطه خارج از پایانه ها نیز با شهرداری است و انتظار می رود مجموعه پایانه های شهرداری در این زمینه اقدامات لازم را صورت دهد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خوزستان گفت: رسیدگی جدی به تخلفات رانندگی میتواند تا اندازه زیادی از مشکلات حمل و نقل بین شهری از طریق پایانههای مسافربری، پیگیری کند.
محمد جولانژاد افزود: سال گذشته طرحی را برای افزایش درآمدهای شرکتهای حمل و نقلی تهیه و ارائه دادیم اما به دلایلی، اجرا نشد. وی بیان کرد: همچنین بهبود فضای درآمدی و کاری رانندگان حمل و نقل عمومی یکی از ضرورت ها بوده که نیاز است، شهرداری اهواز در این زمینه طرح هایی را برای بهبود وضعیت رانندگان اجرا کند.
در پایان استاندار خوزستان بر رفع مشکلات پایانه ها و اختلافات بین شهرداری و کانون انجمنها پایانه ها و شرکت های مسافربری تاکید کرد و گفت: باتوجه به مصوبات قانونی، با فعالیت خودروهای شخصی و بی شناسنامه در خارج ترمینال برای جابجایی مسافران مخالفیم که این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد.
علی اکبر حسینی محراب افزود: اگر تاکسی های اینترنتی از سطح ملی مجوز فعالیت بین شهری و استانی دارند که بر اساس قانون فعالیت می کنند اما اگر این مرکز برای آن ها صادر نشده است ، کانون انجمن پایانهها و شرکت های مسافربری می تواند از مراجع قضایی مشکلات خود را پیگیری کند.
وی بیان کرد: در زمینه مشکلات نظم و امنیت نیز باید با نیروی انتظامی مکاتباتی صورت گیرد؛ ضمن شناسنامه دار کردن خودروهای بیرون از پایانه باید امنیت مسافران در خارج از پایانهها نیز برقرار شود.
نظر شما