"سیدحسن حسینی " روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: امیدواریم در سال آینده با همکاری نهادهای مسئول و با رفع موانع موجود در نخل حسینیه بزرگ امیرچخماق، دوباره این سنت احیاء شود.
نخلبرداری یکی از قدیمیترین آیینهای عزاداری مردم استان یزد حسینیه ایران است که در مناسبتهای مختلف به خصوص در سالروز شهادت حضرت امامحسین (ع) در روز عاشورا برگزار میشود.
به طور معمول این مراسم در روز عاشورا، اربعین، شهادت حضرت امام رضا (ع) و حضرت علی (ع) در حسینیهها و تکایا با حضور مردم مومن و عزادار برگزار میشود.
نخل که در اصلاح محلی نقل هم گفته میشود در لغت فارسی به معنای تابوت است، وسیلهای چوبی است که ۲ طرف آن به صورت مشبک از چوب ساخته شده و به وسیله چوبهای دیگر به هم مرتبط و روی چهار تیر چوبی قرار دارد، نزد عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و حضرت خامس آلعبا (ع) در استان نمادی از تابوت حضرت سیدالشهدا (ع) است.
بر اساس یک سنت دیرینه قبل از محرم هیاتهای مذهبی ۲ طرف نخل را با پارچه سیاه و آیینه تزیین میکنند و در بین آنها عکس شهدای انقلاب اسلامی را قرار میدهند که جلوه خاصی به آن میدهد، هیاتها پس از اینکه بدنه نخل را با پارچههای مشکی و رنگی به خصوص سبز پوشاندند تعدادی شمشیر و خنجر برهنه به ترتیب از بالا تا پایین بر روی پارچهها نصب میکنند.
نظر شما