نشست شورای امنیت درباره ترور هنیه؛ از محکومیت حمله اسرائیل تا نگرانی درباره تشدید تنش‌ها

نیویورک - ایرنا- اعضای شورای امنیت سازمان ملل در نشست اضطراری این شورا درباره تحولات خاورمیانه در پی ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، حمله اسرائیل را محکوم و در خصوص تشدید تنش ها در منطقه خاورمیانه ابراز نگرانی کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سفیر و نماینده چین در سازمان ملل در نشست اضطراری عصر چهارشنبه به وقت محلی شورای امنیت سازمان ملل و یکی از اعضای دائم این شورا، با محکوم کردن ترور اسماعیل هنیه، پس از معاون دبیرکل سازمان ملل،سخنان خود را آغاز کرد.

چین: ترور هنیه تلاش آشکار برای تخریب تلاش های صلح بود

سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل با محکوم کردن ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران از سوی اسرائیل گفت: ترور اسماعیل هنیه تلاش آشکار برای تخریب تلاش‌های صلح بود.

سفیر چین در سازمان ملل گفت: به دلیل شرایط جدی کنونی، طرف‌های درگیر باید یه صداهایی که خواستار کاهش تنش هستند، گوش فرا دهند. دلیلی که ما در شرایط کنونی هستیم، عدم توانایی برای رسیدن به آتش‌بس در غزه است.

این عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل گفت: به صراحت مخالف حملات اسرائیل به بیروت هستیم و از اسرائیل می‌خواهیم به قطعنامه‌های شورای امنیت پایبند باشد.

روسیه:  ترور اسماعیل هنیه در تهران را محکوم می‌کنیم

دیمیتری پولیانسکی سفیر و معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد، در سخنانی گفت: هر کسی که پشت این ترور است و کسانی است که  این ترور را انجام دادند باید آگاه باشند چنین اقداماتی چقدر می‌تواند برای صلح بین‌المللی خطرناک باشد.

پولیانسکی گفت: ترور اسماعیل هنیه را محکوم می‌کنیم که ضربه محکمی به میانجیگری و مذاکرات است. او گفت: این اقدام وحشیانه واقعا خاورمیانه را در آستانه جنگ قرار داده است. در این شرایط تلاش برای به‌ خطر انداختن منطقه توسط آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها انجام می‌شود.

معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل افزود که ترور رئیس دفتر سیاسی حماس ضربه‌ای مخرب به مذاکرات آتش‌بس در غزه و تلاش اسرائیل  برای کشاندن ایران به جنگ است.

این عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل همچنین گفت:  تلاش‌هایی برای کشاندن ایران به رویارویی منطقه‌ای در پرتو شرایط در حال تشدید وجود دارد.

 الجزایر: اسرائیل مرتکب اقدام تروریستی شد

عمار بن جامع سفیر و نماینده الجزایر در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت گفت: الجزایر تسلیت خود را به برادران فلسطینی اعلام می‌کند. این یک حمله ساده نبود بلکه اقدامی بی‌رحمانه و زیرپا گذاشتن حاکمیت یک کشور است. 

او گفت: این تنها حمله به انسان نبود  بلکه حمله شرورانه به روابط دیپلماتیک و اصول شالوده نظم جهانی بود. اسرائیل اقدامی انجام داد که حاکمیت ایران را نقض کرد.

سفیر الجزایر در سازمان ملل همچنین گفت: این اقدام برای دفاع از خود نیست، اقدام خرابکارانه و تجاوزگرایانه است. ما به‌صورت قاطع و شدیدترین وجه ممکن، این اقدام تروریستی بی‌رحمانه و وحشیانه را که اسرائیلی‌ها انجام دادند، محکوم می‌کنیم.

سفیر الجزایر در سازمان ملل ادامه داد:  این دیوانگی‌ کجا و چه زمانی به پایان می‌رسد؟ حمله به غزه و هدف گرفتن غیرنظامیان در بیروت و اشغال اراضی سوری‌ و لبنان لکه های ننگی هستند که گریبان بشریت را گرفته است.

دفاع آمریکا از اسرائیل: از ترور هنیه آگاه نبودیم و نقشی نداشتیم 

اما رابرت وود سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در راستای سیاست های واشنگتن از اسرائیل حمایت کرد و گفت: اسرائیل حق دارد از خود در برابر حملات حزب الله و دیگران دفاع کند. ما از ترور اسماعیل هنیه آگاه نبودیم و در آن عملیات هم هیچ نقشی نداشتیم.

این دیپلمات آمریکایی مدعی شد: ایران گروههایی در سوریه، لبنان و عراق و یمن را تجهیز و منطقه را بی ثبات می‌کند و باید در برابر این اقدامات ایستادگی کنیم.

این مقام آمریکایی همچنین ادعا کرد : حزب‌الله بارها با حمایت  ایران به اسرائیل حمله کرد. حزب الله طرف مسئول حمله ای بود که در مجدل شمس در جولان رخ داد. حملات حزب الله منجر به آواره شدن ۱۰۰هزار غیرنظامی از شمال اسرائیل شده است.

رابرت وود درباره حملات انصارالله یمن نیز ادعا کرد: یمنی‌ها با حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ قوانین بین‌المللی را نقض می‌کنند.

او گفت: پشتیبانی ایران از حوثی‌ها (انصارالله یمن) نقض قطعنامه‌ تحریم‌ بین‌المللی است. مسلح‌سازی شبه‌نظامیان توسط ایران در لبنان، یمن و عراق منطقه را بی‌ثبات می‌کند.

انگلیس همصدا با آمریکا در دفاع از اسرائیل: بارها از ایران خواستیم به نقش خود در تنش های منطقه آگاه باشد

باربارا وود وارد سفیر و نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل  نیز با حمایت از اسرائیل گفت: بارها از ایران خواستیم به نقش خود در تنش‌های منطقه آگاه باشد.

سفیر انگلیس در سازمان ملل تصریح کرد: ما از حق اسرائیل برای دفاع از خودش حمایت می‌کنیم. ما خواهان بازگشت ثبات به منطقه و پایان خشونت‌ها هستیم.

فرانسه:  آتش‌بس فوری باید در غزه برقرار شود 

نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت گفت: ما خواستار خویشتنداری در سراسر  خاورمیانه و دور شدن از هرگونه تشدید تنش نظامی هستیم.

این دیپلمات فرانسوی و عضو دائم شورای امنیت تاکید کرد: ما خواستار برقراری آتش‌بس فوری در غزه و آزادی گروگان‌ها هستیم. 

سوئیس تمام طرفها را به گفتگو و خویشتنداری فراخواند

  نماینده سوئیس در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت گفت: سوئیس تمام طرف‌ها را به خویشتنداری و گفتگو دعوت می‌کند. از همه طرف‌ها درخواست می کنیم قطعنامه‌های شورای امنیت را اجرا کنند و به قوانین انسان‌دوستانه احترام بگذارند.

این دیپلمات کشور سوئیس و حافظ منافع آمریکا در ایران گفت: حملات در جولان، لبنان و تهران نشان می‌دهد باید تمام تلاش خود را برای پایان‌ دادن به خشونت‌ها انجام دهیم.

اسلوونی خواستار خویشتنداری همه طرفها شد 

سفیر و نماینده اسوونی در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت با ابراز نگرانی از حمله تروریستی در تهران و بالا گرفتن تنش ها، از همه طرف های درگیری در خاورمیانه خواست خویشتنداری کنند.

نماینده اسلوونی در سازمان ملل گفت:  اتفاقی که در تهران رخ‌ داد بسیار نگران‌کننده و نشان‌دهنده بالاگرفتن تنش‌ها است. بعد از جنگ جهانی دوم،  نظم جهانی براساس احترام به منشور سازمان ملل بود. از همه طرف‌ها می‌خواهیم خویشتنداری کنند.

سیرالئون خواستار تحقیقات جامعه درباره حمله اسرائیل به هنیه در تهران شد 

نماینده سیرالئون در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت گفت: حمله روز چهارشنبه تمامیت ارضی ایران را نقض کرد و ما آن را محکوم می‌کنیم.

نماینده سیرالئون در سازمان ملل گفت: درخواست داریم درمورد حمله امروز در ایران تحقیقات جامعی انجام شود.

فلسطین: اسرائیل باید متوقف شود/ ترور هنیه و نقض تمامیت ارضی ایران را محکوم می کنیم 

فدا عبدالهادی ناصر، معاون ناظر دائمی دولت فلسطین در سازمان ملل به شورای امنیت گفت: تشکیلات خودگردان فلسطین ترور هنیه در تهران و نقض تمامیت ارضی ایران را با شدیدترین لحن ممکن محکوم می کند. ناتوانی جامعه جهانی در پاسخگو کردن اسرائیل، باعث شده است، به این باور برسد که می تواند اقدامات تروریستی علیه مردم فلسطین را تشدید کند .

او تصریح کرد:  «اسرائیل دهه‌هاست که ظالم، شکنجه‌گر و قاتل فلسطینی‌ها بوده و بی‌ثبات‌کننده دیرینه منطقه ماست.» برای اسرائیل، خشونت و ترور سرمایه اصلی هستند نه قوانین بین المللی ، حقوق بشری و میانجیگری سایر کشورها. اسرائیل هیچ خط قرمزی نمی شناسد.

او گفت: «اسرائیل باید متوقف شود. ما بار دیگر با نهایت فوریت از شورای امنیت، مجمع عمومی و همه کشورهای قانونمند و دوستدار صلح می خواهیم که برای توقف تجاوزات وحشتناک و جنایتکارانه اسرائیل علیه مردم فلسطین و منطقه ما، فورا اقدام کنند.

ناصر خواستار پاسخگویی به ترور هنیه و « کشته و مجروح کردن بیش از ۱۳۰ هزار کودک، زن و مرد فلسطینی در این ۳۰۰ روز وحشت و جهنم در غزه شد.»

او تصریح کرد: ترور هنیه و سایر جنایت های اسرائیل قبل و بعد از این حمله، نشان می دهد که اسرائیل مصمم است، خواست شورای امنیت و جامعه بین المللی را نادیده بگیرد و به ویران کردن غزه، اشغالگری و سایر سیاست های نژاد پرستانه ، تبعیض آمیز و نفرت انگیز خود ادامه دهد.

وی افزود: «جامعه بین‌المللی باید انتخاب کند. بگذارید این انتخاب برای صلح و امنیت باشد، اجازه ندهید اسرائیل همه ما را به نابودی بکشاند.»

هشدار عراق: اسرائیل حقوق بین الملل را نقص کرده است/ تل آویو در تلاش برای گسترش جنگ در منطقه است 

«کاظم الفتلاوی» نماینده دائم عراق در سازمان ملل متحد و شورای امنیت در واکنش به تجاوز اسرائیل و شهادت اسماعیل هنیه گفت: جامعه بین‌المللی نتوانسته است جنایت‌های اسرائیل را متوقف کند.

وی تاکید کرد: اسرائیل سعی می‌کند دایره جنگ را در منطقه گسترش دهد که تبعات بسیار خطرناکی دارد که کنترل آن دشوار خواهد بود.

الفتلاوی تصریح کرد: از شورای امنیت می‌خواهیم با توقف جنگ غزه صلح و امنیت جهانی را حفظ کند، بر حمایت خود از مردم فلسطین تأکید می‌کنیم. او همچنین نسبت به نیات شوم اسرائیل هشدار داد و گفت: تل آویو تلاش دارد دایره جنگ را در منطقه گسترش دهد.

لبنان: حملات اسرائیل به بیروت و تهران را محکوم می کنیم/ تمایلی به جنگ نداریم 

«هادی هاشم» نماینده و سرپرست نمایندگی لبنان در سازمان ملل نیز در شورای امنیت گفت: «ما حملات اسرائیل به کشورهای منطقه و ترور اسماعیل هنیه را ساعاتی پس از حمله به حومه بیروت محکوم می‌کنیم. ما بر عدم تمایل لبنان، دولت و مردم آن به جنگ و پایبندی به قطعنامه ۱۷۰۱ تاکید می‌کنیم. ما نقشه‌راه و چشم‌اندازی برای رسیدن به راهکاری ارائه کردیم که حقوق لبنان و همچنین ثبات را حفظ کند».

این مقام دولت لبنان افزود: «تجاوز به ضاحیه جنوبی بیروت خطرناک‌ترین فصل درگیری است و تنش‌زایی خطرناکی را در پی دارد زیرا یک منطقه مسکونی هدف حمله قرار گرفت. ما بارها در مورد نیات اسرائیل برای تنش‌زایی و حملات به لبنان هشدار داده‌ایم که منطقه را وارد یک جنگ تمام‌عیار با عواقب وخیم می‌کند».

او تصریح کرد: «ما می‌بینیم که تجاوزات اسرائیل به پایتخت ما، بیروت می‌رسد و این پیامی خونین، روشن و صریح است. »

این مقام لبنانی همچنین گفت: «جنایت اسرائیل در قتل اسماعیل الغول خبرنگار الجزیره و رامی الریفی عکاس خبری در غزه را محکوم می‌کنیم».

هشدار سوریه: آمریکا از سیاست های مخرب خود دست بردارد 

قصی الضحاک سفیر و نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد نیز در جلسه نشست شورای امنیت با محکوم کردن حملات اسرائیل گفت: جنایتکاران جنگی رژیم اسرائیل تصمیم گرفته اند که به تجاوزات خونین خود و شعله ورکردن جنگ در منطقه ادامه دهند.

او اسرائیل را مسؤول عملیات چند روز پیش در شهرک مجدل شمس در جولان دانست که در جریان آن ۱۲ تن کشته و بیش از ۴۰ تن دیگر زخمی شدند، عملیاتی که تل آویو از آن به عنوان بهانه برای حمله به بیروت و ترور هنیه در تهران استفاده کرد.

الضحاک ادامه داد: حفظ صلح و ثبات جهان مسلتزم آن است که دولت‌های مستقر در آمریکا از سیاست مخرب خود دست بردارند و اجازه دهند که شورای امنیت براساس منشور این سازمان به اختیارات قانونی‌اش عمل کند.

خشم اسرائیل و ادعاها علیه جمهوری اسلامی ایران و گروههای مقاومت در منطقه 

معاون نمایندگی اسرائیل در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت با تکرار یاوه گویی های این رژیم علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: «نشست امروز شورای امنیت به تقاضای حامی شماره یک تروریسم دولتی در جهان تشکیل شده است و این نشان می‌دهد که چه سطحی از ریاکاری دارد رخ می‌دهد. جمهوری اسلامی مسئول ترسناک‌ترین وحشی‌گری‌ها در منطقه و جهان است.»

او بدون اشاره به جنایاتش تل آویو ادعا کرد: « کسانی که واقعا خواستار ثبات در خاورمیانه هستند، باید از حذف تروریست‌های بزرگ استقبال کنند، نه اینکه به طرف‌های درگیر خویشتن‌داری را توصیه کنند.»

معاون سفیر اسرائیل در سازمان ملل مدعی شد: جمهوری اسلامی ایران  سالانه ۲۶۰ میلیون دلار به حماس و جهاد اسلامی کمک می‌کند و این کمک در  ۹ ماه اخیر افزایش یافته است و  بیش از ۳۰ درصد سلاح‌هایی که اسرائیل در غزه توقیف کرده است، تولید ایران بوده‌اند.

این مقام اسرائیلی در ادامه ادعاهای خود افزود: حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها (انصارالله یمن) تنها با کمک سر مار می‌توانند زهر بریزند. از زمان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، ایران علاوه بر ارائه فن‌آوری موشک‌های نقطه‌زن، مهمات ضدتانک و پهپاد به حزب‌الله، بیش از ۸۰۰ میلیون دلار به این گروه کمک کرده است.

معاون دبیرکل سازمان ملل: به اقدام دیپلماتیک سریع و موثر برای منطقه نیاز داریم

رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در ابتدای این نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: حملات مختلف در چند روز گذشته نشان دهنده یک تشدید جدی و خطرناک تنش ها است.
 دی کارلو تصریح کرد: آنها در بحبوحه جنگ جاری در غزه، جایی که حماس همچنان به نگه داری گروگان های ربوده شده از اسرائیل در ۷ اکتبر، در بحبوحه تداوم خصومت ها و وضعیت فاجعه بار انسانی برای فلسطینیان در غزه، ادامه می دهد.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور صلح و سیاسی اضافه کرد: اخیراً در ۲۷ ژوئیه، یک حمله ویرانگر اسرائیل، به مدرسه‌ای در دیرالبلاح که هزاران آواره فلسطینی در آن پناه گرفته بودند، روی داد. در این حمله ده ها کودک کشته شدند. این یک یادآوری دیگر از تلفات وحشتناک جنگ بر غیرنظامیان بود.

او گفت: اوایل امروز یک خبرنگار الجزیره و فیلمبردارش در حمله هوایی اسرائیل در غزه در حالی که از خانه هنیه گزارش می دادند کشته شدند. دبیر کل سازمان ملل متحد «پیوسته خواستار حداکثر خویشتنداری از سوی همه شده است. با این حال، به طور فزاینده ای مشخص شده که در این زمان بسیار حساس، خویشتنداری به تنهایی کافی نیست.»

این مقام ارشد سازمان ملل ادامه داد: تلاش های دیپلماتیک برای تغییر مسیر و جستجوی مسیری به سوی صلح و ثبات منطقه ای ضروری است. ارتباط از طریق موشک،  پهپادهای مسلح  و سایر حملات مرگبار باید پایان یابد.

دی کارلو تصریح کرد: من درخواست دبیرکل را تکرار می‌کنم که «از همه می خواهم برای کاهش تنش منطقه‌ای به نفع صلح و ثبات بلندمدت برای همه تلاش کنند».

معاون دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: جامعه بین المللی باید برای جلوگیری از هرگونه اقدامی که می تواند درگیری را بسیار سریعتر و گسترده تر کند، با یکدیگر همکاری کند. ما به اقدام دیپلماتیک سریع و موثر برای منطقه نیاز داریم.

این مقام ارشد سازمان ملل همچنین گفت: شورای امنیت نقش تعیین کننده ای در این زمینه ایفا می کند.  اکنون زمان اقدام است.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس بامداد روز چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران سفر کرده بود، به شهادت رسید.

روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صبح چهارشنبه (۳۱ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) در بیانیه ای اعلام کرد: «با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز ( چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.»

دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری  در پیامی در واکنش به شهادت «اسماعیل هنیه»، نوشت: جمهوری اسلامی ایران در پاسداری از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و عزت و اعتبار خود کوتاهی نخواهد کرد و رژیم صهیونیستی به زودی نتایج اقدام بزدلانه و تروریستی خود را خواهد دید.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در پی حمله تروریستی و متجاوزانه رژیم اسرائیل به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل  اعلام کرد: این رژیم تروریستی و حامیان آن مسئولیت این اقدامات را بر عهده دارند. جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.

 پیش از این جنایت فجیع، رژیم اسرائیل حملات تروریستی را در جنوب بیروت، لبنان، علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی انجام داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha