به گزارش خبرنگار ایرنا، مرتضی حاجی کاظمی بعد از ظهر شنبه در نشست خبری به مناسبت «هفته تامین اجتماعی» در سالن اجتماعات شهید خرازی اداره کل تامین اجتماعی در جمع اصحاب رسانه افزود: امروزه با افزایش نرخ امید به زندگی، مشکلات تأمین اجتماعی در همه جوامع دیده میشود و این موضوع تنها مختص کشور ما نیست.
وی ادامه داد: رشد ناکافی جمعیت و وجود برخی از قوانین که بستگان مستمری بگیران با استناد به آنها میتوانند از مستمری برخوردار شوند، باعث شده در کشورمان در مواردی تا ۵۰ سال حق بازنشستگی پرداخت شود که این موجب ناترازی در تامین اجتماعی شده که راهکار مقابله با آن نیز افزایش سن بازنشستگی و پیدا کردن گروههای هدف است.
حاجی کاظمی گفت: اکنون سازمان تامین اجتماعی نزدیک به ۱۶ میلیون بیمه شده اصلی دارد و بر اساس آمار حدود پنج میلیون نفر از افرادی که شاغل بوده یا خانهدار هستند هنوز جزو هیچ صندوق بیمهای نشده اند.
حاجی کاظمی خاطرنشان کرد: افزایش سن بازنشستگی در همه کشورها دنبال می شود کمااینکه سن بازنشستگی در فرانسه به ۶۴ سال رسیده که البته با بحرانهایی هم همراه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: البته در برنامه توسعه هفتم این امر در نظر گرفته شده و افزایش سن بازنشستگی از ۶۰ به ۶۲ سال بصورت پلکانی در نظر گرفته شده است که البته این قانون امسال اجرایی نمی شود.
مدیرکل تأمین اجتماعی اصفهان گفت:کل دریافتیها و منابع تامین اجتماعی در استان جوابگوی پرداخت مستمری بازنشستگان سازمان نیست و در سال های گذشته عمده پرداخت دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی بصورت نقد نبوده و پرداخت بدهیها از طریق واگذاری شرکتهایی که بیشتر آنها سودده نبودند، صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: تأمین اجتماعی اولین خریدار خدمات درمان و دومین تولیدکننده خدمات درمان در کشور است و ورشکستگی تأمین اجتماعی امکان وقوع ندارد، البته دولت باید نقش خود را برای کمک به این سازمان بیشتر کند و اصلاح قوانین نیز صورت بگیرد.
نظر شما