دستیابی پژوهشگاه ابن‌سینا به دانش فنی ساخت پانسمان زخم آلترازیل

تهران- ایرنا- دانشیار پژوهشی گروه نانو بیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی از پایان آخرین طرح گروه نانو در «دستیابی به دانش فنی ساخت پانسمان پودری زخم آلترازیل مبتنی بر تکنولوژی نانوفلکس خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از جهاد دانشگاهی، مریم یوسفی در این باره توضیح داد: پیرو تشکیل کارگروه تولید زخم پوش‌های نوین از سال ۹۵ تاکنون بررسی و تحقیق در زمینه ساخت پانسمان‌های نوین زخم آغاز و برخی طرح‌ها اتمام یافت و موفق به ثبت اختراع شده است.

وی افزود: از بین سه طرح این پژوهشگاه ۲ طرح «تهیه زخم‌پوش به روش تثبیت آنزیم تریپسین بر روی بستر کیتوسان»، «ساخت پانسمان آلژینات اسفنجی جاذب قوی ترشحات زخم» و «تولید و بهینه‌سازی بستر زخم پوش بر پایه کایتوزان» در مراحل اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو قرار دارد. دستیابی به دانش فنی ساخت پانسمان زخم آلترازیل مبتنی بر تکنولوژی نانوفلکس که اکنون در مراحل اخذ تاییدیه و مجوز از سازمان غذا و دارو است، رایزنی‌ها با مراکز مختلف به عنوان سرمایه‌گذار جهت تولید در مقیاس صنعتی و آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله خرید تجهیزات، فراهم‌سازی الزامات تولید از جمله اتاق تمیز در حال انجام است.

یوسفی افزود: برای به سرانجام رساندن اجرای طرح تولید صنعتی و بومی‌سازی تولید پانسمان پودری آلترازیل در ایران، مشکلات و موانعی ممکن است پیش روی این طرح قرار گیرد که تامین مواد اولیه با کیفیت، تجهیزات و فناوری‌های مورد نیاز، موانع قانونی و مقرراتی، مشکلات مالی و سرمایه‌گذاری و بازار و رقابت برخی از این مشکلات است.

دانشیار پژوهشی گروه نانو بیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن سینا اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در ایران می‌تواند الگوهای مانند حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا، ایجاد زمینه‌های تحقیقاتی و علمی، راه‌اندازی آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی پیشرفته، توسعه مهارت‌های کارآفرینی و مدیریتی، تشویق به همکاری‌های بین‌المللی، ارتباط با صنعت و بازار ریال را در پیشرفت دانش‌بنیان کشور ارائه دهد.

یوسفی ادامه داد: جوانان شاغل در جهاد دانشگاهی می‌توانند نقش‌های مهم و مؤثری در شناخت و رفع مشکلات واقعی و نیازهای تخصصی جامعه و پیشرفت کشور ایران ایفا کنند، برخی از این نقش‌ها شامل تحقیق و توسعه (R&D)، مشاوره و انتقال دانش، توسعه فناوری‌های بومی، ارتباط با صنعت و دانشگاه، تشویق به کارآفرینی و نوآوری، پژوهش‌های کاربردی و بین‌رشته‌ای، فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی و نظارت و ارزیابی می‌شود.

وی تاکید کرد: طرح‌های فناورانه موفق و پیشرو با الهام از آخرین تکنولوژی های روز دنیا به دست نیروهای علمی و توانمند که مستمرا در حال آموزش و پژوهش در مرزهای علم باشند انجام می‌پذیرد و اولویت دادن به انجام پژوهش‌های موثر و هدفمند، توانمندسازی نیروهای علمی و حمایت همه جانبه از تحقیقات و طرح‌های پژوهشی منطبق بر آخرین دستاوردهای علمی دنیا و اعمال سیاست‌های تشویقی بر دستاوردهای شاخص علمی و فناورانه نوعی سرمایه‌گذاری هدفمند بر روی توان علمی جهاددانشگاهی است که در سال‌های آینده ثمره چنین رویکردی قابل مشاهده خواهد بود. چنین رویکردی می‌تواند به بهبود شرایط زندگی مردم، ارتقای سطح علمی و فناوری کشور و در نهایت به پیشرفت و توسعه پایدار ایران کمک کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha