به گزارش خبرنگار ایرنا، مهمترین رویکرد متولیان اقتصادی کشور برای بازگرداندن واحدهای تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل به چرخه فعالیت، تسهیل شرایط تولید است؛ رویکردی که در سالهای اخیر منجر به برگزاری کارگروهی با هدف پایش کارخانجات و کارگاههای تولیدی و شناسایی ظرفیتهای موجود در این واحدها جهت حل مشکلات آنها شده است.
تشکیل کارگروهی برای تسهیل شرایط تولید
در نشستهای استانی مربوط به این کارگروه که با عنوان کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید فعالیت میکند مسائل تعدادی از واحدهای تولیدی و صنعتی بررسی و تصمیماتی با هدف امهال تسهیلات، تقسیط بدهیهای بانکی و معافیت مالیاتی به منظور رفع موانع تولید اتخاذ میشود.
کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در هر استان به ریاست استانداری و دبیری اداره کل صنعت، معدن و تجارت انجام وظیفه میکند.
برگزاری مستمر کارگروه تسهیل در استان فارس
تشکیل این نشست ها در استان فارس هم با حضور استاندار در اولویت متولیان حوزه اقتصاد قرار دارد به گونهای که این کارگروه در سال گذشته هر سهشنبه به ریاست استاندار فارس، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، دستگاههای ذیربط استانی و مدیران عامل بانکها برگزار میشد.
در آخرین جلسه این کارگروه در سال ۱۴۰۲ که روز سهشنبه ۲۲اسفندماه برگزار شد مشکلات ۱۸ بنگاه اقتصادی و تولیدی مورد بررسی قرار گرفت که با احتساب این واحدها، مجموع واحدهای حمایت شده در سالی که گذشت به یک هزار و ۲۵۴واحد رسید.
در بیست و یکمین روز از فروردین ماه سال ۱۴۰۳ نیز نخستین نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید فارس که به عنوان پانصد و هفتاد و سومین کارگروه محسوب میشود، برگزار شد.
در این جلسه موانع ۴۷ بنگاه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت که ۴۳ مورد از آنها در کمیته تخصصی ذیل کارگروه و چهار دستورکار در کارگروه تسهیل استانی بررسی شد.
این مسائل در خصوص تأمین برق، مهلت جهت پرداخت بدهی، آزاد سازی مانده تسهیلات، پیگیری عدم فسخ زمین از سوی شرکت شهرکهای صنعتی فارس بود که در زمینه فعالیت شیر سویا، خدمات حمل و نقل، عصاره گیری منابع گیاهی و تولید قطعات پلاستیکی راهکارهای عملیاتی و اجرایی اتخاذ شد.
گرهگشایی از ۲۷۰ واحد در سه ماهه نخست سال
مشکل گشایی از واحدهای تولیدی و صنعتی فارس در سه ماهه نخست سال همچنان ادامه یافت تا اینکه در آخرین هفته از خرداد ماه نیز چالشهای ۳۰ بنگاه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.
روز سهشنبه ۲۹ خردادماه ۱۴۰۳ پانصد و هشتاد و دومین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استاندار فارس، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و حضور دستگاههای ذیربط استانی، مدیران عامل بانکها و مدیران بنگاههای اقتصادی تشکیل شد.
در این جلسه هم طبق روال گذشته چالشها، موانع تولید و مسائلی از جمله درخواست عدم قطعی و عدم کاهش دیماند برق، ناترازی مصرف، ترخیص کالا، تمدید تسهیلات و مطالبات بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهای موثر ارائه شد.
با این اقدام تعداد واحدهای حمایت شده در سه ماهه نخست سال به ۲۷۰ واحد رسید؛ روزهایی که با فراز و نشیبهای بسیاری همراه بود و شهادت آیتالله ابراهیم رییسی رییس دولت سیزدهم را در پی داشت.
فعالیت این کارگروه برای ۲هفته به دلیل اهمیت برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری متوقف شد؛ انتخابات زودهنگامی که در پی شهادت آیتالله ابراهیم رییسی در حادثه سقوط بالگرد برگزار شد و در این رویداد مسعود پزشکیان با کسب ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رئیسجمهور منتخب مردم شد.
آغاز جلسات تابستانی با حل و فصل مشکلات ۱۹ بنگاه
با این حال برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید متوقف نشد و فعالیتهای این کارگروه همچنان ادامه یافت؛ این کارگروه روز سه شنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳ به ریاست استاندار فارس برگزار شد و در این جلسه چالشهای پیشروی بنگاهها از جمله تعیبن تکلیف بدهی مالیاتی، ترخیص کالا، تقسیط بدهی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مصوبات لازم تصویب و به دستگاهای ذیربط ابلاغ شد.
در این کارگروه مشکلات ۱۹ بنگاه اقتصادی طرح در کمیته تخصصی ذیل کارگروه و رفع موانع و تسهیل مشکلات چهار بنگاه اقتصادی با زمینه فعالیت تولید انواع کشنده و کامیونت، نواع کاشی و سرامیک و لولههای GRP حل و فصل شد.
راهکار اجرایی و اتخاذ تصمیم برای ۳۱ بنگاه اقتصادی
سه شنبه دوم مرداد ماه ۱۴۰۳ هم پانصد و هشتاد و پنجمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استاندار فارس، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و حضور دستگاههای ذیربط استانی، مدیران عامل بانکها و مدیران بنگاههای اقتصادی تشکیل شد.
در این جلسه موضوعات تقسیط بدهی مالیاتی، تأمین زمین و بدهی بانکی واحدهای تولیدی اتخاذ و مصوبات لازم تصویب شد؛ در کارگروه تسهیل این هفته مسائل ۲۸ بنگاه اقتصادی طرح در کمیته تخصصی ذیل کارگروه و مشکلات سه بنگاه اقتصادی با زمینه فعالیت تجهیزات مخابراتی، فولاد و خودرو مورد بررسی و حل و فصل قرار گرفت.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در این جلسه با یادآوری نامگذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: حمایت از تولید کیفی با تسهیل شرایط فعالیت و فراهم کردن امکانات لازم، توانمندسازی بخش خصوصی، تأمین زیرساختها و ایجاد زمینه مناسب سرمایهگذاری در استان نقش بسیار مهمی در جهش تولید و توسعه فعالیتهای اقتصادی و تولیدی دارد.
حمیدرضا ایزدی بر لزوم حمایت از تولید و حل مشکلات واحدهای تولیدی تأکید کرد و گفت: رفع مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی فارس با هدف تحقق شعار سال و به منظور حمایت از تولید داخل، جهش تولید، رفع موانع کسبوکار و اشتغالزایی با جدیت دنبال میشود.
عمدهترین مشکلات واحدهای تولیدی فارس چیست؟
عمدهترین چالشهای این واحدها برای رسیدن به راهبرد جهش تولید در این استان، کمبود نقدینگی، قیمت بالای نرخ ارز، بالابودن نرخ تسهیلات بانکی، قوانین دست و پاگیر، کاغذبازی اداری، افزایش قیمت مواد اولیه و مشکلات زیر ساختی افت و قطع انرژی های آب، برق و گاز است.
حمایت از هشت هزار و ۱۱۴ واحد تولیدی در طول ۲سال
طبق اعلام نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی در طول ۲سال گذشته هشت هزار و ۱۱۴ واحد در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، خدماتی و معدنی در سراسر کشور احیا و ۱۹۱ هزار شغل جدید ایجاد شده است.
در طی این مدت میزان ۲۴۰ همت از سرمایههای مردم احیا شده که رونق تولید، بهبود شرایط اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری را به همراه داشته است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز اعلام کرد که اقدامات دولت سیزدهم همچون بازگرداندن واحدهای تولیدی راکد به چرخه تولید و نیز جذب سرمایهگذاریهای جدید موجب تحقق رشد اقتصادی پنج درصدی در کشور شده است.
نظر شما