رضا صفرچی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عرضه دام بیمار، تب دار، با تغذیه نامناسب، مسن یا ماده و دارای خطر آلودگی فردی ناشی از ورود به مراکز عرضه غیر مجاز و احتمال آلودگی خود شخص خریدار عوامل و مسایل مهم بهداشتی به شمار میرود.
وی اضافه کرد: برخی از دامها به دلیل نگهداری در شرایط بد، وضعیت نامناسب تغذیه و حمل و نقل در زمان عرضه جزو دام هایی هستند که قابلیت کشتار نداشته و لاشه این دامها علاوه بر کیفیت پایین میتواند زمینه مناسبی برای فساد و انتقال بیماری باشد.
صفرچی ادامه داد: وی با بیان اینکه ۶ هزار راس از ابتدای سال جاری تاکنون در این کشتارگاه تحت نظارت های شرعی و بهداشتی ذبح شده است، تصریح کرد: به منظور حفظ بهداشت و سلامت عمومی شهروندان، میزان نظارتهای بهداشتی بر مراکز عمده تهیه و توزیع فرآوردههای خام دامی اعم از سردخانه ها، مراکز بسته بندی و کشتارگاه ها تشدید شده تا سلامت شهروندان حفظ شود.
این مقام مسوول با بیان اینکه برخی از دامها با تغذیه ناصحیح و لاغری مفرط که در حمل و نقل استراحت قبل از کشتار به آنها داده نشده است، تشریح کرد: برخی دامها با تب بالا، برای کشتار بسیار نامناسب هستند، در برخی بیماریها دامها اصولا اجازه کشتار ندارند و عدم دقت در این موضوع قبل از کشتار توسط دامپزشک سبب آلودگی شدید محیط و به خطر افتادن سلامت استفاده کنندگان میشود.
صفرچی خاطرنشان کرد: کشتارگاه مهر گستر زیاران واقع در شهرستان آبیک یکی از کشتارگاه های مطرح در سطح کشور است که تحت نظارت های بهداشتی کارشناسان دامپزشکی وظیفه تامین گوشت قرمز کشور را بر عهده دارد.
وی از عموم مردم خواست که از خرید گوشت قرمز فاقد مهر و لیبل دامپزشکی خودداری کرده و در هنگام خرید به تاریخ تولید و مصرف لاشه دقت کنند و در صورت مشاهده کشتار غیر مجاز دام خارج از محیط کشتارگاه، مراتب را به شماره تلفن رقمی ۱۵۱۲ اطلاع رسانی کنند.
نظر شما