احمد یزدانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: ۲۳ صندوق خرد روستایی در این طرح تشکیل شده که ۲ هزار نفر عضو با بیش از ۲۰ میلیارد ریال پس انداز خرد دارند که در این ۱۰ سال گردش مالی آن پنج برابر شده است.
وی افزود: اعضای صندوق تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال در قالب یک هزار و ۶۰۰ فقره به یکدیگر وام و تسهیلات دادند و باعث ایجاد اشتغالزایی ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با اشاره به اجرای طرح ترمیم ترسیب کربن برای جلوگیری از افزایش عرصه های بیابانی اضافه کرد: طرح مزبور ثمرات مفید و مختلفی دارد زیرا که در پنج حوزه کار می شود آموزش هایی که به روستاییان جهت اشتغالزایی ، مصالح زیست محیطی و بهداشت ارائه می شود.
وی ادامه داد: ۱۴۱ گروه توسعه روستایی در این طرح تشکیل شده که تاکنون توسط خود اهالی محل ۳۴۰ هزار اصله نهال تولید و ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار نهال کاری در عرصه های طبیعی انجام شده که برای بیابان زدایی مفید است.
یزدانی تاکید کرد: هزار و ۳۰۰ هکتار مدیریت رواناب با مشارکت اهالی انجام شده و به جای اینکه پیمانکار وارد محدوده شود خود اقدام به تولید نهال، کاشت و مراقبت و آبیاری می کنند و تمام سود آن در اختیار جوامع محلی قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا، پروژه ترسیب کربن (GSP) با سه هدف در سطح محلی “بهبود شرایط اجتماعی ـ اقتصادی”، در سطح ملی “احیای مراتع” و در سطح جهانی “ترسیب کربن” در اوایل سال ۱۳۸۰ در کشور اجرایی شد. کارشناسان و محققانی که در امر توسعه و بیابانزدائی فعالیت کرده و به موضوع توسعه پایدار میپردازند، معتقدند که “اساساً مبارزه علیه فقر، مبارزه با بیابانزایی” است.
خراسان شمالی از لحاظ بافت جمعیتی شرایط ویژه ای دارد و ۴۴ درصد از اقوام کرد، ترک، لر و ترکمن در این خطه از شمالشرق کشور در نواحی روستایی سکونت دارند و این نکته بیانگر اهمیت و نقش روستا در اقتصاد استان دارد.
نظر شما