علیرضا دباغ عبداللهی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استان اردبیل بیش از هزار اثر ثبت ملی دارد که از این تعداد ۱۱۳ اثر مربوط به بناهای تاریخی است که به صورت مستمر توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بازسازی و حفاظت میشود.
وی افزود: حدود ۲۵ خانه تاریخی ثبت شده در استان وجود دارد که بازسازی و احیای آنها با همکاری صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی و واگذاری از طریق مزایده به بخش خصوصی انجام میگیرد.
او با اشاره به اینکه خانه تاریخی صادقی نمونهای از خانههای بازسازی شده استان است که در بهرهبرداری بخش خصوصی قرار دارد، تصریح کرد: در سال جاری چهار خانه تاریخی آصف، شریعت، خادم باشی و وهابزاده به بخش خصوصی واگذار شده تا با بازسازی و احیا به چرخه اقتصادی و حیات برگردد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: حمام تاریخی اوچ دکان نیز در آستانه واگذاری قرار دارد و روند احیا این بنا نیز به زودی آغاز میشود.
به گزارش ایرنا ، استان اردبیل با پیشینه قوی فرهنگی دارای آثار تاریخی فراوان در بین استانهای کشور است. مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی به عنوان نگین بناهای باستانی استان ، بقعه شیخکلخوران متعلق به امینالدین جبرئیل پدر شیخ صفیالدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای کلخوران ، خانه ارشادی ، حمام ملاهادی ، برج شاطر ، پل هفت چشمه ، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از جاذبههای اردبیل هستند.
مقبره شیخحیدر ، کاروانسرای قانلیبولاغ ، سنگ نبشتههای ساسانی ، قلعههای دیو ، قهقهه و کهنه در مشگینشهر ، قیز قلعه و شاهتپه در گرمی ، حمام سنگی در کوثر ، قلعه بوینییوغون در نیر ، هفت تپه در خلخال و بناهای باستانی بازمانده از دورههای مختلف در گوشه و کنار این خطه نمونههایی دیگر از تاریخ و فرهنگ این دیار است.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.
نظر شما